vrijdag 6 augustus 2010

Knotsgekke Kaartendagen en kerst komt er aan!

Hallo,
hartje zomer en de echte doorgewinterde kaartenmaaksters zijn al met de kerstkaarten begonnen. De kerstlijnen in scrappapier verschijnen in de hobbywinkels. Of sterker nog in blogland zie ik blogs of clubs waar het hele jaar door kerstkaarten gemaakt worden. Zelf heb ik de werkstukken voor hobbybladen voor de kerst ook al gemaakt. Ik heb nog geen nieuwe kerstkaarten met Copics klaar, wel gekleurde plaatjes natuurlijk. Daarom dacht ik, laat toch gewoon een kaart van vorig jaar zien, als opwarmertje voor het komende seizoen, dat altijd het drukste is in hobbyland. We hebben als demonstratrices in het najaar ook het meeste werk, mijn agenda begint in de weekenden aardig vol te raken.
Het begint alweer in augustus, op zaterdag 28 augustus mag ik op de stand van Creabest tijdens de Knotsgekke Kaarten Dagen in Den Bosch een demonstratie/mini workshop geven met, jullie raden het al: Copic Markers. Ik hoop dat jullie als je die dag naar de beurs gaat, zeker bij ons komt. Stel je vragen of kom lekker even samen met mij kleuren. Berthine en Bauke van Creabest zetten daarvoor stoelen neer, dus je kunt wat tips en trucs bij me leren. Als je advies nodig hebt over de aanvulling van je Copic-collectie, vergeet dan niet een overzicht mee te brengen van de kleuren die je al hebt. Ik breng ook de kaarten met de distress-techniek mee, hierover krijg ik nog al wat vragen.
Voor deze kaart heb ik een stempel van Puddles of Paint, een website over decoratief schilderen gebruikt, kon net op de website geen stempels meer vinden van de ontwerpster. Ze had vorig jaar een serie sneeuwmannen, die ik besteld heb. Enkele jaren terug heb ik dit soort kerstmannen met FolkArt verf op houten panelen geschilderd, ze komen met kerst weer tevoorschijn. Toch was dat ook erg leuk om te doen. Op dit plaatje kun je goed zien dat zwart gemaakt wordt met een aantal grijstinten, hier heb ik C2-C4-C6 en C8 gebruikt. De sneeuwman zelf is alleen aan de randjes gekleurd met de blender met daarop wat B00of B000. Op de website van Marianne Walker staat een uitgelegd hoe je ze kunt kleuren. Neem hier eens een kijkje.
Het plaatje is uitgestanst, net als het tekstlabel, daarna geairbrusht. De stipjes rondom het plaatjes zijn met een dimensionale glitterverf  FolkArt Fashion Fabric  gezet.
Ik wens jullie nog een fijne dag, hier schijnt de zon. Groet Diny

15 opmerkingen:

Mascha zei

mooie kerst kaarten hoor

en ik zal zeker langs komen op 28 aug bij de knots gekke kaarten dagen

grt mascha

Diny Sprakel zei

Hallo Mascha, gezellig, kom dan ook even zitten om te kleuren
groet Diny

marijke zei

nou hij mag dan van vorig jaar zijn maar ík vind hem geweldig
ik kan helaas niet naar die dagen toe (snik snik) maar eens dan komen we elkaar tegen , weet ik zeker gr. marijke

martina's kaartjes zei

Het is een SUPER leuke kaart !! Groetjes, Martina

*Ellen* zei

wat een leuke sneeuwman, prachtig is die op dat winterse kaartje
groetjes Ellen

Bianca zei

Wat een schatje is dit. Leuk afdrukje en uiteraard weer schitterend ingekleurd.
Ik kom niet naar de kkd, maar zie je waarschijnlijk wel op het copic-event.
Groetjes,
Bianca

Cordine zei

Leuke kerstkaart! ik ben al bezig met de kerstkaarten. Zie je op de KKD. Even gedag zeggen
groetjes
Cordine

angelique (anlou) zei

wat een lieve kaart meis
ik weet nog niet welke dag ik ga naar zwolle, wie weet ontmoeten we elkaar eens
liefs angelique

Rosa Forino zei

This is so beautiful card ,I love the image and the colours.

Linda zei

Wat een vrolijke sneeuwpop.

Gr linda

KarinsArtScrap zei

hallo diny

het is weer een leuk kerstkaartje
ik zit altijd te kijken hoe je het ingekleurd hebt, kunnen we allemaal van leren.
hartsikke fijn die tips van je.

groetjes karin

Yvonne zei

Mooie kaart Diny, prachtig gekleurd! Jammer dat ik je niet kan zien demonstreren die zaterdag, ik ga samen met een vriendin op vrijdag!
groetjes Yvonne

Marjanne zei

heel leuk je treurige sneeuwman!

Bernadet zei

oooh leuk ik ga ook op zaterdag, kom zeker ff buurten. ff Kijken hoe jij toch zo super inkleurt hihi.
Heeft Creabest dan toevallig ook dat watercolor papier bij zich??

Marianne Schut zei

Hai Diny, je kaartje is weer super! Ik kom zeker even bij je langs in Zwolle! Leuk om je aan het werk te zien! Hoop dat het even niet al te druk is als ik langs kom, neem dan zeker even mijn kleurenkaart mee om te kijken of je me kan adviseren! Ik vind het nog heel lastig om de twee of drie kleuren bij elkaar te zoeken die dan mooi bij elkaar combineren. Tot in Zwolle! Liefs Marianne