zondag 30 juni 2013

Nagenieten

Hallo,
vandaag is het echt een relax- en opruimdag. Het geweldige Summerevent in Spijkenisse, waar met bijna het complete Noor-team waren, zit er jammer genoeg alweer op. 
Leuke dingen gaan heel snel voorbij.


Het event werd officieel geopend, Jolanda presenteerde haar eerste catalogus. Daar mag ze best trots op zijn.

  Cora krijgt haar certificaat
 Cordine ook.

Ik zelf mocht aan twee van drie eerste Europese Copic Colouring Masters in Nederland het felbegeerde certificaat overhandigen. Cora Grootenboer en Cordine v.d. Touw kregen naast het ECCM Certificaat een bos bloemen van Annie.
De derde geslaagde is Anja Bakker uit Best, zij krijgt haar Certificaat nog op een andere manier.


Daarna gingen de deuren open en mocht ik aan heel veel mensen laten zien , hoe ik de Noormaterialen combineer met PanPastel, Molotow markers en Goosebumps en Fran tage.

Nog even aandacht voor dit: 

 ik wil mijn trouwe volgers graag behouden, vanaf morgen werkt Google Reader niet meer. Je kunt nu mijn blog lezen in een andere reader, ik heb een link staan voor BlogLovin, maar klik op het voorgaande woord dan kun je me daar ook volgen. Een andere mogelijkheid is: Networkedblogs

Je blijft wel volger van dit blog, alleen het programma waarin je je blogs kunt lezen, de Google reader verdwijnt.

groet Diny



woensdag 26 juni 2013

Verhuizing op Facebook

Hallo,


zoals de meesten wel weten beheer ik, samen met Lydia Boode op Facebook een aantal prive-accounts, groepen en pagina's over Colourstock-producten. 

Nu pas snap ik eindelijk het verschil tussen deze drie en weet wat ik het beste waar neer kan zetten. Dus jullie snappen dat ik er een zootje van heb gemaakt. Nu we hulp hebben van een kenner, gaan we de boel verbouwen en verhuizen al deze FB-gevallen naar een centrale plek.

We hebben een pagina  van Colourstock 

Op deze pagina zullen we allerlei interessante en leuke informatie posten over de producten , die door Colourstock geleverd worden, denk hierbij vooral aan Copics, PanPastel en de nieuwe Molotow markers.
Jullie kunnen hier niet posten, maar wel lid worden door onze pagina te "liken"

We willen ook heel graag zien wat jullie allemaal maken met onze producten, daarom hebben we een groep geopend waarvan jullie lid kunnen worden. Je kunt hier zelf dan aan elkaar je creaties laten zien, we hebben wel graag dat je op het geshowde onze producten hebt gebruikt.
Ook kun je daar terecht voor vragen over gebruik en toepassing van de producten.
Je wordt lid van deze groep

De Colourstock-groep

Als je niets wilt missen van onze informatie en leuke candies en zelf mee wilt doen, meld je dan aan bij beide.

Welkom in ons nieuwe grote huis.


Groet Diny

maandag 24 juni 2013

Vintage serie van StudioLight

Hallo,


vandaag kom ik met een bekleed doosje. 


Ik kreeg monsters van de Vintagelijn van  StudioLight binnen en was er meteen verliefd op.
Jullie hebben hier al voorbeelden gezien van de prachtige stempels, bij deze lijn 
Vandaag heb ik gewerkt met heel mooi designpapier en uitdrukvellen met bloemen en vlinders. 



Met die dingen heb ik dit correspondentiedoosje beplakt. Het was al even geleden dat ik met deze techniek heb gewerkt, vroeger (o daar heb je ze weer) hebben ik vele meters decoupagepapier en liters ModPodge verbruikt. Nu ik dit weer heb gedaan volgen er weer meer decoupage projecten. 


De papier zijn dubbelzijdig bedrukt en van een goede stevige kwaliteit, daarom kon ik ze ook gemakkelijk verwerken. 
Ik meet eerst de vlakken op, tel de overslag erbij en lijm dan mijn karton in, daarop plak ik het droge papier. Goed aandrukken, even laten drogen en er weer een heel dun laagje ModPodge overheen aanbrengen. Dan is je project meteen gevernist en kan het tegen een stootje .


