dinsdag 2 juni 2015

Aan de haak

Hallo bloglezers,
 vorige week stond in  het teken van kaarten maken, veel kaarten maken. De resultaten heb je al een beetje gezien, de rest komt in een volgende blogpost. Vandaag laat ik wat zien van een hernieuwde passie: haken.

Mijn inspiratie voor dit haakproject

Omdat ik gisteren flink onder handen ben genomen door mijn tandarts, had ik een excuus om heerlijk ( zonder pijn dankzij een lieve vriendin) de hele dag gaan zitten haken. Een nieuw project is klaar , dat dacht ik. Maar bij nader inzicht ga ik er toch nog even mee door.
In het kort het verhaal, ik had enkele bolletjes Stone Washed gekregen en had al vaak van dit garen gehoord, mensen lopen er mee weg. Nieuwsgierig als ik ben, dan moet ik het ook proberen. In mijn omgeving zaterdagmiddag op zoek gegaan naar een verkooppunt en dat vond ik. Ik had extra nodig van de lichte kleur. 
Dit patroon zag ik op de FB pagina van Scheepjes staan, ben meteen naar het blog van de Franse ontwerpster gegaan en heb het patroon gekocht via Ravelry en opgeslagen. het bestaat uit hartjes, deze worden met elkaar verbonden met vierkantjes.
Hier is haar FB pagina, neem daar maar eens een kijkje.

Zondagavond de start gemaakt en maandag (nacht) was het kussen klaar. Wat haakt dat garen fijn, het is 80% katoen en 20% nylon en voelt heel prettig aan, s' Nachts heb ik het opgespannen en vanmorgen was het droog. 

Toen ik het over een bestaand kussen op mijn bank legde, zag ik hoe perfect deze kleuren in mijn interieur staan, twijfel..... kussen of doorgaan tot een grotere deken over de bank.  

Dat laatste, dus ik ga er nog even mee verder. Weet ik ook weer wat ik kan doen de komende dagen.

p.s. Wist je dat je voor het opspannen je werkstuk even kunt inspuiten met een mengsel van Euchalan en water, je project wordt er echt mooier van. Je kunt Euchalan in flessen kopen, maar ik gebruikte 1 sachet in een grote spuitflacon. Opspannen doe ik op speciale spanblokken met stalen spelden, die roesten niet.

tot gauw, ik ga vanavond weer haken.
groet Diny


3 opmerkingen:

Frouwkje zei

Prachtig Diny!! Mooie kleuren :-D
Liefs, Frouwkje

hetty roolaart zei

heel erg mooi. wat ben jij een bezige bij.
en echt alles wat je maakt zoomt. mijn complimenten hoor.

KarinsArtScrap zei

dat ziet er prachtig uit Diny, fijn dat je geen pijn hebt gehad
Gr Karin