donderdag 25 juni 2015

Mod Podge blijft

Hallo bloglezers,
degen die mijn blog regelmatig bezoekt, weet dat ik vaker met Mod Podge werk, er zijn jaren geweest dat ik alleen hiermee aan de slag was. Komend weekend ga ik met Annie promotie workshops, bij een groothandel geven, met een aantal producten van het Amerikaanse bedrijf Plaid, waarmee ik al meer dan 20 jaar samenwerk.

Een van de producten die we mogen laten zien is Mod Podge, in dit geval vooral de versie die speciaal gemaakt is voor het gebruik met stof. zou je met deze lijm en lak stof op stof plakken, dan is het wasbaar. 

Ik heb dit keer mooie knipstofjes op harde ondergronden geplakt. Je kunt zo in b.v. een slaapkamer of keuken decoraties van de stofjes van de gordijnen maken op manden, bakken, potten en dozen. Door de samenstelling kun je de stof aanbrengen zonder dat deze rafelt. Je lijmt de stof aan de achterkant in, plaatst hem op je voorwerp, strijkt hem goed glad met de hand en laat hem drogen. Ik breng dan altijd nog een laklaagje (dun) over de stof aan, dan is deze vochtig te reinigen.

 Er zijn heel veel soorten Mod Podge, ook een die voor buiten geschikt is: Mod Podge Outdoor. Dat deed ik op het vogelhuisje, dus mag het naar buiten.


Dat laatste ga ik nu ook doen, want ik zie de zon verschijnen in mijn tuin,
fijn dat je langs kwam en tot een volgende keer.
Groet Diny

maandag 22 juni 2015

Kumihimo - Paracord

Hallo, ik ben nog even verder gegaan en heb mijn Kumihimo schijf gebruikt in combinatie met twee nieuwe kleurtjes Paracord van Joycraft, heerlijk felroze voor een vrouwelijke armband.

Dit voorbeeld knoopte ik met 8 koorden, daarom is het een flink dikke band geworden. Gelukkig had ik deze twee eindkappen nog in mijn voorraad, een aantal forse bedels maakten mijn armband af.
Ik heb voor de wat fijner gebouwde dames ook een variant gemaakt met vier koorden en kleine bedels.
Voor het knopen met vier koorden of koordengroepen heb ik op de achterkant van mijn schijf deze cijfers gezet. Beide kleinkinderen 6 en 7 jaar oud konden nu hun eigen bandjes knopen, van 1 naar 1a, 2 naar 2a, 3 naar 3a en 4 naar 4a. Dan terug van 1a naar 1, van 2a naar 2 enz. Dit liep gesmeerd en papa kreeg twee sleutelhangers voor vaderdag.


Hier nog even wat werkfoto's van deze armbanden.
p.s. Binnenkort ga ik bij een heel leuke hobbywinkel een demonstratie geven in het vlechten met de Kumihimoschijf. Nadere info volgt.
Groet Diny
p.s. foto's zijn slecht, de camera van mijn nieuwe Iphone 6 geeft problemen, sorry.

vrijdag 19 juni 2015

Een zomers vlechtwerk

Hallo bloglezers,
jullie zijn  van mij veel afwisseling gewend, daar wil ik niet mee stoppen. Daarom vandaag wat voorbeelden, informatie en een weggeefactie met KUMIHIMO. 

Je zult denken wat heeft ze nu weer, nu KUMIHIMO is een eeuwenoude knooptechniek uit Japan. Er werd op soort knoopkrukje gewerkt. Wij hebben de mogelijk dit vlechtwerk te doen op hele lichte kunststof schijven met aan de zijkant gleuven voor het vastzetten van de draden. Van welk merk je ze ook koopt, ze hebben steeds 32 genummerde gleuven en een duidelijk verdeling in vier vakken. De volgorde van de draden wordt aangegeven met cijfers die refereren aan de cijfer bij de gleuf. Dus b.v. 5 naar e , 6 naar E, 15 naar 5, 4 naar 15 enz.



Je kunt knopen met allerlei draden of touwen. Het meest gebruikt is satijnkoord van 1,5 of 2 mm dik. Maar je kunt ook heel dunne of hele dikke draden gebruiken. Het knoopwerk kan gedaan worden met 4 tot en met 32 draden of bundels van draden.
Ik zag de schijf weer verschijnen bij de dames die een Mochila tas haken en een Kumihimo koord gebruiken om de tas te sluiten. Prachtig werk met heel veel katoenen draadjes.

Iets nieuws, daar duik ik weer op. Daarom heb ik me gisteravond verdiept in deze techniek en enkele voorbeelden gemaakt.
Een met vier draden voor een kinderarmbandje. Hieronder zie je de stap voor stap foto's

Ook heb ik me gewaagd aan de vierkant Kumihimo plaat, die had ik nog nooit gebruikt, hiermee kun je brede platte banden vlechten. Bij dit merk schijven zit een gebruiksaanwijzing, wel even goed lezen, dan lukt het zeker.
Hier wat werkfoto's van mijn vlechtwerk


Ik mag van Dhondt drie startersets weggeven. 
Kom snel naar mijn FB Pagina voor de Like en share actie.

