maandag 30 juni 2014

Sweet

Hallo,
afgelopen week kreeg ik naast het stencil dat ik gebruikte in de vorige post, ook een stencil binnen met twee kleinere lettertypes in hoofd en kleine letters.
Daarmee heb ik een langwerpig doodle kaartje gemaakt. Dit tekende ik emt sepia Multiliners en kleurde ik met Copic Markers B91 en B95.
Verder heb ik het wat geschaduwd met een sepia kleurige Fabe Castell potlood.
Ook het bellenblazende meisje van Mo Manning kreeg kleur met Copic Markers.

 Bij Dutch Doobadoo hebben we deze maand ook een mooi MDF product, vier grappige schortjes in een pakje, voor een scrapalbum, in dit geval nam ik er een voor deze hanger. 
Ik heb hem bekleed met een scrapvel van Studio Light Tres Chic.


Op dit project mogen Noormallen niet ontbreken, dus ik nam de serie bladeren en de stervormige mal van de maand juli en de ornament-rand van juni. 

Hier kun je twee soorten blad goed zien. De brad met vlinder is er een van Studio Light, die hebben bij elke scraplijn nu ook passende brads.
Je ziet dat ik zo dus allerlei hobbytechnieken kan combineren, helemaal leuk om te doen.
Groet Diny



donderdag 26 juni 2014

Love

Hallo,

vandaag weer een kaart met doodle-werk. Daar ben ik de laatste weken gewoon lekker mee bezig.
Na mijn vakantie wil ik nog lekker even in de relaxsfeer blijven en daarbij helpt doodelen heel goed.
Deze week komt Dutch Doobadoo weer uit met een nieuwe collectie, een van de sjablonen is een lettersjabloon dat uitnodigend werkte en riep: "Doodle me". Daaruit ontstond deze kaart. 


Hieronder laat ik stap voor stap zien, hoe ik hem heb gemaakt.
Mijn vierkantje is 13,5 bij 13,5 cm en is gesneden van perfect Colouring Papier of je kunt ook DCP gebruiken.




Je ziet dat ik de letters heb nagetrokken, hiervoor nam ik een Multiliner 0,3 of 0,5
Het invullen met bolletjes deed ik met een wat dunnere 0,2

Daarna heb ik de achtergrond in drie vlakken verdeeld en daarop heb ik drie verschillende officiƫle Zentangle patroontjes ingetekend.
De letters waren toen niet zo duidelijk zichtbaar, daarom nam ik een Multiliner Brush in rood en heb met het dunne penseeltje elk bolletje rood gemaakt.


Om meer diepte in mijn tegeltje te krijgen nam ik een zacht 2B potlood en bracht daarmee een beetje grijs aan, dit heb ik uitgepoetst met een doezelaar.
Daarna heb ik het gefixeerd met Fixatief of het kan ook met haarlak (wel kans op vergelen)
Ik ga er vast nog meer maken er liggen al weer wat vierkantjes klaar.
Ik heb de vlinder er met een stukje verwijderbare tape opgezet, want ik weet nooit of dit er wel b ij hoort, wat vinden jullie? Met of zonder vlinder?

Ik heb een Facebookgroep gemaakt met veel voorbeelden en links naar gratis lessen en voorbeelden. Als je lid wordt ding je mee naar een Basisboek Zentangle. Dit weekend geef ik daar ook nog een mooie candy weg.
Dus wat let je om lid te worden:
https://www.facebook.com/groups/dutchdoodledivas/
groet Diny






vrijdag 20 juni 2014

Bloghop Doodelen met Multiliners

Bij Colourstock willen we elke maand een product uitlichten om jullie te laten zien wat er allemaal verkrijgbaar is. 
Deze keer zijn dat de Multiliners van Copic, deze zijn ideaal te gebruiken bijvoorbeeld bij Zentangle of andere doodelwerkjes.

.


De Copic Multiliner is ontwikkeld om samen te kunnen gaan met de Copic Markers. Wanneer je tekent of schrijft met de Copic Multiliner en je gaat erover heen met een Copic Marker, zal de inkt niet uitlopen. De Multiliner kan ook gebruikt worden voor projecten waarbij je aquarelverf wilt gebruiken.


Hoe werkt het?
  • Hop van 20 juni t/m 23 juni  lekker langs alle onderstaande blogs en laat er een leuke reactie achter. 
  • Als je overal een leuke reactie hebt achter gelaten kom je weer hier terug en laat je ook hier een reactie achter dat je mee gedaan hebt. Ook vinden wij het altijd leuk om te horen wat je er van vond.
  • Onder alle blog hoppers verloten wij een leuk prijsje van Colourstock natuurlijk....
Dit zijn alle Design Team Members waar je langs mag hoppen en leuke reactie mag achter laten :

*******************************
 Hallo,
dan nu mijn bijdrage aan deze hop. Dit keer geen kaart, maar wat proefjes die ik heb gemaakt. Ik maak heel veel kaartjes van 10 bij 10 cm of kleiner van 5 bij 5 cm, met daarop een leuk patroontje. Die bewaar ik in mooie mappen met insteekhoezen.


Ik gebruik verschillende soorten insteekhoezen, want dit album is eigenlijk mijn portfolio. Wil ik een kaart maken dan neem ik daaruit een reeds getekend kaartje.
Ik kan niet van elk ding dat ik teken kaarten maken, ik doe dit doodelen vooral voor mijzelf.
Ik laat je hier vooral wat gekleurde proefjes zien, ze zijn bijna allemaal 10 bij 10 cm groot. Ik werk het liefst op het Perfect Colouring Paper van Copic. Daarna kan ik ze dan inkleuren met Copics of kleurpotlood.

 gekleurd met Copic
Gekleurd met Copic

Gekleurd metCopics.

