vrijdag 11 juni 2010

Tilda als bloemenmeisje

ik was even een paar dagen met mijn man in Berlijn om zijn verjaardag te vieren. We hebben genoten van het mooie weer, gisteren was het er 30 graden, en de prachtige stad. Maar ik ben er weer. Dit bericht had ik al klaar, kan het dus nu meteen posten.
Alweer een Tilda-tje op Tilda papier, ze passen erg goed bij elkaar. Ik blijf ze prachtig vinden de papierblokken uit de Tildalijn. Ook de boeken en stofjes zijn prachtig, daar hebben we vorige kerst bij mijn dochter de hele kerstboom mee versierd.  Gelukkig zijn de papieren steeds beter verkrijgbaar in Nederland.
  
Bij het inkleuren heb ik weer gebruik gemaakt van de distress-techniek, in vorige berichten heb ik daar uitleg over gegeven. Onder andere over het gebruik van de W3 kleur om kleuren te verouderen. Een van mijn favoriete kleurcombinaties is de serie BG72 tm 78, alleen mis ik daar een hele lichte kleur. Op een blog las ik hoe je die zelf kunt maken. Je hebt een lege Sketch Marker nodig en de navulling van BG72 en 0. Omdat ik geen leeg navulflesje had (zijn wel te koop) heb ik de marker als volgt gevuld. Afwisselend 5 druppels 0 en dan 2 druppels BG72, dit doen totdat de marker goed gevuld is. Ik noem deze marker BG72 Pale. Ditzelfde heb ik ook gedaan met de serie R81 tm 89, ook daar mis je een lichte kleur, dus ook die heb ik zelf gefabriceerd.
De importeur vroeg me laatst welke kleuren ik miste, dus ik ga wel doorgeven dat we een BG 70 en R80 tekort komen. Missen jullie ook kleuren, zet ze dan bij de reacties, ik geef dat dan door. Beloven dat ze deze maken kan ik natuurlijk niet.
Gebruikte kleuren:
BG72Pale-BG72-0
V0000-V91-V93
W0-W1-W3
E11-E00-E000-E0000
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.
Denken jullie nog aan de wedstrijd Aardbeienmeisje, ik heb al meerdere kaarten binnen, maar wil er graag meer. De prijs bevat in elk geval een aantal Copic Sketch markers, ze liggen al klaar.
Groet Diny



19 opmerkingen:

Karin zei

Onze printer heeft er de brui aan gegeven, dus ik kan geen plaatjes printen :(. Baal er flink van hoor! Maar op het moment kunnen we even geen nieuwe (all-in-one) printer kopen... Onze canon (all-in-one) kan nu alleen nog maar inscannen :)

Vind je tilda erg zacht, heel mooi!
Qua kleuren mis ik wat paars tinten, die zijn wat beperkt (v serie). Maarja met blauw kun je ook veel :)
Oja, en wat meer "natuur" groen tinten...

Liefs, karin

Jeanet van der Lee zei

Hij is prachtig Diny. Je hebt weer dat mooie papier gebruikt en de combinatie van bloemetjes en takjes e.d. is weer zo'n mooi geheel.

Karin zei

Je kaartje is weer schitterend en ook de kleuren van het Magnoliatje zijn heel mooi.
Ik hoop dat er inderdaad nog meer mensen met de wedstrijd van het aardbeienmeisje mee gaan doen.

Gr. Karin

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Prachtig erg mooi,en ja het tilda papier is echt super.
Alvast een fijn weekend,gr agnes

Jannie van der Zwan zei

Hoi Diny

Ik vind je kaart weer super mooi en schitterend mooi ingekleurd ook! ik kan nog niet zeggen of ik kleuren mis want ja daar ben ik nog tekort voor bezig maar kan me goed voorstellen dat je ondanks de vele kleuren er toch altijd te weinig zijn :D
Ik ga nog ff kijken of ik een plekkie kan vinden om iets met het aardbeien meisje te doen.

Groetjes Jannie

Angelique zei

heerlijk hoor dat jullie zo hebben genoten, en wat een prachtig weer hebben jullie gehad zeg! Je kaart is super, bedankt voor de tip van het zlef maken van kleurtjes, daar kan ik echt wel iets mee!!

Marjanne zei

Wat lekker een paar dagen er tussen uit met je man, fijn dat jullie zo genoten hebben! En dit is weer een hele mooie kaart!

Wendy ten Hove zei

Hoi Diny,
Wat super mooi ingekleurd, inderdaad een hele mooie sfeer, zoals je die inkten zo hebt gebruikt! Leuke stempel, ze loopt zo lekker een beetje stiekem met de bloemetjes achter de rug, op weg om iemand te verrassen! Heel leuk!
Fijne dag!
Liefs, Wendy

PatriciaKleijn zei

Mooie kaart hoor

*Kus Patries*

*Ellen* zei

ohh wat lekker zo saampjes naar berlijn, en natuurlijk gefeliciteerd met de verjaardag van je man, en wat heb je dit weer schitterend ingekleurd, en dan die prachtige kaart eronder, toppie hoor

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat een prachtige kaart heb je weer gemaakt Diny! Het Tilda-papier is geweldig om mee te werken.. Een fijn weekend!
Groetjes, Yvonne

Sliekje zei

Hoi Diny,
nog gefeliciteerd met de verjaardag van je man! Je kaart is weer mooi geworden. Ik heb het aardbeimeisje al gekleurd, nu nog een leuke kaart ermee freubelen :-)
groetjes Sliekje en katjes

Riet zei

Schitterende kaart Diny,zo lief die stempel,zo prachtig in gekleurd.
Wat is dat papier toch mooi.

Liefs Riet.

Esther zei

Prachtige kaart geworden hoor.
Ik vind het een erg mooi geheel geworden.

Groetjes Esther

KarinsArtScrap zei

hallo diny


dit is weer een heel mooi kaartje
en de lichte pastel tinten zijn heel mooi


groetjes karin

diana zei

hoi diny,
wat een prachtige kaart, super.
groetjes diana

Bianca zei

Wat heerlijk dat jullie het zo lekker hebben gehad.

Je kaartje is - zoals gewoonlijk - weer prachtig. Ik hoop dit 6 juli toch ook echt van je te leren.

Groetjes,
Bianca

Yvonne zei

In een woord PRACHTIG!!
groetjes Yvonne

Diane zei

Ha Diny,

Nog gefeliciteerd met je man. En wat een schitterende kaart heb je weer gemaakt. Zo mooi dat kleurwerk.

Groetjes,
Diane