zaterdag 28 mei 2011

Weer andere kleurtjes gekocht

Hallo, 
ja, ik kan het ook niet laten. Steeds weer wat uitproberen, dit keer heb me een doos met 132 Prisma-kleurpotloden cadeau gedaan. Via een vriendin die ze voor me meebracht uit een land waar ze in grote blikken van 132 voordelig te koop zijn, zo had ik ook geen verzendkosten. Af en toe jezelf verwennen, daar is niets mis mee. Ik ben nu eenmaal gek op kleurtjes, dat heb ik mijn hele leven al. Eerst waren het stofjes, doen wol en garen, daarna flesjes verf en ga zo maar door. Op dit moment dus alles waarmee je kan kleuren.Als dit nu maar de enigste verslaving was, dan viel het nog wel mee. Tijdens mijn demo's hoor ik dit zelfde gelukkig ook vaak van anderen. 
Ik heb ze natuurlijk uitgetest, om te zien wat het verschil is met de Derwent potloden, waarmee ik heel goed kan kleuren. Als eerste heb je de keuze uit 132 i.p.v. 72 kleuren, dat kun je zien als voordeel, of als nadeel. Wat zei Johan Cruijff daar ook al weer over. Want als er 132 kleuren te koop zijn, dan houd je niet op bij 24 stuks.
Verder is het potlood dunner dan een Derwent potlood, de buitenkant is helemaal gespoten in de kleur, bij Derwent heeft het uiteinde de kleur. 
In het blik zitten 6 lagen met potloden, die er kriskras in liggen, deze heb ik (sorteerfreak als ik ben) volgens de kleurcode op de onderkant van het blik mooi bij elkaar gelegd. Als je blanco kleurkaarten nodig hebt, stuur me dan een mailtje, dan stuur ik ze op.
Het kleurresultaat van de Prisma's is erg mooi, het potlood is wat fijner van punt en structuur en heeft heel veel pigment, je hoeft weinig aan te brengen om voldoende kleur te krijgen. Ook is de punt wat zachter, daardoor krijg je je wat minder deukjes in je papier als je iets te hard afzet.
Eindconclusie voor mij is, ik ben blij met de geweldige kleurkeuze die je hebt bij dit merk, je kunt hierdoor eenvoudiger kleuroverlopen maken. Maar ik blijf mijn Derwents ook gebruiken, je kunt ze gewoon door elkaar gebruiken. 
Wat ik bij alle kleurmiddelen mis, nu ik zo aan mijn Copics gehecht ben, is een kleursysteem zoals Copic heeft. Ik moet bij alle andere middelen, of dat nu Aquamarkers, distress inkt, Derwents, Promarkers of Prisma's zijn, steeds zoeken welke kleuren groen, blauw of rood mooi bij elkaar passen om te mengen. Met de kleurcodes van Copic is dat kinderspel. Ik weet niet waarom dat niet wordt geboden bij andere leveranciers.
De stempel op deze kaart is van Whiff of Joy uit de zomerkit. Deze jongenskaart heb ik sober gehouden, alleen de muzieksleutel, een creatable en een knoop, touw en wat studs als versiering gebruikt. Heeft ook wel wat een sobere kaart.
Groet Diny

10 opmerkingen:

Gea zei

Mooie jongenskaart!
Zo sober vind ik hem niet hoor, er zit genoeg versiering op! De kaart is helemaal in balans.
groeten gea

Sandra1968 zei

Een geweldig mooie en stoere kaart!

Riet zei

Wat een prachtige kaart Diny,zo leuke stempel,echt geweldig ingekleurd.

Liefs Riet.

Jolanda de Ronde zei

Sober..... ik vindt het een super stoere jongenskaart hoor Diny.
Ennuh je mag je zelf toch best op zijn tijd een keertje verwennen!!

Groetjes,Jolanda

Kim zei

Wat een gave en stoere jongenskaart!

Groetjes Kim

Hetty zei

Wat kun je dan blij worden van nieuwe kleurtjes! Mooi kaartje! Veel plezier. Gr Hetty

Astrid zei

Echt een stoere jongenskaart Diny, zou ik van jou de kleurenkaart van de Prisma potloden misschien mogen ontvangen, ik kan verder geen emailadres van je vinden :(

aajbroer@gmail.com

Alvast bedankt !!

groetjes Astrid

Angela zei

Sinds gisteren ben ik ook de trotse bezitter van een doos prismapotloden.
Al googelende kwam ik hier terecht....
Jij maakt écht schitterende kaarten... ongeacht waarmee je ze inkleurt.
Nu heb ik een onbescheiden vraag....
zou ik en kleurenkaart van de prismapotloden mogen ontvangen van je.
Ik kon geen e-mailadres vinden (behalve die van de copics), dus doe ik het zo.....
Als het mogelijk is zou ik het graag ontvangen op dit mailadres:
angela.hollander56@yahoo.com

Alvast bedankt....
groetjes Angela

Diny Sprakel zei

Hallo Angela, ik moet even zoeken waar ik die heb staan. Zal hem sturen als ik hem heb gevonden.
Groet Diny

Eline zei

ik vroeg me af, in welk land heb je ze dan gekocht? ik wil ook erg graag prisma kleurpotloden maar hier in nederland zijn ze best duur... en mag ik ook vragen hoeveel het je gekost heeft ?
groetjes Eline