vrijdag 28 november 2014

Copic cursus en demo Doeading

Hallo, 
vandaag kun je me vinden in Spijkenisse in de winkel van Marlous: Doeading, een walhalla voor de hobbyist. Daar kun je niet komen en weg gaan zonder dat er veel in je winkelmandje is terecht gekomen. Annie en ik geven vandaag de vier Copic cursussen volgens het ECCP systeem. Na deze dag willen we stoppen hiermee en het stokje overgeven aan jongere docenten.
Na de cursus zullen we nog enige uren aanwezig zijn om weer een heleboel leuke dingen te laten zien. Annie zal aan de gang gaan met de kerstboompakketten van Studio Light en ik laat zien hoe je een nieuw soort papier Glaze Paper van een kleur kunt voorzien met Panpastel of met de nieuwe Memento Luxe inkten. 


Op de kaarten labels plak ik dan mooie vintage of ander mooie plaatjes. Ik heb er intussen veel verzameld en ze samengevoegd in Word documenten , die jij zo op mooi stevig papier of linnen kunt afdrukken. Ik heb een aantal vellen afgedrukt en die breng ik mee als weggevertjes.


Voor degene die niet in Spijkenisse kunnen zijn, heb ik ze onder het tabblad Freebies neer gezet, dus ook jij kunt ze voor je eigen kaarten en projecten gebruiken. 
De kaarten die je hier ziet zijn gemaakt met dat mooie Glaze Paper, dat je dus in een bij het plaatje passende kleur kunt brengen.


 Zo'n kaart heeft verder alleen een mooie bloemenrank van Noor of een rand van Joy en eventueel  wat bloempjes en een kadertje nodig. 
Bij de laatste twee kaarten heb ik het papierblokje van Frozen gebruikt.


Deze drie kaarten maakte ik van de stroken, die overbleven nadat ik uit het A4 vel twee vierkanten van 14 bij 14 had gesneden.  Die kaarten laat ik binnenkort ook zien.
Ik hoop tot morgen en anders veel plezier met je downloads 
Groet Diny

zaterdag 15 november 2014

Bloghop Dutch Doobadoo

Hallo,
hier mijn bijdrage voor de bloghop van Dutch Doobadoo
. Hieronder lees je hoe dit zijn werk gaat.
Hier is mijn easelcard met de taartvorm als focus.


Ik heb een dubbele kaart van kraft genomen, de bovenkant dubbel gevouwen en alle delen eerst beplakt met beige papier en daarna met design papier uit het Autumn bloc van Noor!design.


Daarna heb ik de taartvorm nagetekend op kraft en uitgeknipt. Daarop de krullen geplakt, die ik van designpapier knipte. Voor de slagroomranden scheurde ik een strook wit papier en dat heb ik wat verfrommeld en met plooien erin vastgeplakt op mijn kaart.
Toen begon het versieren, al snel wist ik dat dit plaatje van Mo Manning erbij moest. Ik kleurde het met mijn Copics.


Verder nam ik stansen van Noor, het herfstblad en paddenstoel, de grasrand en de paddenstoelenrand.


Op de bodem plakte ik een beetje "Raff-prut", zo noemen we dat harde mos, hierop een paddenstoel en er rondom heen verschillende Paper Art blaadjes en herfstvrfuchten van DDBD. Alles kreeg een bruin kelurtje met distress inkt.
Als laatste heb ik het woord HOERA uitgestanst en bovenop een rond kraftlabel geplakt.

Zo dit was mijn bijdrage aan de hop.


De Bloghop

Zoals je gewend bent bij Dutch Doobadoo is er elke maand een "uitgelicht" waarin we een bepaald product nemen en hier met het gehele Dutch Doobadoo team een creatie mee maken.





Wat moet je doen?

  • Ga tussen 15 november t/m 18 november 2014 langs de blogs van alle Dutch Doobadoo Design Team leden en laat een leuke reactie achter
  • Als je bij iedereen een reactie hebt achtergelaten kom je terug naar het blog van Dutch Doobadoo en laat daar ook een leuke reactie achter.

Heel veel plezier bij het hoppen!

dinsdag 11 november 2014

Glace Paper 2

Hallo, 
pas geleden liet ik jullie twee kaarten met het Glace paper van JoyCrafts zien. Ik heb er echter nog meer gemaakt. Je maakt deze kaarten super snel en kunt ze decoreren naar wens. Mijn keuze viel op mooie plaatjes, daarvan heb ik intussen een hele serie verzameld. Ik heb een deel,op mijn Pinterest bij  Images
 stsan, daar kun je ze af halen. 


Hier is nog even de manier van werken met dit papier. 
In dit geval heb ik een pigment inkt gebruikt.
 Neem een driehoek van de Metallic kleuren en wrijf daarmee rechtstreeks het papier in, verdeel de kleur met keukenrol en poets hiermee ook de witte delen weer schoon. 




