dinsdag 14 juni 2011

Werken met digitaal design papier

Hallo,
ook in de kaartenmaakwereld zie ik het digitale papier te voorschijn komen. Het werd al even gebruikt bij de scrappers. Niet dat ik zelf mijn grote hoeveelheid mooie scrapvellen zou willen missen hoor. Alhoewel, het zou wel wat ruimte in mijn hobbyruimte geven. Nee, we zullen altijd die mooie scrapvellen blijven kopen, dus winkeliers heb geen angst dat ik jullie klandizie weg haal. Maar ik merk dat er mee gewerkt wordt en ik kreeg een vraag op welke manier je deze digitale afbeeldingen, want dat zijn het zo voordelig mogelijk kunt printen. Jullie weten vast wel dat het printen in kleur geen goedkope bezigheid is, daarom is het jammer om digitale vellen in vol formaat uit te printen, en de resten niet te gebruiken.  Je kunt voordeliger het papier voor het printen op het goede formaat maken.

Ik heb van deze werkwijze een uitgebreide tutorial met screenshots gemaakt voor jullie, was wel een klus van enkele ure, maar ik doe het graag. Je werkt in Word, dat hebben de meeste wel op de computer staan.
De PDF met een stap voor stap-beschrijving kunnen jullie hier downloaden. Ik zou het op prijs stellen, als je een berichtje achterlaat als je het bestand download. Op de foto zien jullie een digitaal geknutselde kaart, ik zal hem ook nog in het "echie" maken en op mijn blog zetten.
Ik ga nog even door met de verloting van stempels, ik verloot hem op woensdag onder degene die een reactie achterlaten bij dit bericht.
Het is een Willow van Whiff of Joy
Groeten Diny

51 opmerkingen:

Marion leest! zei

Hoi Diny,

Mooie kaart weer, maar doe mij maar echte papiertjes. Dat vind ik eigenlijk het leukste van het kaarten maken, lekker freubelen met al mijn spulletjes.

Groeten Marion

Marjo zei

Ik heb nog nooit met digi papier gewerkt. Ik zit nu op mijn werk, maar zal thuis het eens uitgebreid gaan bestuderen. groetjes Marjo

KarinsArtScrap zei

het is een mooi kaartje diny, maar zoals mijn voorganger het al zegt, ik heb liever het echte papier.
zo kan je kijken wat je gebruikt en welke kleurtjes, want dat weet je van tevoren ook niet tenminste ik niet.

groetjes karin

Irene zei

Inderdaad staat de techniek voor helemaal niets tegenwoordig en ook ik heb die digitale papiertjes al eens geizen maar of ik er ooit iets mee zal gaan doen? Zoals je terecht schrijft "ze vreten inkt" dus ee dure grap en even rommelen met je echte papier om te zien wat bij elkaar past is toch ook wel heeel erg leuk! In ieder geval reuze bedankt dat je dit zo duidelijk onder de aandavcht brengt!

Groetjes, Irene

Aartje zei

Hallo Diny, wat een prachtexemplaar heb je weer gemaakt. Ook ik wil de echte papiertjes niet missen, fijn dat je er een tutorial van gemaakt heb, wellicht haalt ons dat toch over om zo af en toe eens op de digitale toer te gaan.
Groeten Aartje
P.s.wat een mooie stempel geef je alweer weg.

Unknown zei

Hoi Diny,

Bedankt voor deze tutorial. Ik heb wel een paar digitale papiertjes, maar heb er nog nooit mee gewerkt. Zoals mijn voorgangers ook al melden blijft het echte papier toch heel leuk om mee te werken.

groetjes, Claudia

Margreet zei

Wat maak je het ons weer makkelijk Diny....dank je wel....ik heb het allemaal uitgeprint en ga het vanmiddag op mijn gemak bestuderen...je kaartje ziet er mooi uit...en ik weet ook al bij voorbaat dat ik deze techniek niet in zal ruilen voor het echte papier!
xxx Margreet

Heidie zei

wat een mooie kaart. maar doe mij maar echt papier. Misschien ga ik wel eens proberen om ook zo'n kaart te maken met de duidelijke uitleg die je gemaakt hebt.