Bovenop heb ik me uitgeleefd met de mooie bloemen uit de easy 3d stansvellen, ik heb ze gemaakt zoals op dit filmpje van Annie te zien is. Samen met de uitgedrukte vlinders en twee gestanste takjes van Memorybox heb ik ze gebruikt voor deze decoratie.



 Onderaan een parelband geplakt. De binnendeksel heb ik met oude ansichtkaarten en postzegels beplakt, ook deze komen uit deze serie.


Annie en ik zullen met deze Vintage serie en al het nieuws dat nog komt in augustus op de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch en Zwolle aanwezig zijn, om jullie nog veel meer ideeën te geven.


Ik heb de volgende vellen gebruikt
Easy 3D bloemen 356, vlinders 352
vel basis 122, 124 en 129
3d vel 1238

Ik hoop dat jullie deze dingen ook kunnen waarderen.
Ik verloot een pakket met basisvellen en uitdrukvellen onder de reacties op dit bericht. 
Laat me weten wat je ervan vindt.
Groet Diny

zaterdag 22 juni 2013

Leuk toch, die Besties met Noor!



Hallo, 
vandaag weer een kaart met een lief meisje met grote ogen en dit keer ook oortjes.
Ze worden Bestiers genoemd en worden getekend door Sherri Baldy.
Volgende week hopen we dat de eerste "echte"stempels in de Nederlandse hobbywinkels komen.
Deze is een van haar freebies, ze geeft elke keer weer nieuwe weg. Even zoeken op het Internet en je vindt ze wel. Misschien vinden jullie dit er wel een voor de Pasen, maar ik vindt het een leuk plaatje ook voor nu.



Ik ben gek op de enorme ogen en supergekke haren.
Op de kaart heb een aantal stansen uit het thema Garden van Noor gebruikt, ze maken een leuk tafereel op je kaart, de lantaarn, het hekje en ook nog de wolkjes van Noor.
Deze laatste heb ik helemaal bewerkt met Fran-tage een soort hoogglanzend embossingpoeder.


Het hekje heb ik ook uit roomkleur gestanst en de vogeltjes eruit geknipt en op het huisje geplakt.
Achter de afbeelding zit een mooie Lin en Lene mal die ik zowel uit kraft als uit roomkleur heb gestanst. Links is een Lin&Lene rand verwerkt, ook deze heb uit kraft gestanst.


De middelste roomkleurige bloem is gemaakt met Mulberry papier en een Noor bloemenstans.


Voor het kleuren zijn de volgende Copics gebruikt:
Huid E000-00-11-13
Blauw: B0000-00-01-02
Zalmkleur: R000-00-01-02-05

Ik hoop dat jullie weer reageren op deze kaart, ik lees jullie opmerkingen met plezier, heb je een vraag zet hem dan bij de reacties.
Groet Diny

dinsdag 18 juni 2013

Informatie over de Molotow markers

Hallo,

ik krijg nogal wat vragen over de marker met acrylverf waar ik mijn stipjes mee maak.
Om jullie goed te kunnen informeren ben ik naar de website van Molotow gegaan en heb daar een en ander gelezen en geprobeerd helder voor jullie op papier te zetten. 
De markers waarmee ik nu werk zijn de 127HS, er zijn echter ook andere markers van dit merk, namelijk de GRAFX op alcoholbasis, die gebruik ik niet over mijn Copics, dat gaf niet zo'n mooi resultaat. 
Ik gebruik deze markers op mijn kaarten, maar ze heten niet voor niets one4all, je kunt ze op bijna elk oppervlak ( o.a. textiel, hout etc) gebruiken.

Hier eerst enkele plaatjes waarop ik heb gestippeld met de markers.






MOLOTOW™ ONE4ALL 127HS-EF/127HS-CO/127HS




 De 127 HS (high solid)markers zijn in de hobbybranche relatief nieuw.  Onder het merk Molotow komen zeer veel hoogwaardige markers en spuitbussen zowel op alcohol als op acrylbasis in de handel, die tot nu toe gebruikt werden door kunstenaars en ook royaal in zaken met kunstenaarsmateriaal verkrijgbaar zijn.  Daarom worden aan deze markers ook hoge eisen gesteld.

