zondag 18 september 2011

Hoe word je blogvolger

Hallo,
gisteren heb ik een fijne demonstratiedag gehad bij Do-it Creatief in Elst. Leuk om veel mensen enthousiast te maken voor producten, die je zelf ook graag gebruikt. Anita heeft een enorm grote en goed gesorteerde hobbywinkel, een van de grootste in Nederland. Je vindt er kunstenaarsbenodigdheden, veel hobbymaterialen voor allerlei creatieve hobbies, wol en quiltstoffen. Als je daar niet slaagt dan weet ik het niet meer.Tijdens de demo kreeg ik weer een aantal keren de vraag , hoe wordt blogvolger als je zelf geen blog of een google-account hebt. Annie belde me op, zij had in  Breukelen bij de Hobbytheek tijdens haar workshop ook die vraag gekregen. Volgens Annie zou ik er eens een tutorial over moeten maken. Dank je wel Annie, daar gaat mijn relax-zondag, die ik mezelf beloofd had. Grapje, ik doe dit graag voor jullie en voor Annie. Annie lees vooral het deel over het lezen van blogs in de reader van google, want dat doe je nog niet.

Ik laat eerst zien hoe je een google-account aanmaakt, dan hoe je hiermee blogvolger wordt (zeker van mijn blogs natuurlijk) en vervolgens nog een stukje over het gemakkelijk lezen van je gevolgde blogs in Google Reader. Ik zal dit hele verhaal ook bij mijn tutorials, die je rechtsboven op mijn blog vindt, zetten.
Sorry, maar het is een heel uitgebreid document geworden met heel veel plaatjes van je computerscherm.
Klik op het plaatje om het te lezen of te downloaden.
Ik hoop dat ik jullie vragen hiermee heb beantwoord, is iets niet duidelijk, zet dit dan bij de reacties.
Nog een fijne zondagmiddag,
groet Diny

2 opmerkingen:

jans zei

goed idee voor nieuwe bloggers grt jans

Roelie zei

Hoi Diny,
ik heb op hobbyjournaal een link naar dit bericht achtergelaten. Er werd namelijk gevraagd hoe je blogvolger kunt worden en de berichtjes kunt lezen. De meeste van die personen hebben geen blog.
Ik hoop dat je dit akkoord vind?
Groetjes Roelie