donderdag 9 juli 2015

Gehaakte schaaltjes

Hallo,

 vandaag wil ik jullie gehaakt schaaltjes laten zien. Jullie weten misschien wel dat ik al sinds 20 jaar de producten van Plaid uit Amerika mag promoten. 
Bij mijn laatste zending materialen, had ik ook weer eens een flesje Stiffy besteld. Daarmee hebben we in de negentiger jaren van de vorige eeuw (wat klinkt dat vreselijk oud), strikken en andere decoraties verstevigd en in vorm gebracht. Bij het rommelen tussen al mijn WIP's  (work in Progress) kwam ik een aantal gehaakte onderzetters tegen. Daarvan heb ik nu schaaltjes gemaakt met Stiffy. 
Op de stap voor stap foto's zie je hoe ik het gedaan heb. Ik zocht bonbons, maar die heb ik niet meer in huis omdat dat beter voor mij is. Gelukkig vond ik nog babbelaars en pepermuntjes. Leuk om je haakwerk op deze manier te kunnen gebruiken. 

p.s. op de foto van mijzelf op 2,5 jarige leeftijd kun je zien dat mijn moeder ook een echte handwerkster was. Kniekousen, rokje, vestje en truitje alles breide ze zelf.
Vandaag denk ik speciaal aan haar, het is haar verjaardag, ze is vijf jaar gelden op 94 jarige leeftijd overleden. Ik weet zeker dat ze glimlachend vanaf haar wolk, naast mijn vader bekijkt wat ik allemaal uitspook. Mama bedankt voor jouw liefde en voor alles wat je ons geleerd hebt.

stap voor stap Stiffy.
Groet Diny

10 opmerkingen:

corryskaart zei

hoi diny
wat leuk om te lezen dat je al die prachtige ideetjes van je moeder hebt geleerd zo heb ze het wel doorgegeven aan jou zodat wij als bloggers er van kunnen genieten! en wat een leuk en handig spul dat STIFFY
ga heerlijk door met al die prachtige creatie's van jou, hier geniet ik iedere keer van!!
groetjes van corry

Anoniem zei

Wat een leuk idee!!!
Creatieve groetjes, Gaby

Unknown zei

Hallo Diny, wat een leuk idee zeg. Maar kun je me vertellen waar je dat Stiffy koopt? Groetjes, Toos

Erica ♥ zei


Heel erg leuk zeg Diny !
Gezellige en fijne (knutsel) dagen
Liefssss Erica
{Heidebloempjuh}
{DT De Egel}

Charlotte zei

Heel mooi Diny!
Ik kende de techniek al, maar nog nooit zelf geprobeerd. Geeft echt wel heel toffe resultaten! En ik ben er zeker van dat je moeder er ook zo over denkt.
Liefs,
Charlote

Miranda Slagboom-de Groot zei

Wat mooi en leuk om te zien dat jij je creativiteit ook van je moeder hebt net als ik. Ze zitten vanaf hun wolk met ons mee te kijken.
Sterkte vandaag.
Groetjes Miranda

Gina zei

He leuk die 'stiffy' ! Had er nooit van gehoord! Ik heb ook nog gehaakte kleedjes liggen. Misschien een idee om ze zo tot een schaaltje om te toveren... Groetjes, Gina

Marlies zei

Diny, ik hoor nu ook voor 't eerst van Stiffy. Leuk idee dat je zo je kleedjes kunt gebruiken als schaaltjes, hoef je niet opnieuw te gaan haken. Wat een schattige foto van jou. Ik denk dat we allemaal het handwerken van onze moeders geleerd hebben. Mijn moeder zat ook altijd te handwerken vroeger. Het leuke is dat ik haar een aantal jaren geleden enthousiast heb gemaakt voor het maken van kaarten. Dat is nu onze gezamenlijke hobby, ze handwerkt niet meer. Jouw moeder zit vast en zeker te genieten van al het moois dat je maakt en daarboven ontzettend trots te wezen!!! Lieve groetjes, Marlies

Anoniem zei

Wat leuk om er schaaltjes van te maken
Waar kannik stiffy kopen

Anoniem zei

Leuk die foto van jou als kind! Goede en handige moeder hoor!