groetjes heidie

Frouwkje zei

Hoi Diny,
Mijn voorkeur gaat ook uit naar het echte scrappapier. Maar...zeg nooit nooit..........Dus wie weet. Ik zal later op de dag nog eens naar je tutorial kijken. Er is altijd wel weer wat te leren en dat vind ik ook leuk!
En wat een leuke stempel geef je weg, prachtig!!
Liefs, Frouwkje

Unknown zei

Hoi Diny,
Ik ga het zeker proberen en de stempel is super, dus ik doe mee.
Liefs Marjon

Yvonne zei

Hoi Diny,
Zelf vind ik dat er niets boven het "echte" scrappapier gaat hoor! kan wel eens handig zijn maar je moet dan wel een printer hebben die echt mooi afdrukt!
liefs Yvonne

Karin zei

Mooi kaartje!!
Ik sluit me wel bij de voorgaande dames aan; er gaat mij geloof ik niets boven 'echt papier' wat ik eerst eens 20 keer door mijn handen kan laten gaan alvorens een beslissing te nemen ;)

Groetjes karin

Joukje zei

Hoi Diny
Ook voor mij gaat er niks boven "echt-papier".
Maar ja zeg nooit- nooit, dat is iets wat ik heb geleerd.
Het idee dat ik niet meer in m'n bak met papietjes kan rommelen.

Groetjes Joukje

Toos Awater zei

Zou het echte papier ook niet willen missen hoor lekker rommelen met kleurtjes, maar toch bedankt voor je tutorial en wie weet ga ik er toch nog iets mee doen. De stempel is ook weer zo'n gave en een gokje waard.

Groetjes Toos

janny zei

Ik zou mijn echte papier idd niet willen missen maar ga het wel uitgebreid bekijken wie weet komt het van pas ooit je weet maar nooit.
Dank je wel voor de moeite die je voor ons gedaan hebt om dit te delen.
Groetjes Janny.

Riane zei

Ik heb nog nooit met digi papier,of zelfs digi stempels gewerkt.Ik denk ook niet dat dat iets is voor mij.Ik ben,zo zou je kunnen zeggen; 'van de oude stempel' hihihi
Dus ook de winkeliers kunnen op mijn klandizie blijven rekenen.
En veel restjes papier die heb ik eigelijk niet,alles gaat in een bak en daar kan mijn 8 jarige dochter dan weer mee aan de knutsel.Maar ik vind het wel een mooie strakke kaart geworden!

*mieke* zei

Ik had het digitale papier ook al vaker voorbij zien komen en nu ga ik het zeker een keer uit proberen. Wat een duidelijke uitled Diny! Bedankt voor je tutorial en je tijd!
Liefs Mieke
ps: als ik er iets mee gemaakt heb laat ik het je weten!

Crea Astrid zei

Wat een mooie kaart heb je met het digi papier gemaakt. Lekker fleurig ook. Ik denk niet dat ik het zelf ga doen, want wat andere ook al zeggen er gaat zoveel inkt in zitten. Heb ook nog zoveel scrappapier liggen. Dat dit eerst maar eens op moet.
Maar wat geef je weer een mooie Wiff of Joy stempel weg. Wil wel een kansje wagen.
Fijne dag nog. Het zonnetje schijnt hier lekker.

Groetjes Astrid.

Rosina zei

Bedankt voor de duidelijke uitleg Diny, en ja ik heb het ook wel eens gebruikt als ik gebrek had aan de juiste kleur....maar ik vind wel dat de kleur dan altijd wel wat fletser is dan gewoon echt papier. Maar het ligt volgens mij ook aan het soort papier waar je op print. Mag ik nog vragen hoeveel grams papier jij dan gebruikt?
En alvast bedankt dat ik mee een kansje krijg voor de leuke stempel...
groetjes Rosina

Detje zei

De digitale versie is hartstikke mooi, ben benieuwd naar de papieren versie.

Groeten Detje

Tinie zei

Wat een uitleg en wat heb je hier veel werk aan gehad!!! Je kaart is weer supersss!! Winnaars gefeliciteerd!!

