woensdag 28 augustus 2013

Beursnieuws

Hallo bloglezers,


wat fijn dat ik afgelopen week in Den Bosch met zoveel van jullie persoonlijk heb kennis gemaakt. Leuk om een echt mens achter de foto te zien.

We hebben echt een heel leuke beurs gehad, morgenvroeg (heel vroeg) gaan we richting Zwolle voor hopelijk weer drie fijne beursdag (iets minder warm graag).

Vandaag laat ik twee erg cleane kaarten zien, gemaakt met de hartenstempels van StudioLight.
Als poppetjes kleurder moet ik altijd eerst even goed nadenken wat ik met zo'n stempel met al die verschillende harten kan. 
Dit is het resultaat:



Veel hoef ik hier niet over uit te leggen, stempelen met rood, matten op rood en zwart en een mooie tekst erbij en de kaart is klaar.

Nu ga ik verder met mijn beursdingetjes,
groet Diny

donderdag 22 augustus 2013

Candy time

Hallo Copic-lovers,

op onze Facebook pagina Colourstock, is echt wat te winnen. Deel en win, zo simpel kan het zijn.
Ik mag niet meedoen, maar anders wist ik het wel.
Ik hoop dat jij wint,
groet Diny

zondag 18 augustus 2013

NOOR catalogus, heb je die al??

Hallo, 

Wij van het Noor-designteam vernamen, dat veel van jullie die speciaal voor de kaartenmaakster gemaakt Noor-catalogus nog niet hebben. 
De bedoeling was dat je hem gratis kreeg bij je hobbywinkel of bij je Internet bestelling, maar om diverse redenen is dat niet altijd gelopen zoals we bedoeld hadden.

Daarom kun je hem nu rechtstreeks bij Noor-design bestellen, het blad is gratis. Je betaalt de verzend- en verpakkingskosten.
Hij is heel handig om te zien wat je al allemaal van Noor hebt en er staan vele mooie voorbeelden in.


Kom je op de beurs in Den Bosch dan is hij op stand 146 ook gratis af te halen.

Nog een fijn restje van je avond, groet Diny

vrijdag 16 augustus 2013

Mini canvas

Hallo, 
zoals jullie misschien wel weten wordt er op 1 september een nieuw hobbymerk van Pronty gelanceerd. Deze nieuwe wereldburger krijgt de hippe naam:  DUTCH DOOBADOO.


Jullie lezen al dat een merk is zonder vastgestelde grenzen,  maar wel oer Hollands. 
We beginnen met het uitbrengen van mooie PaperArt laservellen, MaskArt stencils voor gebruik op kaarten, Art Journals, scrapbook en Mixed Media. Maar we hebben ook een aantal sjablonen om enveloppen te maken. Ik schrijf we, omdat ik me ook met de ontwikkeling, het testen en de promotie mag bemoeien, ik doe niet liever.
Het DT team, dat aan jullie wordt voorgesteld op het DD blog,  heeft al een aantal mooie voorbeelden gemaakt. 

Op Facebook posten we vaak snel de voorbeelden waarmee we bezig zijn, deze worden dan op het blog uitgebreid beschreven.

Op onze Pinterest pagina kun je per uitgebracht product veel voorbeelden en toepassing vinden. Er staat nu nog niet veel op, maar dat verandert als de producten op de markt zijn. Hier kun je eenvoudiger dingen opzoeken dan op de andere sociale media.

Ik ben ook druk ermee bezig. Vandaag wil ik graag aan jullie vertellen hoe ik het mini-canvasje met Tilda op het muurtje heb gemaakt. 


Nu heb meteen al profijt van Pinterest, want ik kan daar zo de flyer afhalen, waarop de beschrijving staat.