Een zomerse groet vanuit een nat Oss
Diny




dinsdag 16 juni 2015

Nog eentje dan

Hallo bloglezers,
ik heb afgelopen zondag nog een kaartje gemaakt uit het Summer at the Beach stansblok van Stuido Light.
Dit keer nam ik het matrozen jongetje van Mo Manning  als gekleurd plaatje. Ook op deze kaart een label uit een vel met geweldige labels uit dezelfde lijn.
De elementen zitten ook op het stansvel, ik heb ze verhoogd opgebracht met 3D kit. Je kunt natuurlijk ook echte schelpjes en touw toevoegen, dat had ik niet bij de hand, dus was dit heel makkelijk. 
Ik kleurde ook dit jochie met Copics. Voor de kleuren verwijs ik naar de post van 14 juni.
Je kunt nog meedoen aan mijn like en deelactie op mijn pagina op FB

Dit is te winnen

 groet Diny


zondag 14 juni 2015

Summer at the Beach

Hallo bloglezers,
zijn jullie al aan het strand geweest?
 Ik alleen in gedachten tijdens het maken van deze drie kaarten.
Ik nam twee vellen uit het stansblok van Studio Light en twee gekleurde figuurtjes om deze kaarten te maken. 


Handig, ik had niet veel extra nodig, alleen een witte basiskaart en een onderkaart van kraft.
Op elk vel zitten allerlei element waarmee je de kaart kunt opleuken. Ik heb een apart labelvel van deze lijn genomen om de teksten op deze kaarten te zetten.

De twee matroosjes zijn van Bildmalarna.
Vandaag heb ik heerlijk met mijn Copics zitten kleuren, tegen de avond kwam mijn lieve Hanna hier logeren en die kleurde natuurlijk ook even mee. Gezellig.
Hier nog wat extra foto's 



Voor het kleuren gebruikte ik:
Huid E000-00-11-04
Haren E50-51-53
Blauw BG70-72-75
Rood R21-43-46-59
Beige W00-1-3-5
Grijs C0-2-4

Als je even naar mijn Facebookpagina gaat en deze liked en het bericht deelt kun je wat moois winnen.
Groet Diny




vrijdag 5 juni 2015

Gehaakt jute tas met Stone Washed

ÉHallo bloglezers,
zoals ik op FB gisteren heb beloofd een beschrijving van mijn omgehaakte jutetas.


Ik heb Stone Washed garen van Scheepjes gebruikt een mix van katoen met acryl, die erg zacht aanvoelt, prettig haakt en toch een stoer uiterlijk heeft.
Ik heb de volgende kleuren gebruikt:


Van het geweldige blog Blij dat ik brei heb ik het patroon vandaan, op deze bladzijde zie je ook waar zij het weer van heeft en er staat een link naar een video. Zij heeft van het oorspronkelijke zeshoekige patroon een vierkante versie gemaakt, handig voor mijn tas.

Ik heb voor de voor- en achterkant elk 9 grannies gehaakt, voor de tussenstrook ook 9 stuks. Totaal dus 27 Afrikaanse bloemetjes. Ik haakte ze met een vaste aan elkaar. Daarna heb ik mijn jute tas van AH erin gestopt en het geheel met enkel knopspelden vastgezet.
Met een niet te dikke stopnaald en het blauwe garen heb hem met enkele steken rondom de middencirkel van elke granny vast gemaakt aan de jutetas. Het vastzetten van de bovenkant was een zwaarder werk, je moet dan met je stopnaald en het blauwe garen door twee lagen jute met een laagje plastic heen, ik heb steeds een tangetje gebruikt om mijn naald door het geheel heen te trekken. Dit deel vast maken kost wat geduld.

Voor het omhaken van de hengsel zette ik eerst 14 steken op, haakte 2 toeren vast ( insteken in achterste lus) , dan 2 toeren met 12 steken en tenslotte over de hele lengte verder met 10 steken. Als je bijna op het eind bent , weer 2 toeren met 12 en 2 toeren met 14 steken. Deze lange band naai je met de stopnaald en de blauwe Softfun vast aan je tas en om het hengsel.
Het patroon van de bloemen moet ik weer opzoeken, als ik het weet zet ik het hier alsnog in dit bericht.

Voor de binnenkant koos ik een mooie Tilda stof. Ik maakte een zak met rits en een open zak aan de zijkanten. De binnentas naaide ik deels met de machine en het andere deel met de hand erin, ik was zo dom geweest om de bloemen al vast te zetten....blond!!!


ik wens jullie veel haakplezier.
groet Diny

woensdag 3 juni 2015

Haaknieuws en een garenkit te winnen!

Hallo,

veel van de kaartenmaaksters zijn net als ik besmet met het haakvirus. Heerlijk afwisselend werk, na het kleuren, stansen, knippen en plakken op de bank of in de luie stoel met een haakwerkje voor de tv, wie doet ons wat.
Jullie hebben al wel meer berichtjes van mij gezien op dit blog of op mijn FB account met het thema haken.

