zaterdag 10 juli 2010

Bildmalarna uit archief

Hallo,
vandaag twee kaartjes uit mijn archief, omdat de tijd ontbreekt om nu wat nieuws te maken. Bovendien is het niet te harden op mijn hobbyzolder. Beide kaarten hebben vorig jaar in CMK gestaan. Als ik nu zelf naar het kleurwerk kijk, zie ik toch wel dat je als je veel kleurt je een ontwikkeling doormaakt.
Hebben jullie dat ook, als je werk ziet van meer dan een jaar geleden, dan denk je : " nou, nou, heb ik dat toen zo gedaan?"
Misschien kan ik jullie uitleggen waarom ik dit kleurwerk bekritiseer? Ik vind dat er te weinig contrast in de broek zit, had sommige delen wat donkerder moeten maken en de lichte delen lichter moeten laten. Voor dat : laatste gebruik ik tegenwoordig het volgende trucje: ik kleur de eerste keer als ik het vlak met de lichtste kleur inkleur een deeltje niet, dit blijft dus wit. Op het laatst als ik alle kleurlagen heb opgebracht , ga ik heel lichtjes over dit stukje, daar heb je dan maar een laagje van de lichtste kleur. Jullie weten dat je bij Copics elke keer als je over een stukje kleurt, de kleur donkerder wordt. De stippen op de wangen zijn ook fors uitgevallen zie ik. Bij de tulp had ik de randen graag lichter gehouden, dit kan ik nu nog oplossen door met de blender kleur weg te nemen. Hier nog een kaart uit dezelfde serie:
Ook hier is wel wat op te merken op het kleurwerk, ik zie dat ik flink met de opaque pen in de weer ben geweest. De haren kleur ik tegenwoordig ook anders. Zo zien jullie maar het loont om veel te oefenen. In die tijd moest je veel dingen zelf uitzoeken, er was nog niet zoveel informatie op het internet te vinden.  
Je ziet op dit ingekleurde laatje van Mo Manning dat het kleurwerk duidelijk anders is. Maar dit is ook anderhalf jaar later gekleurd.
Hoe zit dat met jullie, merk je zelf ook vooruitgang, vertel eens hoe dat bij jullie zit.
Nog even dit: vanaf volgende week zijn een aantal van mijn laatste kaarten tentoongesteld in de kaartenwinkel van Hobby Handig.
Veel plezier morgenavond,
groet Diny

17 opmerkingen:

Angelique zei

Ik heb dat ook. Ooit zit op de PC te kijken in de map van mijn gemaakte kaarten en heb dan zoiets van tjeee... heb ik die toen gemaakt, dan zijn ze zo anders dan nu.. Je leert inderdaad steeds meer bij, en durft ook steeds meer wat betreft het blenden en combineren van kleuren. Toch vind ik je kaartjes erg mooi, al moet ik wel zeggen dat ik het onderste van Mo het mooist vind! Leuk om te lezen dat zelfs jij nog dingen bij leert en anders doet!

Diny Sprakel zei

Ja Angelique, ik leer nog elke dag bij.Ben steeds op zoek naar nieuwe ideeën, technieken,toepassingen en producten. Je weet het wordt nooit saai bij mij, met pensioen en het nog drukker hebben dan voorheen, zo gaat dat
groet Diny

Unknown zei

wauwwwwwww wat een mooie kaartje enwat kleur je toch schitternd in je bent een kunstenaar

en ik vind die onderste stempel wel heelllllll leuk

Liefs Nellie

angelique (anlou) zei

ik vind je kaarten even goed erg mooi, ik heb geen ervaring met inkleuren met copics, sinds een jaar kleur ik met derwents en dat heb ik nog niet lekker onder de knie, maar dat komt wel eens, ooit
liefs angelique

*Ellen* zei

niet temin zijn dit twee prachtige kaartjes, maar idd wat kleurtechniek betreft is de onderste toch veel mooier, en ja ik heb dat dus ook van oeps heb ik die echt zo gemaakt vorig jaar, dus je ziet we blijven leren toch, en wat wil je met zo'n goede lerares als jij

