zondag 16 mei 2010

Copicinformatie


Hallo, vandaag wat informatie over de Copics. Op onze blog www.gekopcopic.blogspot.com zal een verwijzing  naar dit bericht staan, zodat iedereen die daar kijkt ook deze informatie krijgt.
Als eerste wil jullie wijzen op een Copic stempelfolder die hier op de website van Colart Nederland staat, je kunt hem gratis downloaden.  In de folder staat heel veel informatie over het inkleuren van stempelafdrukken.
Kiezen voor Copic Ciao of Copic Sketch Markers
De eerste vraag die ik krijg, waar ik ook demonstreer is: “ Wat is het verschil tussen de Ciao en de Sketch Marker?” Daarom zal ik het hier in het kort uitleggen,  we gaan er in onze cursus veel uitgebreider op in.
Om dit uit te leggen begin ik altijd te vertellen wat de overeenkomsten zijn: dezelfde inkt (bij beide markers is een b.v. R20 hetzelfde van kleur), dezelfde punten ( penseelpunt en brede beitelpunt)  die te vervangen zijn. Beide markers zijn  na te vullen met de refill-inkt. Met beide markers kun je airbrushen, bij de Ciao moet je dan een stukje kneedgum achter in de houder stoppen en de beitelpunt precies op de goede plaats zetten, dat is iets meer werk. Tijdens het airbrushen moet je bij de Ciao soms even wachten tot er weer inkt in de punt zit.
 Er zijn vijf verschillen:
·         De Sketch Marker bevat 1,5 maal de hoeveelheid inkt die in de Ciao Marker zit.
·         De behuizing van de Sketch Marker is kostbaarder om te maken, dikkere kunststof, kleurnummer staan op de doppen.
·         De Sketch Marker heeft een ovale vorm, de Ciao Marker is rond van vorm
·         De Sketch Marker is in 334 kleuren te koop, de Ciao Marker in 144 kleuren.
·         Bovenstaande verschillen maken de Sketch marker duurder dan de Ciao Marker.
Ik hoop dat het voor jullie nu duidelijk wat de verschillen zijn en dat alle verhalen over het niet navulbaar zijn van de Ciao de wereld uit zijn. Dus gooi een lege marker nooit weg.  Ook de punten zijn vervangbaar,  dit betekent dat  je nooit afscheid hoeft te nemen van een marker die je eenmaal hebt gekocht  (let op de doppen zijn niet vervangbaar, verlies ze dus niet)
Ik kan je dan ook niet zeggen wat je moet kopen, dat hangt van je budget af en van het feit of je meteen voor meerdere kleuren gaat of langzaam aan je collectie wilt opbouwen.
Ik wens je veel succes met de keuze van je markers.
Groet Diny


2 opmerkingen:

Marja Sch zei

Geweldige uitleg en bedankt voor de folder. Gr Marja

Marion Kuipers-van Eijsden zei

heb net de gek op copics blog gevonden en zo hier beland. Dank je wel voor deze handige post en link.
Super werk.
xxx