Groetjes Tinie

Anita zei

Ik hou het toch ook op echt papier hoor.
Ben een echte verzamelaar!!!!
Heb toch wel je uitleg meegenomen want je hebt toch wel eens dat je nét niet hebt liggen wat je in gedachten had. Wie weet dus, zeg nooit, nooit

Gr. Anita

Astrid zei

Prachtig kaartje Diny, ook ik gebruik wel eens digi papier en met een beetje uitzoeken wat voor papier je het afdrukt is het toch wel mooi, vind ik.
Ik print af op een onduidelijke papiersoort die mijn schoonvader nog ergens onder in een kastje had liggen en nooit gebruikte want het gaf af zei hij, ja wel met zwart print maar niet met kleuren en dat had ie niet geprobeerd, ikke wel, perfect.
Groetjes Astrid

Riet zei

Wat een prachtige kaart Diny,lief digi stempel,mooi ingekleurd.
Mooi dat papier.
Blijf toch maar bij het echte.

Liefs Riet.

Katootje55 zei

Hallo Diny,

Ook digitaal kun je prachtige kaarten maken. Maar ze zijn niet met elkaar te vergelijken.
Ik heb veel gewerkt met photoshop. Ik print dan de papiertjes niet uit, maar maak complete kaarten op de pc.
De kaarten print ik dan uit en plak ze dan op "echt" cardstock. Misschien leuk om op mijn blog een exemplaar te posten. Mijn scrappagina's speel ik af als diapresentatie op de tv. Jouw tutorial heb ik toch opgehaald, want zo kan ik mijn collectie digitale papiertjes ook eens in het echt gebruiken. Heel erg bedankt voor alle moeite!!!

Hetty zei

Het is prachtig maar geef mij toch maar echte papiertjes!

Tini zei

Hoi Diny,
Weer een ervaring rijker! Geweldig, heb het gelijk geprobeerd, maar bij de beschrijving van jou zijn het andere afbeeldingen of heb ik iets verkeerds gedownload? Ik heb wel die omschrijving?
Ik vind het heel leuk dat je zoiets voor ons helemaal uitwerkt. Bedankt alvast!

Gr. Tini

Dora zei

een mooie kaart gemaakt, en inderdaad printen met kleur...is pittig!.
ikzelf vind een papier kopen wat leuker. maar misschien omdat het wat bekender is, digi papier zie ik sindskort. en het lijkt wel mooi..als ik de kaarten zie waarmee dit is gemaakt.
en dank je wel voor een kans op de stempel. wauw!!
groetjes Dora

Lia zei

Wauw wat een super lief kaartje, mooie kleuren een toppertje weer hoor Diny,en top dat we nog een kansje kunnen wagen.

groetjes Lia

Marie-Anne zei

Dank je wel voor de tutorial. Ik heb wel eens gekeken naar digitaal papier, maar zoals je schreef zonde om alles te printen en dan het grootste gedeelte niet te gebruiken, dus je tip is er eentje die ik in gedachte ga houden.

Het kaartje ziet er nu schitterend uit. Ben benieuwd naar een foto van de echte kaart.

Dank je wel weer voor de kans een prachtige stempel te winnen.

Marie-Anne

Ina zei

Dank je wel Diny voor de beschrijving. Zo nu en dan gebruik ik wel digitaal papier, dus ik zal de beschrijving eens op mijn gemakje doorlezen. Bedankt voor de moeite die je erin gestopt hebt.
Mooie kaart weer!

Marijke zei

Hoi Diny, Zag al eens meer van dat digitale papier voorbij komen maar ja wist eigenlijk niet zo goed wat ik daar mee moest. Bedankt voor de helder uitleg Diny. Zie dat wij ook de stempel hebben gewonnen!! erg leuk, stuur je zo een mailtje.
Bedankt, Marijke en Chantal

Jacqueline (Sjakkie) zei

Een heel mooi kaartje Diny, het papier ziet er prachtig uit. En het stempeltje is weer super mooi ingekleurd!
Groetjes van Jacqueline

Marianne zei

Knap kaartje, maar ik geef toch de voorkeur aan "echt" papier. Ik heb ook steeds nog een beetje moeite met digi's, ben nog van de "oude stempel" LOL. Dus wil graag meeloten voor het mooie stempeltje van Whiff of Joy.
Toch bedankt voor de de uitleg en al het werk dat je ermee hebt gehad.
Groetjes, Marianne

DebbieM zei

Hoi Diny! :)

Wat leuk dat je met digitale papier ook zo'n kaart kan maken. Nu wist ik wel dat digitaal papier bestaat, maar ik had nog niet bedacht dat je het formaat kan veranderen. Bedankt voor deze tutorial, ik ga 'm opslaan en eens een keer proberen.
En wat een superleuke stempel van Whiff of Joy. :)

Groetjes, DebbieM.