Bianca zei

Ik vind het geweldig leuk dat je ons deze kaarten laat zien. Je ziet inderdaad zoveel verschil met de kaarten die je nu maakt. Die "oude" zijn ook geweldig, maar het kleurwerk van nu vind ik veel mooier. Ben blij dat ik weet dat er voor mij dan ook nog hoop is.
Gewoon blijven oefenen. Heb ik ook een excuus om weer lekker verder te gaan.
Groetjes,
Bianca

Jacqueline (Sjakkie) zei

Ik herken het ook Diny. Ik leer weer elke keer bij en het wordt steeds mooier.
Ik heb nu al een paar keer een workshop bij Angelique gevolgd en elke keer sta ik weer versteld van wat ik erbij heb geleerd.
Groetjes van Sjakkie

Marian zei

Ik ben zelf nog lang niet zover met het kleuren met copics en vind dan de kaartjes ook pràchtig! Doe steeds weer inspiratie hier op!

Groetjes, Marian

celia zei

Dat durf ik niet!LOL!Ik wou een tijdje geleden eens kijken van wie ik mijn allereerste berichtje kreeg en ik verschoot zoooo hard dat ik overwoog ze van mijn blog te halen...gelukkig deed ik het niet, nu kan ik binnen een jaartje nog eens terug kijken!Hihi!
Veel liefs, en hou je cool!;-),Celia.

Marjanne zei

Ach ja, niet alleen met kleuren maak je een ontwikkeling door maar met het maken van kaarten in het algemeen, mijn kaarten zien er nu heel anders uit!

José zei

Ik vind het prachtig wat je doet. Zelf heb ik een paar copic gwkocht om uit te proberen of het mijn ding is.
Nu heb ik mijn potloden (Derwent)nog.

Groetjes José

Anoniem zei

Ja, ik zie ook liever niet naar mijn eerste kaartjes want ik heb ze al eens vastgepakt om weg te smijten. Maar ja, dan zien we natuurlijk later geen verschil meer hé. Oefening baart kunst, we zullen maar gewoon verder doen en blijven oefenen.
Diny, maar zoals jij kan werken met die copics, je bent toch wel heel streng voor je eigen hoor, ik vind jouw creaties allemaal even mooi !
Liefs
Christa

Yvonne zei

Ik vind je kaartje toch echt wel mooi hoor!!! Maar de onderste afbeelding vind ik het allermooist!
groetjes Yvonne

Wendy ten Hove zei

Hoi Diny,

Leuke kaarten om te zien, inderdaad zie je wel verschil! Ik zie dat nu al na drie maanden kaarten maken, als ik m'n eerste kaarten zie, zie ik al veel verschil. In techniek, in lay-out, maar ook in spullen, ik merk dat ik ook steeds beter weet wat ik nodig heb en veel eerder kan inschatten of ik iets handig of bruikbaar vind. Het wordt ook makkelijker en je krijgt overal steeds meer handigheid in, zeker vooruitgang!

Lieve groetjes,
Wendy

marijke zei

wat zijn ze geweldig Diny, echt super gaaf, ik moet er toch weer ook eens tegen aan maar het was zo erg heet hier boven in mijn hobby kamer dat er niets uit mijn handen kwam maar met 8 verjaardagen die ik in augustus heb ( van verjaardagslijsten van de clubs) dan moet ik er toch snel even tegen aan als het kan nog voor mijn vakantie

hobbycard - srapcreation zei

Ik ben nog geen jaar bezig maar ben wel verslaafd geraakt en JA je leert steeds weer bij en gaat anders inkleuren.Oefening maakt kunst zeggen ze ,ik hoop ooit echte kunstwerkjes te maken.Heb ik wel eerst nog heel veel copickleuren nodig ha,ha,dat is sparen.
Zou het leuk vinden als je een kijkje wil nemen en je echte mening achterlaat.

Ik heb net jou kaarten bewonderd en vind ze schitterend!

Gr. Mia

Riane zei

Ik vind het niet echt terecht dat kritiek hebt op je kaarten van anderhalf jhaar geleden,daar doe je jezelf tekort mee.
Inderdaad is er verschil,maar dat neemt niet weg dat die van anderhalf jaar geleden ook mooi zijn!