Op mijn blog zijn jullie echter al verschillende kaarten tegengekomen, daarom vandaag een andere post.
Een nieuw patroon teken ik stap voor stap in mijn kleine Senseboekje.
Dit A6 boekje heeft precies de ruitjes, die gebruikt worden in alle voorbeelden van "tangels", die je op het internet vindt. Dit boekje gebruik ik als naslagwerk, om te zien hoe je een patroontje ook alweer tekent.
Op mijn Pinterest pagina staan bijna 400 voorbeelden.


Er zijn twee uitvoeringen, in de linkse kun je de inhoud navullen. Terwijl de rechtst net weer iets makkelijker is bij het tekenen.



Deze kleurde ik met de nieuwe Panpastel Parelmoer.

Onder de inzenders van een reactie op mijn post verloot ik twee Senseboekjes A6 met rubberband.



donderdag 19 juni 2014

Taart, ja lekker!

Hallo, 

ik ben weer present na een heerlijke vakantie met mijn gezin in Toscane. Familie, zon, water en rust wat wil een mens nog meer. Daarom was het afgelopen anderhalve week radiostilte hier.
Ik mocht gisteren weer wat posten op het CMB, die post zet ik n u hier neer.

Gelukkig had ik deze Magnoliataart een tijdje geleden al gemaakt. De basis is een dubbele taart, gemaakt met een Dutch Doobadoo sjabloon, dat deze maand uitgebracht wordt. Ik mag hem nu al aan jullie laten zien.


Op de taart heb ik vier gekleurde Magnolia's gezet, achteraf zie je eigenlijk n iet meer zoveel van de taart. Ik kon niet kiezen welke poppetjes ik er op zou zetten, dus werden het er vier.




Ik heb de dubbele taart uit paars papier geknipt en in het midden op een rondje van kurk gelijmd. Daarop allerlei mosjes , bloempotjes van PaperArt en stukken softboard geplakt. Verder nog wat roosjes om het tuintje verder aan te kleden. Daartussen staan de popjes.




Voor het kleuren van de kleding heb ik twee hoofdkleuren bij alle popjes gebruikt: W00-1-3-5 en R81-83-85-89. 
Het draakje kreeg zijn groene kleur met YG00-01-03-17, het oranje is gedaan met YR04-07-09
Voor de gezichten gebruik ik bijna altijd E000-00-02-11-13, dus hier ook. 
De haren zijn gedaan met E21-25-28


Ik hoop jullie weer een ideetje aan de hand te hebben gedaan.



Groet Diny
p.s. Zaterdag 21 juni ben ik weer present op de kleurdag bij Doeading. Je mag bij mij een poppetjes en/of een roos inkleuren met Panpastel, ben benieuwd wie er weer gezellig aan mijn tafel komen. Wie weet tot dan.
O ja, ik breng alvast de nieuwe Panpastels mee, kunnen jullie er alvast mee kennismaken.


dinsdag 3 juni 2014

Panpastel nieuws!

Hallo, 
ik mag jullie nu verklappen dat er over enkel weken 6 mooi parelmoer Panpastels te koop zijn. Ook komen er nieuwe parelmoer mediums in wit en zwart.
We hebben vorige week dinsdag bij mij een heerlijk testavond gehad met een deel van het Colourstock DT. 
Dit canvas heb ik die avond gemaakt.


De reacties waren super, het is zo mooi te verwerken op een lichte en op een donkere ondergrond. In de komende dagen zullen jullie veel voorbeelden zien verschijnen. Overmorgen heeft het team ook enkele monsters en kunnen ze volkomen los gaan. 
Het zijn pannetjes met zachte kleuren met een hele mooie parelmoerglans, zoiets als je met Glimmermist krijgt. Nu kun je echter precies de parelmoer aanbrengen, waar jij hem hebben wilt. doe dit met een spons, sponsstokje of penseel. Ik kleur er ook afbeeldingen mee in, dan gebruik ik de Pan Pastel met een nat penseel. 
Later komen we terug op het gebruik van de mediums en de Colourless Blender. 


Ik heb alles op mijn canvas gelijmd en toen bewerkt met witte Gesso. Daarna op de bloemen en de letters met een sponsstokje roze en groene Pearlescent Pan Pastel aangebracht. Op sommige deeltjes was ik iets te enthousiast, die heb ik weer wat lichter gemaakt met het witte medium. Super toch, je kunt corrigeren.


Voordat ik mijn Pan Pastels aanbrengen breng ik met een dauber Versamark als hechtmiddel aan. 

Het is jammer dat glimmertjes slecht door de camera te vangen zijn, maar je moet me geloven als ik zeg dat het supermooi is.


Ik hoop dat jullie binnenkort ook zo lovend zijn over deze nieuwe pannetjes.

groet Diny

Jullie hebben nog een uitslag tegoed.
De volgende mensen hebben een Mask van Dutch Doobadoo gewonnen.
Mail even je adres naar dsprakel@gmail.com
Het kan even duren voor de mal bij je komt i.v.m. vakantie van degene die het regelt.
Mique G
Hanny
Saskia Kreasas

Dames proficiat en veel plezier ermee!