zondag 1 mei 2011

Inspiratie op gedaan

Hallo, 
zoals ik in een vorig bericht al liet weten, heb ik in Zeist veel leuke dingen gezien.Het boekje "Landschapjes" van Eefke Moes heb ik daar gekocht en deze week eens doorgekeken. Daar zag ik dat ze een aantal leuke ideeen heeft voor het werken met alcoholinkt. Hiermee ben ik met mijn Copic markers en navullingen gaan experimenteren. Komende dagen laat ik jullie wat daarvan zien. Je zult merken dat het echt andere kaarten zijn geworden, ik wil hiermee laten zien dat Copic markers niet alleen geschikt zijn voor het inkleuren van cuties. Natuurlijk gebruiken we ze daarvoor heel graag en veel, maar je kunt er veel meer mee. Daarom moeten de cuties die liggen te wachten om in te kleuren even geduld hebben.
De achtergrond van de vierkantjes is gemaakt met Copic inkt, die kun je gebruiken vanuit de refills (druppels) of je kunt de inkt met de penseelpunt op een craftsheet deppen. Gebruik je de marker dan krijg je minder inkt, die snel droog is. Maak deze weer vochtig met een minimister met een beetje blendervloeistof. Gebruik niet te donkere kleuren, neem de inkt op op een vierkant stempeltje en druk hem af op papier of Chromolux(hoogglanzend papier).  Probeer ze gelijkmatig verdeeld op het blad te stempelen, lukt dit niet, dan snijd je ze later uit. Op deze vierkantjes stempel je met kleine stempels natuurmotieven, ik heb hier de Teeny Weeny Meadow van Chocolat Baroque gebruikt, dit merk is ook bij de Posthumus winkel in Amsterdam te koop, heb ik vernomen. Eefke laat in haar boekje stap voor stap stap zien hoe ze dit doet.
Ik heb meerdere kaarten gemaakt met deze techniek, hier zie je er nog een paar.
 Bij deze laatste kaart is ook het achtergrond papier gestempeld met een Cover a Card-stempels van Obsession Impressions. Na de komende beurzen en demo's weet ik wel een aantal mensen waar ik deze kaarten naar toe kan sturen. Laat eens weten wat jullie van deze manier van het gebruik van Copic markers vinden.
Groet Diny11 opmerkingen:

Unknown zei

Wauwi Diny wat zijn ze prachtig!!!
Groetjes van Ageeth

Hannie Stoel zei

Helemaal geweldig Diny,
schitterend deze kaarten.

groetjes, Hannie

Liesbeth zei

Ik vind ze helemaal geweldig diny, erg mooi gemaakt, en erg geschikt voor vele doeleinden.
gr. liesbeth
bedankt voor de tips.

Gea zei

Dat is inderdaad heel wat anders, maar (ook) supermooi!
groetjes Gea

Lia zei

Ik vind ze prachtig Diny heel mooi ingekleurd,

groetjes Lia

Marian zei

Vind ze super mooi en leuk de verschillen
Groetjes

Marianne Louise zei

Wow, dit is echt een super gave techniek.
Heel mooie subtiele kaarten.
Deze techniek wil ik ook graag leren.

groetjes
Marianne Louise

Barbara zei

Hallo Diny,
ich bin wirklich sprachlos! Die Karten mit dieser Technik sind wunderschön geworden. Ich muss das unbedingt ausprobieren.
Liebe Grüße aus Wien
Barbara

Isabel zei

prachtig gewoon en heel leuk om eens iets anders te zien wat je met de copics allemaal kan doen...

Lydia Boode zei

Dit soort kaarten zijn altijd erg mooi, geweldige techniek zeg, daar ik zeker ook eens mee stoeien.
creative groeten
Lydia

Gerrittina zei

Wat een leuke kaarten!! Ik hou wel van deze techniek. Ik heb nooit geweten dat dit ook met Copics kon.

Gr.Gerrittina