vrijdag 27 mei 2016

Aqua Twins en stansbloemen en een winactie

Hallo bloglezers,
er is elke maand weer zoveel nieuws te koop in onze hobbywinkels. Daar worden we dan met zijn allen weer zo hebberig van. Ik heb het geluk dat ik sommige  nieuwe materialen al wat eerder mag gebruiken, dat doe ik dan ook erg graag. 

De laatste maand is het Aqua Twin dat bij mij boven op de stapel ligt. 
Deze week kreeg ik echter de prachtige nieuwe stansmallen van Studio Light binnen, ook zo leuk. Omdat ik nog al met kleurtjes in de weer ben, dacht ik laat ik die twee producten eens combineren. Daar zijn bovenstaande kaart en nog andere kaarten uit te voorschijn gekomen. Ik kan alleen maar zeggen, probeer eens wat anders uit, dat geeft veel voldoening. 
Hieronder een beschrijving van de manier waarop ik een en ander heb gedaan.

1. Stans de bloemen en bladeren uit aquarelpapier, breng wat Aqua inkt aan op een stukje plastic, ik gebruik de brede punt van de marker om dit te doen. Leg ook je blender klaar. 
N.b. mijn markerpunten zijn al wat verkleurd, maar ze geven geen kleur af. Ik kan ze ook uit de marker halen en de schone ander kant van de punt gebruiken.
Daarnaast zijn er vervangingspunten te koop.
2. Breng de kleur aan met de brede blenderpunt, start in het midden en laat de kleur uitlopen naar de buitenkant toe. Breng daarna, vanaf de buitenkant naar binnen toe, de gele kleur aan. 
In het midden ontstaat een mengkleur groen. Maak tussen door de markerpunt schoon met een stukje papier of doek.
3. Gebruik de Aqua Twin marker om streepjes te zetten op elk bloemblad. Leg je bloemen op de ondergrond om te kijken welke kleur de hoofdtoon moet hebben in je volgende bloemen.
De achtergrond heb ik gemaakt met de Refills van de Aqua Twin, dit leg een andere keer uit.
4. Breng op de bladeren nog wat oranje of bruin aan.
Leg de bloemen en het blad op zijn plek en lijm het, deels verhoogd, vast op de ondergrond.
Stempel dan als eerste de gewenste tekst met Versafine zwart.
5. Stempel op de achtergrond crackels, stipjes en rondjes. Dit kun je doen met Memento of met een bijpassende kleur Aqua Twin, met de marker aangebracht op de stempels. 
Wil je een minder scherpe afdruk, druk dan eerst eenmaal af op een restje papier. 
Zet met een Molotow acrylmarker witte stipjes in de bloemharten
Mat de kaart op bijpassend kleuren cardstock.

Ik hoop jullie weer wat inspiratie te hebben gegeven.
Vandaag open ik een nieuwe FB groep speciaal voor de Aqua Twins, daarin plaatsen de dames van het Aqua Twin team van Colourstock steeds nieuwe idee├źn, organiseren we winacties en challenges. Maar ook jullie zelf kunnen er je werkstukken met Aqua Twin delen met de leden van de groep. 
Onder de eerste 200 leden van de groep gaan we een prachtige Aqua Twin startset verloten. 
groet Diny
8 opmerkingen:

Miriam's creablog zei

Wat een schitterende creatie weer Diny. En je hebt gelijk er komt zoveel moois uit. Ben bezig met sparen voor Faber Castell polychromos en Zig color Clean. Dit is voor mij even genoeg nu. Maar als ik die markers zou winnen, dat zou dan wel weer super zijn. <3 Gr. Miriam Mulder

Marlies zei

Wat een geweldige kaarten maak je toch! Fijn dat je ook zo'n duidelijke uitleg schrijft. En ja, daardoor word je weer nieuwsgierig naar dit product. Bedankt voor je duidelijke beschrijving! Lieve groetjes, Marlies

elza zei

Mooie tips weer heb net ook 2 stiften gekocht om te testen. Ook aangemeld bij de groep maar jammer omdat ik werk niet bij de eerste 200 Maarja werken moet anders geen centjes voor de stiften haha

KarinsArtScrap zei

prachtige kaart Diny en mooi van kleur.
Gr Karin

Margo zei

Wat heb je dat weer prachtig gedaan Diny !
Groetjes
Margo

Jenine zei

Echt prachtig weer Diny!!! En bedankt voor de tutorial!

Ga dit weekend ook weer lekker aan het stoeien met de Aqua Twins :) Afgelopen week weinig gedaan door drukte voor de SL dag en de verbouwing :)

Liefs Jenine xX

Ellie Knol zei

Prachtig! Wat een mazzel dat je dat heerlijk mag uitproberen! Ik ga gauw lid worden van de FB groep..

Ellie Knol zei

de link werkt niet, trouwens..