Gerrina zei

Hoi Diny,
Mooie kaart! Ik maak af en toe gebruik van digitaal papier, maar dan moet het wel heel mooi zijn!
Vaak gebruik ik het om een tekst eroverheen te zetten.
Het is maar net wat past en wat ik in huis heb...
Groetjes, Gerrina

Marlies zei

Wat een super mooie kaart met een schattige stempel! Ook prachtig papier.
Ook bedankt voor de kans om dit leuke stempel te winnen.
groetjes, Marlies

Sandra zei

je kaartje ziet er super uit hoor, en ook ik zou geen voorstander zijn van het digitale scrappapier.
Laat mij maar lekker in de winkel neuzen.
gr sandra

Sandra zei

je kaartje ziet er super uit hoor, en ook ik zou geen voorstander zijn van het digitale scrappapier.
Laat mij maar lekker in de winkel neuzen.
gr sandra

yvon zei

Inderdaad, er gaat niets boven echte papiertjes, maar ik denk dat ik het toch wel af en toe ga gebruiken. Ik zag laatst op een blog een hele mooie en die heb ik geprobeerd, maar ja, je inkt is inderdaad zowat gelijk op.
En wat een gave stempel geef je weer weg. Dank daarvoor.
Groetjes, Yvon

Monique Kools zei

Hallo Diny,
Wat een duidelijke beschrijving.
Ik heb het gedownload voor als ik een keer nodig heb, of het uit te proberen. Ben niet zo handig met de pc, maar met jouw beschrijving gaat het vast lukken.Ooit heb ik een cd gekregen bij een tijdschrift met diverse dessins.
Als ik het gebruikt heb, zal ik je een berichtje sturen.
groetjes Monique

Nathje zei

Hoi Diny

Ook ik heb het liefst "echt" papier maar het digitale is wel heel handig als je net niet het juiste papier in huis hebt dus dit komt dan zeer gelegen. Dus heel fel bedankt hiervoor, ik heb het even gedownload :)

Groetjes Nathalie

nettie53 zei

Hoi Diny,
Dank je voor de duidelijke uitleg. Ik heb hem meegenomen.
Groetjes,
Nettie

http://www.nettie53.blogspot.com

Paula zei

Hoi Diny,

Ik wist dat er digitale stempels bestonden die je dan kan printen. Maar dat er nu ook scrapvellen geprint kunnen worden dat wist ik nog niet. Leuk om te lezen ! Ben benieuwd naar het 'echte' kaartje haha. En die stempel is wel errug leuk , die zou ik wel in mijn verzameling willen ! Lieve groetjes Paula

Sandra's Scrapsels zei

Wat een lief kaartje zeg! Je zou niet zeggen dat het 'digitaal papier' is!!

Groetjes, Sandra

Roelie zei

Hoi Diny,
ik heb je tutrial meegenomen, superbedankt voor de zeer heldere uitleg!
Groetjes Roelie

Annemarie zei

Hoi Diny,

Wat een werk, maar het resultaat mag er zijn, zal het voor veel mensen heel duidelijk maken.

Groetjes, Annemarie Aarts

Adrina zei

Ik heb je tutorial meegenomen, dankjewel Diny.

corryskaart zei

hoi diny
jeetje wat heb je een werk verricht voor ons bloggers,heb zelf nog nooit met digi-papier gewerkt maar nu heb ik wel de les om het te leren misschien in de toekomst!
dank je wel voor deze duidelijke uitleg van papiergebruik!
groetjes van corry

yanmaneee zei

golden gooses outlet
nike vapormax
converse
goyard bags
golden goose outlet
coach outlet stores
supreme clothing
jordan shoes
balenciaga shoes
off white jordan 1

yanmaneee zei

steph curry shoes
canada goose jacket
kyrie 4
hermes birkin
nike shox for men
jordans
golden goose outlet
a bathing ape
golden goose sale
golden goose sneakers