 Deze kaart is al sprekend genoeg, dus een simpele tekstbanner en de roosjes stans van Noor vormen de sobere decoratie.
De resultaten van het bewerken met de inkt waren erg naar mijn zin, dus ontstonden er een aantal kaarten. Kijk maar:



  Hier heb ik ook mijn decoratie beperkt tot enkele mooie Noormallen en wat bloempjes, de wenstekstjes zijn gestempeld op postzegelstansen van Noor.



Bij deze kaart heb ik wat extra glitter gebruikt door de delen ter matten met bijpassend glitterpapier.
De tekststans heb ik ik in twee kleuren iets verschoven aangebracht.


Wist je dat ik deze dubbele strikken altijd maak met een strikjes maker.
Dit was even een snel postje, na een heel gezellige maar drukke KreaDoe week, wat heb ik velen van jullie in het echt gezien. Het was een feestje.
groet Diny

donderdag 6 november 2014

Winnaars kerstboompakket

Hallo vanaf de KreaDoe de uitslag van de candy.
Winnaars Yvonne, Jeanet en Merian kunnen hun pakket met kerstbomen komen  halen op standnummer 7 B 030 tn 033. Tot ziens en groet Diny

maandag 3 november 2014

Mijn appel

Hallo, 
afgelopen zondag stond er een heel duidelijke tutorial over het kleuren van een appel op het CME blog. Vili heeft deze voor ons gemaakt. Ik heb hem meteen maar eens proberen te volgen en kan zeggen dat het perfect werkt.
Hier is mijn rode appeltje, compleet met puntjes.


Daarna heb ik op haar aanwijzingen de rest gekleurd.



Ik heb er een labelkaart van gemaakt.

Ik knip 2 label en lijm die aan de bovenkant een stukje vast, je hebt dan een steun voor je label.
Het designpapier is uit de Loverly Christmaslijn van Studio Light.
Het frame is van Sizzix en de rolroosjes van Noor, het blad is van Dutch Doobadoo.
Ik vergat nog te zeggen, dit plaatje is van Mo Manning.


Ik hoop dat jullie dit ook eens proberen, ik zie graag jullie afbeeldingen in onze Colourstock groep op Facebook. Dan kunnen we met elkaar genieten van je mooie kleurwerk.
Groet Diny


zondag 2 november 2014

Allemaal boompjes

Hallo,
 jullie hebben al veel kerstdorpjes met huisjes en boompjes voorbij zien komen. Tijdens een workshop van Marianne Reijgersberg leerde ik het maken van kersttafereeltjes. Dit heb ik nu toegepast op de kerstboompakketten van Studio Light. 


Tijdens de korte vakantie met mijn vriendin Annie maakten we de drie verschillende pakketten in een totaal ander uitvoering.


Hier onder collages van twee pakketten





Ik zal eerst een korte werkbeschrijving geven:
Plak het scrappapier met ModPodge op de MDF bomen, schuur of snijd het overstekende papier netjes weg. Breng met een grote kwast een heel dun laagje gesso aan over het papier, wrijf eventueel iets weg met een babydoekje. Het dessin van het papier schijnt nog iets door de gesso heen.
Breng met het sterrenmask van Dutch Doobadoo structuurpasta aan, strooi daarop meteen ijskristallen, schud het teveel terug in het potje.  Laat drogen.Je kunt dit met een heattool drogen, blaas je dicht op de pasta dan gaat deze opzwellen en krijg je verhoogde sterren.

Verf de steun en de achterkanten met gesso. Neem een bodemplaat van hout of MDF, ongeveer 14 bij 22 cm, lijm hierop de steun voor de bomen. plak een strook kant rondom.
Plaats de grootste boom in de daarvoor bestemde openingen. Lijm de middelste en de kleinste boom tegen de voorkant van de steun, dan heb je meer ruimte tussen de bomen voor je mos en andere dingen. 

Lijm nu mos en allerlei snuisterijen op het tafereel, maak van foamklei sneeuwballen. Plak de popjes uit het uitdrukvel dat in het pakket zit op dik papieren knip ze uit. Lijm ze daarna vast in het mos. Diverse winkels hebben in deze tijd allerlei kerstspulletjes, ga op strooptocht. Heb je alles op zijn plek zitten, plaats dan een snoer met  20 LED lampjes. Lijm de batterijhouder aan de grootste boom vast (achterkant) . 
Neem laatste foamklei met glitter van Craft Emotions  om sneeuw aan te brengen op de zijkanten van de boom, zet hiermee ook de lampjes vast. Maak sneeuwballetjes, lijm die ook in het mos.
Hier nog eens een collage van de boompjes met lampjes.


Dit zijn de twee pakketten die ik heb gebruikt.
Op de Kreadoe kun je deze tafereeltjes in het echt zien en de pakketten aanschaffen. Ik ben elke dag op de stand van Studio Light aanwezig.

CANDY
Ik verloot onder iedereen die een reactie achterlaat en naar de Kreadoe gaat drie van deze pakketten. Op dinsdagavond voor 20.00 uur zal ik de 3 winnaars bekend maken, die mogen het pakket komen halen op onze stand, ik verstuur ze niet.

Bedankt voor het uitlezen van deze lange post.
Wie weet tot op de KreaDoe.
groet Diny