vrijdag 15 juli 2011

Copic en distress

Hallo
ik heb al meerdere kaarten laten zien waarop ik een stempel in een distres-achtige techniek met mijn Copic markers had ingekleurd. Je zult het niet geloven, maar ik heb ook de echte distress inkt hier staan. Pas geleden heb ik die ook maar eens op tafel gezet en er mee gekleurd. Dat is wel even wennen als je met Copics, Aquamarkers of Derwents kleurt. Je moet met erg weinig inkt werken, moeilijk voor mij, ik houd van veel.


In dit bericht laat ik jullie dezelfde afbeelding zien, de ene gekleurd met Copics en de andere met distress-inkt. Hier zie je de eerste die ik met distress inkt heb gekleurd. De afbeelding is een digitale van Paper Shelter. Ik heb het dessin papier zelf geprint, dit komt uit een collectie pak Botanical Bliss van Raspberry Road design. Het lijkt wat op het populaire Pion papier. Enkele berichten hiervoor heb ik beschreven, hoe je dat heel voordelig precies op maat  kunt printen. De tekststempel is van Whiff of Joy, vond ik goed passend.
De dauwdruppels op de bloemen zijn gemaakt met Royal Coat Dimensional Magic, dit droogt veel sneller dan Diamond Glaze. Je kunt snel verder met je kaart.
Dit is de kaart die ik al eerder liet zien, gekleurd met mijn Copics.  Ik zal een andere keer de vergelijking doen met dezelfde kleuren, dan is nog beter te zien dat je ook met Copics distress effecten kan bereiken.
Hier zie je de twee plaatjes naast elkaar
Ik hoor graag of jullie met je Copics ook al deze techniek gebruiken. Je weet misschien dat op de website van Suzan J.Dean geweldige video's staan, waar je precies kunt leren hoe ze dat doet. We gaan dit binnenkort ook in een tutorial presenteren op het nieuwe Copic Europa blog.
Ik heb daar net een tutorial geplaatst over het unieke kleursysteem van Copic. Neem eens een kijkje en wordt volger als je niets wilt missen. Vanaf nu is daar elke dag een bericht, een kaart of een tutorial/video te vinden, gemakt door blogger uit Europa. We zijn heel blij dat, de bij ons bekende Claudia Rosa, ook deel uitmaakt van het team.
Groet Diny

22 opmerkingen:

*mieke* zei

Ik vind ze beide mooi Diny! Ik heb nog maar weinig kleur ervaring en doe eigenlijk maar wat:-) Ik ga beide sites zeker een bezoekje brengen!
Groetjes Mieke

Astrid zei

Ik vind ze ook allebei mooi hoor Diny, soms probeer ik het ook wel, maar het blijft moeilijk.
Groetjes Astrid

Helen zei

Hoi Diny, wat een mooie kaartjes. Heb het zelf nog niet geprobeerd; begin net een beetje het gewone kleuren onder de knie te krijgen. Bij CME ben ik ook al volger geworden. Groetjes Helen

corryskaart zei

hoy diny
het is moelijk kiezen tussen twee prachtkaarten, vind ze beide bijzonder MOOI!
groetjes van corry

Anoniem zei

Both cards superb! love the colouring of really sweet image.... amazing creations

KarinsArtScrap zei

ze zijn allebei prachtig diny, mijn voor keur gaat toch naar copics, ik vind de kleuren meestal helderder en mooier eruit springen.
de andere techniek heb ik nog niet uitgeprobeerd met copics.

groetjes karin

Wilma zei

Hallo Diny,
Met di(stress) inkt heb ik weinig ervaring en met copics helaas helemaal niet. Ik durf er niet aan te beginnen.....ben bang voor een nieuwe verslaving ☺☺☺
Mijn voorkeur gaat uit naar de kaart ingekleurd met copics. Het geheel is "sprekender".....het kan ook door mijn "favoriete" kleur komen.
Liefs Wilma

ДжуJIbетта zei

Какие милашки)

Yvonne zei

Mooi Diny, ik kleur graat met distress inkt maar ook met de copics.
groetjes Yvonne

Jacqueline (Sjakkie) zei

Wat heb je de leuke plaatjes weer mooi ingekleurd Diny. Het resultaat met de Copics vind ik super! Ik ga zeker even een kijkje op de blog nemen.
Groetjes van Jacqueline

martina's kaartjes zei

ze zijn in ieder geval heel erg mooi !
groetjes, martina
x

Wilma24 zei

Heel erg mooi weer Diny,
ik vind ze eigenlijk allebij hee erg mooi.
ik doe bijna niks meet met distress zonde eigenlijk.
fijn weekend
liefs wilma

Riane zei

Ik vind het allebeide mooi,ik hou van variatie.

Dora zei

met beide technieken ben ik onbekend ermee.
je creatie is prachtig. ook de verschillen die je laat zien zijn prachtig ingekleurd.
mooi gedaan.
groetjes Dora

Crea Astrid zei

Wat een prachtige kaarten. vind beide even mooi. Zou niet kunnen kiezen.

Groetjes Astrid.

Martha zei

Het is weer schitterend Dini,heel mooi

Gr Martha

Riet zei

Wat een schitterende kaarten heb je weer gemaakt Diny.

Liefs Riet.

Anneke zei

Ik heb het nog niet geprobeerd distress look met copics kleuren :) Maar ik vind het plaatje met de copics toch wel mooier van kleuren! Je kaartje is ook weer schitterend!!
Groetjes Anneke

Paula (PEP) zei

I find comparisons like these between two colouring methods so helpful - thank you; it will be very interesting indeed to see a direct colour comparison. I love the pink, white & blue flower with the glaze - lovely.
Paula (PEP)

Lia zei

Ohhhhhh, wat zijn ze beiden weer prachtig, je kleurt ook zo mooi in,

groetjes Lia

Unknown zei

dinny
ze zijn allebei heel mooi
ik heb het zowel met copic en met distriss geprobeerd
ik vind copic hevig van kleur dan distriss
ik werk liever met copic
en ook met distriss maar dat is nu stil gevallen

Tocados Mimarte Complementos zei

Nice work¡¡ the more I like is when you use crochet in your cards :)
http://www.mimarte-complementos.es/