 Volgende week woensdag 10 juni begint voor velen van ons weer een nieuw haakavontuur, de Scheepjes CAL 2015 (Crochet ALong, of te wel haak gezellig mee). Het thema is dit keer: Flight of a Fancy een omslagdoek of grote sjaal. 11 weken lang krijg in de Facebookgroep een deel van het patroon en als je het bij kunt houden heb je na elf weken een mooie sjaal klaar. In deze groep krijg je uitgebreid uitleg en hulp. Men heeft  duidelijke beschrijvingen en video's beloofd.


De Scheepjes CAL 2015 begint volgende week woensdag
Ik  heb een van de drie kits gekocht n.l.Heron (Reiger), de blauw/grijze variant. Maar ik lees in de Facebookgroup steeds vaker dat mensen graag mee willen doen, maar de 64,95 euro voor de uitgebreide kit zich niet kunnen veroorloven. De kit is echt super samengesteld en zijn geld zeker waard, dat wil ik voorop stellen, maar...vaak zijn er in het leven andere prioriteiten of kun of wil je dit bedrag er niet voor uitgeven.

Omdat ik eigenlijk iedereen gun om mee te doen heb ik wat speurwerk gedaan. ik ben op zoek gegaan naar alternatieven voor deze 3 CAL-kits. Ik heb het garen uit de kit vergeleken met andere garens en de Cotton 8 van Scheepjeswol komt er dicht bij, het is net zo mat als Linnen Soft en heeft kleuren die in de buurt komen van de kits. Het garen is iets dunner, daarom haak je het op naald 3,5. De omslagdoek zal wat kleiner uitvallen.
Ik adviseer je van de hoofdkleur (Base op het plaatje) vijf bollen te kopen en van de ander 8 elk een bol. Totaal dus 13 bollen.
Kijk maar eens wat je dan kwijt bent, 13 x 1,95. Er zit meer in een officiĂ«le CAL kit, de haaknaald, de speld, het label en de tas heb je er bij deze keuze  niet bij.
Wil jezelf de kleurtjes samenstellen, dan kun je hier staaltjes zien en bestellen.
Op de foto’s zie je mijn keuze.

Om mee te doen, meld je je aan bij de FB group: https://www.facebook.com/groups/scheepjescal/

Ik heb de kleurkaartjes van dit garen erbij genomen en drie alternatieve Kits gemaakt. Die wil ik met jullie delen. Van de basiskleur heb je waarschijnlijk genoeg aan 5 bollen en van de andere kleuren is een bol voldoende.

Dames, hier zijn mijn keuzes.


Ik hoop dat ik jullie hiermee van dienst ben geweest.
Om een van de kits te winnen, wil ik graag dat je het bericht hierover op mijn pagina liked en deelt, dan loot je a.s. maandag mee voor een gratis kit.






dinsdag 2 juni 2015

Aan de haak

Hallo bloglezers,
 vorige week stond in  het teken van kaarten maken, veel kaarten maken. De resultaten heb je al een beetje gezien, de rest komt in een volgende blogpost. Vandaag laat ik wat zien van een hernieuwde passie: haken.

Mijn inspiratie voor dit haakproject

Omdat ik gisteren flink onder handen ben genomen door mijn tandarts, had ik een excuus om heerlijk ( zonder pijn dankzij een lieve vriendin) de hele dag gaan zitten haken. Een nieuw project is klaar , dat dacht ik. Maar bij nader inzicht ga ik er toch nog even mee door.
In het kort het verhaal, ik had enkele bolletjes Stone Washed gekregen en had al vaak van dit garen gehoord, mensen lopen er mee weg. Nieuwsgierig als ik ben, dan moet ik het ook proberen. In mijn omgeving zaterdagmiddag op zoek gegaan naar een verkooppunt en dat vond ik. Ik had extra nodig van de lichte kleur. 
Dit patroon zag ik op de FB pagina van Scheepjes staan, ben meteen naar het blog van de Franse ontwerpster gegaan en heb het patroon gekocht via Ravelry en opgeslagen. het bestaat uit hartjes, deze worden met elkaar verbonden met vierkantjes.
Hier is haar FB pagina, neem daar maar eens een kijkje.

Zondagavond de start gemaakt en maandag (nacht) was het kussen klaar. Wat haakt dat garen fijn, het is 80% katoen en 20% nylon en voelt heel prettig aan, s' Nachts heb ik het opgespannen en vanmorgen was het droog. 

Toen ik het over een bestaand kussen op mijn bank legde, zag ik hoe perfect deze kleuren in mijn interieur staan, twijfel..... kussen of doorgaan tot een grotere deken over de bank.  

Dat laatste, dus ik ga er nog even mee verder. Weet ik ook weer wat ik kan doen de komende dagen.

p.s. Wist je dat je voor het opspannen je werkstuk even kunt inspuiten met een mengsel van Euchalan en water, je project wordt er echt mooier van. Je kunt Euchalan in flessen kopen, maar ik gebruikte 1 sachet in een grote spuitflacon. Opspannen doe ik op speciale spanblokken met stalen spelden, die roesten niet.

tot gauw, ik ga vanavond weer haken.
groet Diny