woensdag 12 januari 2011

Marcia met roos

Hallo, 
ik kwam deze stempel tegen bij het lezen van blogs, vond haar meteen schattig. Een leuk gezicht en mooi om te kleuren met mijn Copics, het is een digi van http://www.lalalandcrafts.com/. Heb er dus weer een aantal aangeschaft. Het gebruikte papier heeft mijn favoriete kleuren en is al wat ouder, het merk is Bo Bunny Back to Backs.
De swirls aan de beide zijkanten zijn gemaakt met een stans van Whiff of Joy en het hoekornament is een Creatable. De knoopjes heten See Thru en zijn van Button Fashion. Het kiezen van de bijpassende Copic kleuren was niet moeilijk, de reeks V000-01-09 maakt de paarse kleur in het papier, ik heb de vlakken eerst een basislaag met V000 gegeven en daarna met de V01 de V09 opgenomen en deze vanaf de donkerste kant ingebracht. Als extra schaduw heb ik op het laatst de V09 aangebracht en alles goed met elkaar gemengd. Dit doe ik niet met de lichtste kleur zoals ik op veel blogs lees, maar met de kleur die een tint lichter is dan de te mengen kleur. Dus V09 meng ik met V01 en de V01 meng ik met V000. De reden daarvoor is, meng ik alles met, in dit geval V000, dan krijg ik niet de kleurdiepte die ik wil, maar wordt alles een tint lichter. Dat vind ik jammer, want daarvoor koop ik niet de donkere kleuren. Op dezelfde manier is de jurk ingekleurd, ook weer met een kleurenreeks van de1 tm de 9 op het eind. De kleur rondom Marcia is met de airbrush gemaakt, ik heb Marcia daarvoor eerst gemaskerd. Onder de tabbladen boven bij tutorials vind je een complete uitleg over het gebruik van kleuren bij Copic. Ik heb gezien dat deze al meer dan 400 keer bekeken of gedownload is op dit blog.Op het gekopcopicblog nog vele keren vaker. Bedankt dat jullie ook echt wat doen met de lesjes die ik voor jullie maak. Ik ben nu bezig met het maken van een tutorial over het inkleuren van huid (gezichtjes), die komt binnenkort op het gekopcopicblog. Ik zou dat blog maar in de gaten houden, of nog beter volger worden, want daar komen supercandies op te staan. We hebben gisteren daarvoor de plannen gemaakt. Jannie van de Zwan is deze maand daar onze gastdesigner, ze heeft er al een hele mooi project op geplaatst.

Op het blog van marianne Walker zag ik een mooie gekleurde tekening, waarin de 12 nieuwe Sketch kleuren te zien zijn. Op haar blog legt ze uit waarom deze nieuwe kleuren gemaakt zijn, hier kun je er meer over lezen.
Ik kan niet wachten tot ik de nieuwe kleuren in mijn handen heb, hoop dat ik ze voor de vakbeurs in Arnhem in mijn bezit heb. Dan kan ik ze al aan de winkeliers laten zien. Laat eens horen wat jullie van die nieuwe kleuren vinden.
groet Diny


22 opmerkingen:

chrilvian zei

wat n leukje
mooi kaartje

Durvina zei

Ik vind hem helemaal toppie!
Duim omhoog...

gr, Durvina

Yvonne zei

Mooi geworden zeg!!Vind het heel leuk dat er weer nieuwe kleuren uitkomen maar ook weer een uitgave,want tegen de tijd dat je weer wat bij elkaar gespaard heb komen er weer nieuwe bij.Ik vind dit met de aquamarkers wat makkelijker dat zijn er op het moment veertig en dat is beter te overzien.Lieve groet yvon

Tinie zei

Bedankt voor je uitleg van de copics en wat de kleuren betreft, ze lijken mij super, hou je blog in de gaten wanneer ze worden verkocht. Trouwens je kaart is super!!! Heel mooi afdrukje ook!

Groetjes Tinie

Margreet zei

prachtig kaartje Diny...je kleurwerk is weer heel mooi...fijn dat je er zo'n duidelijke uitleg bij geeft...geweldge details!
xxx Margreet

*Ellen* zei

whow schitterend is dit kaartje in die kleurtjes, en tja ik blijf het maar zeggen het kleurwerk is dus weer supers, en ook je uitleg helemaal top

arjette zei

Hoi hoi,

wat een schitterend kaartje!!! Héél mooi ingekleurd, heb nog héél veel te leren zie ik wel hahaha!!
En die nieuwe kleuren, ja, geweldig natuurlijk!! Maar moeten die op één na onderste geen G nrs. zijn? Ziet er groenig uit als ik het zo bekijk.... nou ja, maakt ook niet uit...

gr. arjette.

Lia zei

Prachtige kaart met hele mooie kleuren.

groetjes Lia

Marjanne zei

Prachtig zo mooi gekleurd... voordat ik zover ben... Het hele kaartje is prachtig!

creacora zei

Hoi Diny wat een schitterende kaart meis en je kleurwerk is prachtig !!!ze zien er mooi uit die nieuwe kleurtjes maar ik ben meer van de distress

Groetjes Cora

3dnadia zei

Hoi Diny

Dat is weer een prachtig kaartje geworden

Groetjes Nadia

Natasja Vink zei

Wat heb je weer een prachtige kaart gemaakt dini. Bedankt voor je deelname aan onze candy op het DML blog

Tanja zei

Wowww wat een prachtige kleuren.
Leuke stempel
Liefs,
Ester

Miranda Slagboom-de Groot zei

wat een schatje is dit zeg
groetjes miranda

Sandra zei

Ik vind je kaart superleuk en ook de nieuwe kleuren op de bestaande copics is weer een onwijs mooie aanvulling waar we geen spijt van zullen krijgen. Hoezo copic verslaafd
Gr sandra

Karin zei

Erg leuk kaartje Diny

Groetjes karin

Marie-Anne zei

Wat een schitterend kaartje weer.

Ga eens uitproberen zelf of het voor mij werkt het mengen van de kleuren zoals jij dat doet.

De nieuwe kleuren, die lijken me prachtig, nog meer kleuren om te willen hebben, heb er pas 43, dus ik ben er nog lang niet.

Groetjes,

Marie-Anne

Erna zei

Hoi Diny,

Ik heb weer is even de tijd genomen om bij te lezen op diversen blog's
Het is soms niet bij te houden allemaal.
Maargoed weet jij ook alles van natuurlijk.
Je hebt er weer prachtige dingen opstaan.

Groetjes En hoop je snel weer is te zien op een beurs.

Erna

Renkata zei

Wat een super mooi en leuk kaartje.

Yvonne zei

Schitterende kaart Diny en die digi heeft inderdaad wel een heel lief gezichtje echt prachtig!
groetjes Yvonne

Scrap en Kaartenfun met Stampin-Up zei

Hoi Diny,
Op de Cursus Copic Designer in Apeldoorn heb je het uitgelegd het mengen van de kleuren. Gebruik het nog te weinig.
Vind je kaartje weer super en .... mooi ingekleurd. Ode aan mijn "lerares"!! Hartelijke groetjes Lida.
Als je tijd en zin hebt neem is een kijkje op mijn blog. Ik heb een leuke lay-out gemaakt. Wil de volgende maken in combinatie met de Copics.
Gezellig weekend.
Doeg.

KarinsArtScrap zei

heel mooi kaartje diny en weer geweldig ingekleurd.

groetjes karin