dinsdag 16 maart 2010

Nu eens een bloemetje

De tweede certificeringsdag met winkeliers zit er weer op.  Gisteren waren weer 18 winkeliers/winkelmedewerkers op cursus in Houten om veel te leren over Copic Markers. Volgende week kun je op de websites van de deelnemers het Copic-logo zien. Ze zullen hun certificaat al wel in de winkel hebben hangen, denk ik. Je weet bij deze winkeliers zeker dat ze je goed kunnen adviseren over de aanschaf en het gebruik van Copic Markers.


Vandaag een kaart met een bloemenstempel van Hero Arts, deze had ik bij me op de KreaDoe, toen ik daar bij de Posthumuswinkel demonstreerde. Dit keer heb ik de kleuren vergeten op te schrijven, dus kan ik ze er niet bij zetten. Wel zie ik zelf dat het doffe kleuren zijn, die zitten in de 70 tm 90-tallen. Hiermee bedoel ik de cijfers op de markers.  Zowel de stempelafdruk als het labeltje zijn gemaakt met een nestability, beide heb ik lichtjes geairbrusht  in dekleuren van het dessinpapier.
De komende tijd wil ik meer kaarten maken met afbeedlingen die je aan iedereen kunt sturen. Ik ben gek op al die cute-stempels, het ene figuurtje is nog mooier dan het andere, maar ik hoor vaak dat je die niet aan volwassenen kunt sturen. Daar kun je het mee eens zijn of niet. Ik blijf de cuties gewoon inkleuren, maar ben ook op zoek naar mooie bloemen- en vlinderstempels om wat minder uitgesproken cute kaarten te maken. In mijn stempelvoorraad  zitten ze vast nog, maar die moet ik eerst uitzoeken en daar kom ik nou net niet aan toe. In januari ben ik met FPU gegaan, de VUT voor het onderwijs, sinds die tijd heb ik het nog drukker dan daarvoor. Ik geniet zeker van de vrijheid, kan zelf nu meer mijn tijd bepalen, b.v. lekker uitslapen en laat naar bed. Meer tijd  nemen voor mijn gezin, vooral de kleinkinderen, ze komen morgen weer de hele dag hier, gezellig.
Een vraag aan jullie: " Hoe denken jullie over het versturen van Cutie-kaarten? Wat  moeten we doen om de mening daarover te veranderen?" 
Groeten Diny10 opmerkingen:

Jolanda de Ronde zei

Hoi Diny,

Wat een prachtig kaartje heb je er weer van gemaakt!
Ik wil je nogmaals bedanken voor de super gezellige en vooral hele leerzame dag in Houten! Jullie deden het samen echt toppie. Een dikke 10 met een griffel.

Veel liefs, Jolanda

*Ellen* zei

whow Diny ik vind hem schitterend en wat een prachtige bloem is dit, en tja ik vind die cutie's ook zooo lief, maar krijg ook vaak de reactie dat men ze kinderachtig vind, maar wat je zegt ieder zijn smaak, vind het wel heel leuk dat ik nu ook toevallig met een bloem gewerkt heb, en ik denk dat ik het ook nog wel vaker ga doen,
groetjes Ellen

elly zei

hallo diny
wouwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww schitterend
echt heel mooi kaartje heb je gemaakt
en dan dat inkleuren
ben er jaloers op
groetjes elly

Andrea zei

hoi Diny,
wat een prachtige kaart met die bloem
en dan je vraag over wel of niet cutie's
ik vind dat ligt aan de persoon die je het verstuurd en waarvoor.
en niet of ze nu volwassen zijn of niet hoor
groetjes andrea

Sliekje zei

Hoi Diny,
wat heb je weer een leuke kaart gemaakt!
Tja ik teken zelf natuurlijk digi stamps die cutie zijn :-) Dat is gewoon mijn stijl van tekenen. Ik maak ook realistische tekeningen maar de fantasie die ik in de digi stamps kwijt kan vind ik heerlijk. Ik vind dat je wel moet kijken naar wie je je kaart stuurt en voor welke gelegenheid het is.
Dus ik zou niet naar iedereen een cutie afbeelding sturen. Maar ik vind ook wel dat het ook aan de rest van de kaart ligt. Het gebruik van het achtergrondpapier, de kleuren en andere materialen zoals strikjes en bloemen enz bepalen de sfeer van de kaart en die kan je daarmee heel kinderlijk maar ook heel volwassen maken.
Het is dus de combo van alles bij elkaar.
groetjes Sliekje en katjes

Trudy zei

Wat een super prachtig kaartje heb je weer gemaakt!
Groetjes Trudy

Elly zei

Prachtig kaartje Dini!

Wat betreft je vraag over de cute stempels... Ik ben daar dus ook tegenaangelopen,pas nog zei iemand; ooh leuke kinderkaarten, dus maak ik (jammergenoeg) meer kaarten die duidelijk voor volwassenen zijn ( anders kan ik ze bijna niet kwijt). Wij kaartenmakers onder elkaar kunnen gelukkig de cuties wel waarderen, maar ik kan ook wel begrijpen dat mensen die zelf geen kaartjes maken, en dus ook niet weten wat er allemaal te koop is het kinderkaarten vinden. Dus het beste lijkt het me om maar een beetje te variëren.
groetjes, Elly

Jacqueline (Sjakkie) zei

Ik vind dit een prachtig kaartje Diny, super mooi!
Toch ben ik van mening dat je de "cutie" kaarten naar heel veel mensen kunt sturen, een uitzondering daargelaten.
Groetjes van Jacqueline

Anoniem zei

Schitterende kaart Diny en wat een mooie kleur blauw heb je van de bloem gemaakt echt fantastisch.
En wat de cute kaarten betreft het zelfde verhaaltje als hier boven dus maken we maar een mix van cute en 3d. Voor elk wat wils toch??

Groetjes Jannie

Dorathe de Greef zei

Ik denk dat ik voorlopig jaloers blijf op het aanbrengen van schaduw, zoals jij dat doet. Het is wel een rede om weinig huishoudelijk werk te doen en veel te oefenen met mijn markers.
Ik wil je ook nogmaals bedanken voor de geweldige dag in Houten. Het was niet alleen zeer leerzaam maar ook heel gezellig en dat is natuurlijk ook belangrijk.
Zoals je misschien gezien hebt ben ik volger van je blog geworden, m.a.w. als je me eenmaal ontmoet hebt ben je nog niet van me af. Ik beloof wel dat ik je niet zal gaan stalken.
Heel veel vriendelijke groetjes en succes in Apeldoorn.