zaterdag 28 mei 2016

Blender Pro met Aquarelpotloden

Hallo, 
vanmiddag heb ik eens getest hoe de Blender Pro van het Aqua Twin Color System werkt met mijn aquarelpotloden. 
Dus eerst uit alle hoeken en gaten deze potloden gepakt en ze nu maar bij elkaar in een pot gezet. Ik was benieuwd hoe de Blender Pro zijn werk deed bij het kleuren met deze potloden. Dat ging perfect. 

1. Even vooraf, gebruik een goede kwaliteit aquarelpapier b.v. Strathmore Mixed Media, vellum finish. Ik heb allerlei merken Aquarelpotloden gebruikt.
Stempel met zwarte Memento of Versafine of stempel met Versamark en embos de lijnen met witte embossingpoeder. Dat heb ik bij mijn kleurvoorbeeld gedaan. 
2. Breng kleur aan tegen de binnenkanten van de lijnen van de bloembladeren, duw niet hard, breng een dun laagje aan.
3. Gebruik eerst de brede blenderpunt om het pigment naar de buitenkant te bewegen.
Bij het gebruik van een nieuwe Blender heel zachtjes over het papier aaien waarbij je de kleurdelen meeneemt. Is je marker al wat droger dan kun je wel iets meer druk uitoefenen.
Maak tussendoor je markerpunt schoon en wat droger met een stuk keukenrol
4. Om meer kleur te krijgen neem je met de blender kleur af van de punt van het aquarelpotlood. Kleur hiermee vanaf de onderste lijntjes naar buiten toe.
5. Een tweede manier om extra kleur aan te brengen: scribbel wat kleur op een restje papier, haal de kleur met de blender van het papier af en geef je afbeelding meer kleurdiepte.
Denk nog steeds aan de lichte druk die je mag uitoefenen. Maak tussendoor je markerpunt schoon aan keukenrol
6. Gebruik de blender zonder kleurstof om de lichte delen wat lichter te maken, neem de kleur weg met een stukje keukenrol.
7. Een te droge blender vul je door een punt eraf te schroeven en wat druppels Blender vloeistof in het midden van de marker te laten lopen. De punt kan ook omgekeerd worden als deze te ruw of te vuil geworden is.
8. Kleur de bladeren met groen en zet aan de buitenranden van de bloembladeren een puntje groen en bruin/oranje, vervaag dit met de blender om de blaadjes een oud uiterlijk te geven. 
9. Kleur de andere bloemen met een iets andere tint, breng met de brede punt en wat groen en bruin een schaduw aan om de bloemen heen. 
Scribbel daarvoor de kleurtjes op een restje papier en pak daar iets van op met je blender, 
10. Was de schaduw flink uit naar buiten met een schone brede markerpunt.
11. Maak je werkstuk af met wat subtiel gestempelde crackles en stippen, stempel daarna een passende tekst. Maak hiervan een kaart.

Ik wens jullie veel kleurplezier.
Groet Diny.

Kijk eens hier is wat te winnen. 
https://www.facebook.com/groups/487562274781989/

4 opmerkingen:

thea zei

Super tutorial Diny, dank Jewel, ga dit morgen zeker eens uitproberen. Groetjes, Thea

KarinsArtScrap zei

prachtig Diny
Gr Karin

Juanita zei

Mooi Diny

Juanita zei

Mooi Diny