dinsdag 18 juni 2013

Informatie over de Molotow markers

Hallo,

ik krijg nogal wat vragen over de marker met acrylverf waar ik mijn stipjes mee maak.
Om jullie goed te kunnen informeren ben ik naar de website van Molotow gegaan en heb daar een en ander gelezen en geprobeerd helder voor jullie op papier te zetten. 
De markers waarmee ik nu werk zijn de 127HS, er zijn echter ook andere markers van dit merk, namelijk de GRAFX op alcoholbasis, die gebruik ik niet over mijn Copics, dat gaf niet zo'n mooi resultaat. 
Ik gebruik deze markers op mijn kaarten, maar ze heten niet voor niets one4all, je kunt ze op bijna elk oppervlak ( o.a. textiel, hout etc) gebruiken.

Hier eerst enkele plaatjes waarop ik heb gestippeld met de markers.


MOLOTOW™ ONE4ALL 127HS-EF/127HS-CO/127HS
 De 127 HS (high solid)markers zijn in de hobbybranche relatief nieuw.  Onder het merk Molotow komen zeer veel hoogwaardige markers en spuitbussen zowel op alcohol als op acrylbasis in de handel, die tot nu toe gebruikt werden door kunstenaars en ook royaal in zaken met kunstenaarsmateriaal verkrijgbaar zijn.  Daarom worden aan deze markers ook hoge eisen gesteld.

De marker waar wij verliefd op geworden zijn, is de Molotow 127HS, een marker gevuld met een acrylverf.  De marker heeft een heel geraffineerd pompsysteem.  Hij heeft een 2 mm punt, deze kun je verwisselen voor een 1,5 mm of  1 mm punt, als je het fijner wilt hebben.  De 127HS is beschikbaar in 40 briljante kleuren, waaronder een aantal neon- en metalickleuren


De extra fijne 127HS-EF is de perfecte outliner, hij is beschikbaar in zwart-wit.


De speciale 127HS-CO is met dezelfde verf op acrylbasis gevuld. Hij heeft een vervangbare 1,5 mm cross-over punt, die heel sterk en hard is en zelfs op zeer ruwe oppervlakken,  zoals steen, beton, rode zandsteen, tegels, karton, leer, terracotta, etc. te gebruiken is. Dankzij de bijzondere vorm van deze punt, kunt u de marker vanuit elke hoek gebruiken. De cross-over punt is ook uitgerust met de gepatenteerde Flowmaster-functie, die zorgt voor een constante stroom van de verf. Geen verstopping van de punten meer.

Een speciale technische hoogstandje is het  gepatenteerde capillaire systeem, dat garant staat voor een gelijkmatige en gecontroleerde aanvoer van de verf.  Samen met de Flowmaster ™ pompklep, die verantwoordelijk is voor de gecontroleerde stroom van verf , heeft deze marker de beste eigenschappen op bijna alle oppervlakken.  De mengkogeltjes binnenin de marker zorgen ervoor dat de sterk gepigmenteerde verf goed gemengd blijft en altijd een zelfde kleurintensiteit heeft. Vergeet niet vóór elk gebruik te schudden,  zodat de pigmenten gelijkmatig in de verf verdeeld zitten.


Alle markers zijn navulbaar - ONE4ALL navullingen zijn beschikbaar in 34 kleuren.  De sterk gepigmenteerde hybride acrylverf kun je ook goed met elkaar mengen voor het maken van uw eigen kleuren. Ze kan worden verdund met water (voor transparantie-effecten) of aceton (voor houdbaarheid op vette ondergronden).
De verf  is geschikt voor bijna alle oppervlakken, ze heeft een satijnglans, is sneldrogend, heeft een ongelooflijke dekking en is absoluut UV-bestendig.


Productdetails:
Art.Nr. 127.100 MOLOTOW ONE4ALL 127HS-EF ™
Art.Nr. 127.200 MOLOTOW ONE4ALL 127HS ™
Art.Nr. 127.400 MOLOTOW ONE4ALL 127HS-CO ™


P.S. mijn ervaring met het gebruik van de markers over b.v. Panpastel:
Fixeer voordat je de marker gebruikt en verwijder eventuele poederresten met een doekje.

Hier nog enkele voorbeeldenIk ga nog rustig verder met experimenteren met deze Molotow markers, ik hoop ook van jullie ideetje te zien.
groet Diny

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi, just wanted to mention, I liked this article. It was
inspiring. Keep on posting!

Here is my webpage; voyance Gratuite

KarinsArtScrap zei

wat gaaf is dat zeg het ziet erweer prachtig uit met die stipjes erop Diny.
bedankt voor de informatie.

groetjes karin

Tinie zei

Bedankt voor de tip Diny, ik zit al bijna op de fiets om er een paar te halen:)
Ziet er schitterend uit!!!
Groetjes Tinie

Unknown zei

Bedankt voor de tip Diny! Ze staan in mijn winkelmandje bij Hobbyvision.... volgende week een ritje naar Rijssen denk ik!

Anita zei

Bedankt Diny voor de duidelijke uitleg.
Eens kijken waar ze te koop zijn

Gr. Anita

Diny Sprakel zei

Ik weet zeker dat ze bij Hobbyvision, Doeading en Creashop duymelot te koop zijn. Doeading heeft alle 40 kleuren
groet Diny

Unknown zei

Wat ben je weer actief bezig geweest.
Ben helemaal weg van het plaat je met de rode vlakken en zwarte stippen

Groetjes Henriëtte

Gea zei

wat een leuk idee! Ik had er nog niet van gehoord. Weer iets nieuws geleerd, en iets erbij op mijn verlanglijstje, haha!
Groetjes gea

Dianne zei

Hello Miss DIny, I just noticed you are following, ( how rude of me) I'm honoured, and will be following you too, your coloring is OUTSTANDING, those new pens you used in showcasing them with the dots on the images is really fantastic, WOW the look unbelievably beautiful. You do classes too, lucky Ladies to go to one of your workshops, the Christmas card leaves me speechless. I will so enjoy visiting you again, have a wonderful creative day..

Yvonne zei

Wat ziet dat er extra mooi uit met die leuke witte stippels en streepjes!
liefs Yvonne

simone zei

wauw wat kun je hiermee je plaatje mooi afwerken
Groetjes Simone

Nicolchen zei

WOW...your colourings are simply gorgeous :0)))

Hugs Nicole