zondag 3 april 2011

Gekleurd met Inktense

Hallo,
een tijd geleden kleurde ik ook met Inktense potloden, maar door de komst van de Copics zijn ze wat naar de achtergrond geraakt. Deze week heb ik ze weer eens op tafel gezet en er een afdrukje mee gekleurd. Inktense zijn aquarelpotloden met veel pigment. Je kunt er heel vaag, maar ook heel intens (daar komt denk ik de naam vandaan) mee kleuren. Ze werken hetzelfde als andere kleurmiddelen op waterbasis. Het grote voordeel is dat ze als de kleurstof droog is, deze niet meer oplosbaar is. Je kunt er daarna weer met andere kleuren of materialen over heen gaan. In totaal zijn er 72 mooie kleuren. Ze werken heel fijn op aquarelpapier. 
Hier is de kaart die ik met de afdruk gemaakt heb.
Achter het plaatje zie je een van de Doily-stansen waar je op veel blogs over hoort. Ik heb er twee uit Amerika laten komen een grote en deze die wat kleiner is. Ik heb hem met de Grand Calibur uitgestanst, heb er wel een metalen plaat aan de snijkant bij gebruikt, om mijn snijplaat niet al te snel te laten slijten. Maar je kunt in de Grand Calibur en Trouvaille ook werken zonder deze metalen plaat. Ik heb hem twee keer door de machine gehaald en hij was helemaal gestanst. In de Cuttlebug moest ik hem meerdere keren draaien en er weer doorhalen. Voor fijne stansen en embossen geef ik toch de voorkeur aan machines zoals de Calibur, Trouvaille en Double Do. Ik denk dat het komt, omdat de rollen bij deze machines dichter op elkaar zitten. Nadeel is dat je er de dikke stansen, zoals Tim Holtz-stansen niet door kan halen. Daarom staat mijn Cuttlebug ook nog paraat. Het wachten is dus op een A4 machine die echt alle stansen aan kan. Ik heb ook nog een kleine Double Do, die staat op mijn werktafel met een bakje met alle kleine stansjes die er door kunnen, ik merk dat ik nu vaker de randjes etc, gebruik. Alles wat binnen handbereik staat gebruik je nu eenmaal vaker. Ik heb gehoord dat Angelique deze Doily-stansen ook besteld heeft, trouwens Hilde Kusseneers in Belgiƫ kreeg ze deze week al binnen, dus je hoeft ze niet meer van ver te halen. De prijs is ook ongeveer hetzelfde, het dollarvoordeel ben je zeker kwijt aan verzendkosten.
Achter plaatje zit een tag met een leuk tekstje, het lintje is een opgestroopt stukje seambinding. Het papier komt uit een blokje van Prima: Moulin Rouge.
Hier nog even de ingekleurdeTilda.
Vandaag ga ik met dochter en zus een dagje shoppen in Amsterdam, gezellig even wat anders dan kleuren en kaarten maken en andere hobby-activiteiten. Ik wens jullie een mooie zondag.
Groet Diny

23 opmerkingen:

martina's kaartjes zei

een hele mooie, geslaagde kaart !
groetjes,
martina
x

Bea zei

Ik heb weer mooie dingen op je blog voorbij zien komen Diny!!
Veel plezier in Amsterdam!
Gr, Bea Wagenvoort.

Linda zei

hij is weer super mooi
gr linda

BastelMichaela zei

Hoi Diny,
de kaart is mooi en prachtige kleuren.
LG Michaela

Sandra zei

superleuk kaartje hoor diny, ik vind inderdaad de kleur van deze potloden intenser als van andere aquarelpotloden
Gr sandra

creacora zei

prachtig gekleurd met deze potloden ook een erg mooi effect die doily`s zijn idd super leuk, je hebt een prachtige kaart gemaakt Diny veel plezier in Amsterdam !

Groetjes Cora

Caroline zei

Heel mooi!!! Gezellige dag in Amsterdam!

Groetjes Caroline

Yvonne zei

Ha Diny, wat kun je daar prachtig mee kleuren zeg met inktense potloden. Schitterend de seambinding op ja kaart met het mooi bloemwerkje er op vind ik ook prachtig en die doillie is ook zo mooi. Heel fijne dag in Amsterdam.
groetjes en liefs Yvonne

Dina zei

schitternd kaartje en veel plezie in amsterdam

Angelique zei

prachtig, dat is ook een schitterende kleurtechniek zeg!! Heel veel plezier in amsterdam en ik zie je morgen;)

Karin zei

Wauw zeg! Ik vind dit ook super met die potloden. Het hele kaartje in het geheel vind ik ook echt mooi geworden

Groetjes karin

Annemarie en Merit zei

wat een ptrachtige kleurtechniek...schitterend kaartje!!

majo zei

Prachtige kaart Diny.
En die potlode ken ik niet maar Tilda ziet er beeldig uit. Groetjes Majo

Colien zei

Wat een prachtig kaartje weer, Diny! Het inkleuren is erg mooi en de totale layout super!
Hoop dat je een leuke dag hebt in Amsterdam, geniet!!
grtz.Colien

Tinie zei

Ook dit is weer super mooi verzorgd, ziet er echt schitterend uit!!!

Groetjes Tinie

Sonja zei

Mooie kaart en hij is een beetje vintage. Ik wist niet dat je dat in je had ;) En ik moet toegeven met die aquarelpotloden is je afbeelding toch net zo goed gekleurd als met je copics. Proficiat !

groetjes,
Sonja
http://scrapadoe.blogspot.com

PS: was een bezoeker/toeschouwer met de opendeurdagen bij Cards'nscrapart

*Ellen* zei

schitterend is dit gekleurd, met potloden nog wel supers hoor, en wat een prachtige kaart heb je ermee gemaakt, hihi ik kon ook niet wachten op die stansen en maar eenmaal door de double do is genoeg, veel shop plezier voor vandaag

Wendy Schoonhoven zei

Leuke kaart en het afdrukje ziet er erg mooi uit....

Riet zei

Wat een schitterende kaart Diny,lief die tilda,zo mooi ingekleurd.
Heel mooi papier en details.

Liefs Riet.

Jacqueline (Sjakkie) zei

Wat een prachtig kaartje Diny! Mooie kleuren en details.
Groetjes van Jacqueline

Kim zei

Prachtig kaartje!! Erg mooi ingekleurd!!!

Groetjes Kim

Marie-Anne zei

Wat een prachtige kaart!

Marie-Anne

de voc zei

We gingen op vakantie naar Amsterdam begin vorige maand. Enkele van de activiteiten opgenomen: een rondvaart, wandeling van Amsterdam, het NEMO Science Museum, een bezoek aan Rotterdam en Den Haag, Ajax nationale voetbalstadion, de Amsterdamse Dungeons en nog veel meer

De "de VOC" attractie was mijn favoriet op de Amsterdamse Dungeons

Veel plezier in Amsterdam!

Mary