maandag 31 augustus 2015

Na de beurs, net even anders

Hallo volgers,

 het is al weer bijna middernacht. 
Tijdens het opruimen van mijn beursspullen moest toch nog even enkele kaartjes maken. Ik had van Jenine Gloss paper van Ranger gekregen om te proberen met mijn stempeltechniek met blokjes achtergrond. Het werkt erg fijn, vroeger gebruikte ik chromolux, maar daar kan ik niet meer aan komen, fijn dat dit nu te koop is. Uit een scrapvel snijd ik 9 of 6 kaartjes, afhankelijk van de afmeting van mijn stempelwerk.

Op de beurs is de stempeltechniek op video gezet, die kun je hier bekijken. Daar werk ik met papier zonder glanslaag en stempel ik met Memento om te kunnen inkleuren.Op deze voorbeelden heb ik gestempeld met Stazon en kan ik niet inkleuren, want Stazon en Copics zijn geen vriendjes.
Ik heb voor de achtergronden  RV 29 en een BG72 gebruikt.
hier nog enkele andere kaarten.


Nu ga ik nog even een en ander op FB zetten en dan zoek ik mijn bedje op.
Groet Diny

dinsdag 25 augustus 2015

Beursvoorbereidingen

Hallo,
degene die me op Facebook volgen zijn de afgelopen dagen bedolven onder foto's van eenvoudige stempelkaarten. Ze gaan allemaal mee naar mijn komende promotiewerkzaamheden, demo's op beurzen, Demodagen en andere events. Ik zal ze hier ook nog een keer laten zien voor mijn blogvolgers, die geen FB hebben.

Ze zijn gemaakt door met Copic markers en frame stempels een achtergrond te maken, hoe ik dat doe dat laat ik je zien op mijn Copic demo's o.a. bij Doeading, de Duif en Creatief Centrum Heesch. Op de beurs laat ik voornamelijk de stempels en de prachtige papierlijnen van Studio Light zien.
De stempels op de kaarten komen uit de Summer at the Beach lijn en uit de lijn La Provence. Je kunt er natuurlijk ook heel andere stempeltechnieken mee uitvoeren, maar ik koos dit keer voor deze techniek.



Ik hoop jullie weer voldoende inspiratie te hebben gegeven.
Wil je onze stand komen bezoeken op de KGKD dan moet je op nr. 237 zijn. Wie weet tot ziens
Groet Diny

zondag 16 augustus 2015

Groetjes

Hallo,
een fijne zondag allemaal.
Een dag om wat af te koelen na weer een heerlijke, soms te warme week.


Gisteren nam ik examen af aan twee getalenteerde Copic kleurders, ze gingen op voor het ECCM, of te wel European Copic Colouring Master examen. Een hele mond vol, dit is een soort meesterproef in het kleuren met Copics. Na het volgen van de lessen in Copic kleurprogramma kun je deelnemen aan dit examen. Hiervoor kleur je thuis een negental verplichte afbeeldingen en op de examendag komen er nog eens drie bij, die je moet kleuren.

Dit kleurwerk wordt daarna eerst door mij en vervolgens door twee andere Copic Instructors beoordeeld, dit zijn Instructors die over heel Europa en het Midden Oosten verspreid zitten. Het werk van deze beide dames gaat dus nog op reis door Europa,  het kan terecht komen in Spanje, Italie, Israel, Quatar , Noorwegen en ga zo maar door.
Hieronder een printje van de beoordelingscriteria die ik voor elk plaatje (12 in totaal) moet invullen, pfff wat haal ik me op de hals???
Als ik alle beoordelingen terug heb, weten de dames of het gelukt is. Beide dames willen daarna nog een stapje verder gaan en Copic Docent worden. Daaraan zit ook nog een training vast, maar je leest het goed, ik zorg voor opvolgsters. Deze procedure is in elk Europees land hetzelfde, ik krijg dus ook werk na te kijken uit andere Europese landen, zo waarborgen we dat de inhoud van het Masterexamen gelijk is en op niveau blijft.
Genoeg hierover, met twee kleurende dames aan mijn tafel, dan kan ik niet achterblijven en ga ook aan het kleuren.

Deze kaart is er uiteindelijk uit ontstaan, met behulp van een vel uit een stansblok van SL en een mal van Dutch Doobadoo. De glanzende accenten met Mod Podge Dimensional ontbreken ook niet op deze kaart.

