zaterdag 14 februari 2015

Weer eens wat anders

Hallo blogvolgers, 
jullie zijn intussen wel van me gewend dat ik regelmatig iets anders op hobbygebied doe. De afgelopen week ben ik me aan het voorbereiden op enkele workshops die in aan winkeliers mag geven op onder andere een vakbeurs. 
Voor Joy-Crafts mag ik hun Paracord met al zijn mogelijkheden laten zien. Daarom ben ik weer een hele boel armbanden, sleutelhangers etc. aan het maken.


 Ik wil je hier vandaag enkele van mijn werkjes laten zien. Ik probeer het stoere, dat paracord heeft, wat vrouwelijker te maken. Daarvoor neem ik zachte kleuren, mooie sluitingen en aparte knopen , zoals bij de witte op de foto. Daarvan ga ik nog een stap voor stap beschrijving maken.


Ik vergeet ook de stoere armbanden niet. Ik heb er al een paar klaar.


Wist je dat:
Paracordprojecten zoals, armbanden, sleutelhangers vanuit de survival/ outdoorwereld komen . 
Het supersterke synthetische touw, bestaand uit een kern van 7 sterke draden met een geweven omhulsel, wordt gebruikt bij bezigheden buiten. 

Een speciaal geknoopte survivalarmband geeft de drager de mogelijkheid om in geval van nood de beschikking te hebben over drie of meer meter sterk touw, dat levensreddend kan zijn. Die armbanden worden dan ook van een lang koord geknoopt en kunnen met een ruk ontrafeld worden tot het oorspronkelijke stuk touw.

Informatie vind je volop op You Tube , net zoals bij de loombandjes.
Zelf heb ik al weer een Pinterestboard gemaakt vol met patronen en inspiratie, neem gerust een kijkje.


2 opmerkingen:

By XaLu zei

Wow, wat zijn ze mooi!
Schitterend, vooral de witte vind ik prachtig. Ik vind ze mooier dan de loom armbandjes (er staan hier nog bakken vol met loom elastiekjes) maar dit vind ik veel mooier.

Groetjes,
Nicole

Anoniem zei

Prachtig al je creaties, zowel je kaarten als je armbanden...:-)!!!
Ik ben gelijk je nieuwe volger...
Creatieve groetjes, Gaby