470.715.002 Dutch Mask Art Bricks


Ik heb het sjabloon op het canvas van 10 bij 10 cm gelegd. Toen over enkele rijtjes 3D pasta of modeling crème aangebracht (deze verpakking is vervangen door een moderne). Dit streek ik door de openingen met een spatel, probeer over het stencil te strijken en niet de pasta onder het sjabloon te duwen.
Na het afhalen en meteen afspoelen van het sjabloon nam ik een geelkleurig embossingpoeder (WOW), strooide dit in de natte modeling creme, overtollige terug geschud een papiertje en dit terug ik het potje gedaan.
Ik nam de heat tool en hield die erboven, toen gebeurde er iets onverwachts, de modeling creme ging bollen en werd onregelmatig, het begon er echt als ruwe steentjes uit te zien. Zo'n mooi effect, ik zocht meteen een nog niet gekleurde Tilda en  zette haar op het muurtje.
Maakte de steentjes iets donkerder met een beetje PanPastel. Zag toen mijn LaserArt lantaarns liggen en heb die een kleurtje gegeven en er op gelegd.


Gauw een foto gemaakt en gepost op Facebook.
Daarna kreeg Tilda met Copics haar kleuren, en heb ik drie figuurtje van klei, die ik net uit mijn ModPodge Mod Molds had gehaald ook gekleurd met de Copics en erop geplakt.
Misschien komt er nog een randje gras met een Noor malletje bij, maar dat had ik niet binnen handbereik.
Ik ga nu nog een uitzoeken hoe ik deze techniek ook op een kaart kan toepassen. 

Ik hoop dat jullie ook enthousiast worden voor deze leuke nieuwe dingen. Op de beurs in Den Bosch  is de eerste verkoop, de primeur,  op de stand van Doeading (151), daar zit ook een demonstratrice van Dutch Doobadoo. Op donderdag zit Janet daar klaar voor uitleg en om het jullie voor te doen,  de twee andere dagen is dat de taak van Yvonne van den Berg.
Ik zelf ben alle drie dagen, lekker met mooie stempels en panpastel en inkten bezig op de stand (146) van Mijn Hobbykaart( StudioLight)

Ik hoop jullie te zien in de stad van de lekkerste Bossche Bollen.

groet Diny

vrijdag 9 augustus 2013

Beurseizoen breekt aan en uitleg Panpasteldocenten



Hallo, 
nog een week en dan beginnen de hobbybeurzen en Open Dagen van winkels en groothandels weer. 
Standaard enkele drukke maanden met veel b.b.h.h. (dit is geen contactadvertentie hoor) voor demonstratrices.

We zijn dus volop aan het spelen met al die mooie nieuwe materialen. Ik ben zo'n gelukkige, die steeds weer nieuwe dingen mag testen en dan promoten.
Het leuke is dat alles wat ik promoot ook nog kan met elkaar, op- of naast elkaar.
Ik bedoel, Copics, PanPastel, Noor, Molotow, Dutch Doobadoo en StudioLight het bijt elkaar zeker niet.


Op deze tag komen ze allemaal bij elkaar.
de achtergrond rondjes zijn gemaakt met een Mask Art sjabloon , de hoek is een Paper Art corner van Dutch Doobadoo (een nieuw merk van Pronty), de knoopjes zijn daar ook van, maar die komen pas in oktober.
de witte spikkels zijn gemaakt met Goosebumps.




De mooie grote vlinders van StudioLight. De achtergrond maakte ik met Versamark, stencils en stempels, daarover heb ik twee rode kleuren Panpastel gewreven. Na het fixeren de vlinders nogmaals gestempeld met een Archival Plum inkt.
De bovenste vlinder stempelde ik met Memento en kleurde hem met rode en oranje kleuren Copic. 
De hoek en het uitgestanste plantje heb ik gekleurd met Copics. 



Op de vlinder en de bloem kwamen witte, roze en zwarte Molotows in actie.
Mijn nieuwste ding, het maken van embellies met klei en mallen zien jullie in het kleine rode vlindertje.

Hieronder heb ik een bericht van mijn Facebook gekopieerd, ik wil jullie ook vertellen hoe het in elkaar zit.