Ik gebruikte de volgende Copic kleuren
Huid E000-00-11-13
Haren E53-52-50
Beige W0-1-3-5
Paars V00-01-12-15-17
Bruin E21-25-27

Kom je hem bekijken op standnummer 237 in Brabanthallen over 1,5 week?
Wie weet tot dan, ik ga snel examens nakijken.

Groet Diny

vrijdag 14 augustus 2015

Winnaars van drie candies

Hallo, er staan nog 3 candies die ik mag verloten.
2 juli Kumihimoboek. Gewonnen door Nancy
11 juli stempelset Studio light tekst. Gewonnen door Rian
13 juli stempelsheey boot. Gewonnen door Marianne MW

Proficiat. Stuur je adresgegevens naar dsprakel@gmail.com 

Summer at the beach

Hallo, 
deze week ben ik weer even aan de slag gegaan met een paar MDF pakketten  van Studio Light de vuurtoren en het strandhuis. Het blijft toch leuk dat plakken en versieren.
Ik lijm  alle papierdelen op het MDF met Mod Podge Paper, nadat ik de randen met een dikke witte Molotow marker heb geverfd.

De pakketten zijn compleet, je hoeft dus niet allerlei dingen erbij te zoeken, ik heb alleen wat schelpjes en een klein flesje toegevoegd.
 
ik heb nog een klein hondje gekleurd, dat zette ik tussen de schelpjes.
Deze en nog veel meer projecten laten we zien op e KGKD eind augustus in de Brabanthallen in Den Bosch
We zitten op stand 237, dat is aan de rechter buitenrand achteraan, zoek ons even op voor een gezellige babbel.
Groet Diny


donderdag 13 augustus 2015

Gekke vogels op herhaling

Hallo allemaal,
dit is het bericht dat gisteren op ons Beneluxblog stond

Deze gekke vogels zijn jullie bij mij al vaker tegen gekomen en neem van mij aan, ze komen nog vaker. Ik vernam dat er een stempelset bijkomt met allerlei toevoegingen voor de vogels en er is al een stansenset bij, waarmee je ze perfect uit kunt stansen. Ik gebruik deze zo vaak met mijn Copics , omdat ze tot leven komen door erg fel kleurwerk dat je nu eenmaal perfect met Copics kunt uitvoeren. 

Deze grapjassen vragen gewoon om Copic kleurwerk.

De achtergrond is gemaakt met een DDBD mask en structuurpasta. De achtergrond is eerst met verf en Panpastel op kleur gebracht. 
Daar overheen zijn stempels gezet en op deze regendruppels zijn witte Molotowstippen gezet.


De vogels zijn op apart PCP gestempeld en gekeurd met de volgende kleuren:
E04-07-09-18
Y13-15-19
YR04-07-09
YG01-03-05-17-67
Daarna zijn ze uitgeknipt en hebben ze een zwart buitenrandje gekregen.


 Ik hoop jullie weer eens wat anders te hebben laten zien, tot een volgende keer



Groet Diny

zondag 9 augustus 2015

Kerstkaarten mooi en snel

Hallo,
vandaag laat ik jullie een serie kerstkaarten zien, die ik maakte met de zes stansblokken van StudioLight. Geen knippen - alleen uitdrukken, niet nadenken - volg het voorbeeldkaartje, niet veel spullen  nodig. Dus een prachtklus voor deze warme dagen of wat minder warme avonden.
Ik ben nog nooit zo snel geweest met mijn kerstkaarten.
Op de Knotsgekke Kaartendag in Den Bosch zullen we weer op de stand van Studio Light aanwezig zijn, alle drie dagen. Daar zijn we aan het werk met de grote hoeveelheid mooie materialen van Studio Light. Ook de nieuwste trends zijn aanwezig, dus kom kijken.
Hieronder een galerij met kaarten uit de nieuw uitgekomen stansblokken. Voor elk wat wils. Op mijn Facebook account heb ik al zes mooie kaarten laten zien, hier enkele andere.


Voor de kaartvorm heb ik de laatste Shape Art mal van DDBD gebruikt.
Misschien zie je de glanzende bolletjes in de bloemen, 
dit is Mod Podge Dimensional Magic. 
Ook hier op de besjes en op de blaadjes wat glanzen de druppels, moet je in het echt zien.
Op de FB pagina van Mijn Hobbykaarten en de groep Kaarten Maken kun je trouwens deze blokken winnen. Ga je geluk maar eens beproeven,
Groet Diny