Ik krijg wat email met vragen over Panpastelcursussen, die op Facebook aangeboden worden. Men wil weten hoe zit met degene die de lessen geven. 
Het is als volgt, we kunnen niemand verbieden om cursus met ons product te geven, we zouden dat ook niet willen. Hoe meer goede cursussen er gegeven worden, hoe beter. Nu komt de maar:
we hebben een speciaal programma onder de vleugels van Colourstock en de fabrikant gemaakt, dat nu nog uit 3 lessen bestaat, maar al uitgebreid wordt. De mensen die door mij zijn opgeleid en hun examen of proef met goed gevolg hebben afgelegd mogen les geven met dit programma. Je herkent de mensen aan het bloglogo dat hier bij staat.
Tijdens de cursus krijg je veel werkmateriaal en informatie aangeboden, we maken zelfs een boek ervan.
Voor jullie gemak zie je hieronder de lijst met mensen, die nu al PanPasteldocent zijn, maar er komen er nog meer. 
Ik hoop jullie zo de gevraagde informatie te hebben gegeven.



PanPasteldocenten Nederland
Holten: Janet Blaauw
email: hobbyjanet@hotmail.com
blog: www.hobbyjanet.blogspot.com

Rijssen: Jenine Langenhof-Siemerink
email: jeninesiemerink@gmail.com
blog: http://jenines-cardideas.blogspot.nl/

Elburg: Martine Bosman-Hellebrekers
email: martine@madeliefjuh.nl
blog: http://www.madeliefjuh.nl/

Geldermalsen: Joyce martens
email: jolaramartens@gmail.com
blog: http://jolaras.blogspot.nl/

Boxtel: Yvonne van den Berg
email: yjbos61@hetnet.nl
blog: http://yvonnescardcorner.blogspot.com

Gorssel: Lydia Boode
email: lydia@delenadesign.nl
blog: http://scrappenbylydia.blogspot.nl/


Panpasteldocent en opleiders
Heesch: Annie Fransen
email: Anniefransen@gmail.com

Oss: Diny Sprakel
email: dsprakel@gmail.com
blog: http://creadin.blogspot.com/

zaterdag 3 augustus 2013

Er is veel gebeurd

Hallo lieve lezers, 
ik heb jullie hier lang in de steek gelaten, maar was super actief op andere sociale media zoals mijn facebookpagina en die van verschillende bedrijven.

Intussen heb ik een hele PanPastelcursus geschreven, samen met Annie alle voorbeelden gemaakt en we hebben de cursus al aan het demo-team van Noor gegeven.

Omdat we de tijd verkeerd hadden ingeschat, waren we niet klaar en gingen de meisjes naar huis met veel huiswerk.
Intussen hebben vier dames het huiswerk klaar en zijn geslaagd, als PanPasteldocent. Op onderstaande collage ontbreekt Jenine Langenhof-Siemerink


Hier een canvas dat ik als model gemaakt heb. Je zult verbaasd staan hoe mooi mijn collega's die hebben gemaakt.
Zou je ook zelf in drie lessen van 2 uur alle dingen over PanPastel willen leren, kijk dan hier voor data en plaatsen, dit wordt steeds actueel gehouden en komen echt nog plaatsen bij.



Jullie snappen dat er van kaarten maken met mijn gekleurde plaatjes niet veel kwam. Maar stilzitten doe ik niet, ik had van een bedrijf waarvoor ik veel gewerkt heb Plaid malletjes gekregen voor het maken van embellishment voor kaarten en ander projecten. Ik heb ze geprobeerd te vullen met de bijbehorend lijmsticks, maar dat lukte me niet zo goed. Moet er nog achter zien te komen wat het is.

Daarom heb ik er lichtgewicht klei in geduwd en dat werd zo mooi, dat ik weer helemaal hyper ben van het resultaat. Moet ze nog kleuren etc, maar vind ze zo al zo mooi.
Ik weet dat ze nu of binnenkort te koop zijn bij Doeading, Hobbyvision en Harlekino.
Ik laat je hier stap voor stap zien hoe ik het gedaan heb.
 Ik denk dat ik ze met Panpastel mooi kan kleuren, maar dat hoor je nog van me

Hier met plaatjes de werkwijze:

Hier de gekleurde mallen

Ik ben wel lekker aan het kleuren met de nieuwe Magnolias en met de Besties, jullie ook
Groet Diny