De marker waar wij verliefd op geworden zijn, is de Molotow 127HS, een marker gevuld met een acrylverf.  De marker heeft een heel geraffineerd pompsysteem.  Hij heeft een 2 mm punt, deze kun je verwisselen voor een 1,5 mm of  1 mm punt, als je het fijner wilt hebben.  De 127HS is beschikbaar in 40 briljante kleuren, waaronder een aantal neon- en metalickleuren


De extra fijne 127HS-EF is de perfecte outliner, hij is beschikbaar in zwart-wit.






De speciale 127HS-CO is met dezelfde verf op acrylbasis gevuld. Hij heeft een vervangbare 1,5 mm cross-over punt, die heel sterk en hard is en zelfs op zeer ruwe oppervlakken,  zoals steen, beton, rode zandsteen, tegels, karton, leer, terracotta, etc. te gebruiken is. Dankzij de bijzondere vorm van deze punt, kunt u de marker vanuit elke hoek gebruiken. De cross-over punt is ook uitgerust met de gepatenteerde Flowmaster-functie, die zorgt voor een constante stroom van de verf. Geen verstopping van de punten meer.

Een speciale technische hoogstandje is het  gepatenteerde capillaire systeem, dat garant staat voor een gelijkmatige en gecontroleerde aanvoer van de verf.  Samen met de Flowmaster ™ pompklep, die verantwoordelijk is voor de gecontroleerde stroom van verf , heeft deze marker de beste eigenschappen op bijna alle oppervlakken.  De mengkogeltjes binnenin de marker zorgen ervoor dat de sterk gepigmenteerde verf goed gemengd blijft en altijd een zelfde kleurintensiteit heeft. Vergeet niet vóór elk gebruik te schudden,  zodat de pigmenten gelijkmatig in de verf verdeeld zitten.


Alle markers zijn navulbaar - ONE4ALL navullingen zijn beschikbaar in 34 kleuren.  De sterk gepigmenteerde hybride acrylverf kun je ook goed met elkaar mengen voor het maken van uw eigen kleuren. Ze kan worden verdund met water (voor transparantie-effecten) of aceton (voor houdbaarheid op vette ondergronden).
De verf  is geschikt voor bijna alle oppervlakken, ze heeft een satijnglans, is sneldrogend, heeft een ongelooflijke dekking en is absoluut UV-bestendig.


Productdetails:
Art.Nr. 127.100 MOLOTOW ONE4ALL 127HS-EF ™
Art.Nr. 127.200 MOLOTOW ONE4ALL 127HS ™
Art.Nr. 127.400 MOLOTOW ONE4ALL 127HS-CO ™


P.S. mijn ervaring met het gebruik van de markers over b.v. Panpastel:
Fixeer voordat je de marker gebruikt en verwijder eventuele poederresten met een doekje.

Hier nog enkele voorbeelden



Ik ga nog rustig verder met experimenteren met deze Molotow markers, ik hoop ook van jullie ideetje te zien.
groet Diny

maandag 17 juni 2013

Winter Wonderland


Hallo, de timing van deze kaart is een beetje raar, ik hoorde in het weerbericht dat het de komende dagen misschien wel boven de dertig graden wordt. Voor mij te warm, maar dan maak ik in huis wel een winter wonderland met de airco.
Dit is een tweede kaart die ik heb gemaakt met de nieuwe WINTER WISHES serie die eind deze maand te koop is. Het hele Noor-team is er weg van van deze ijskristallen in een rand en als losse kristallen.
Op de bijbehorende stempelset staan leuke winter wensen en hele mooie ijskristal stempels, die heb ik heel vaag op de losse tag gestempeld.


Het papierblok is bijpassend en heeft als hoofdkleuren ijsblauw en grijs, zo mooi winters.


Hier zie je twee van de los verkrijgbare ijskristallen , die ik beide een beetje verstopt onder de tag op de kaart heb gezet.


Hier zie je de met grijs gestempelde kristallen, ik moest de tag schuin maken om hem goed op de kaart te krijgen.


Hier zie de fee met grote ogen van dichtbij, de stempels heten Sherri Baldy. De ontwerpster maakt er heel veel, een groot aantal zijn eind van de maand in enkele winkels in Nederland als stempel te koop.
Op de vleugels en zie je de stippen met de Molotow one4all marker, die gebruik ik op dit moment super veel. Ben helemaal in de stippen.
Ik kleurde Bestie met mijn Copics:

Gebruikte kleuren:
Huid E000-00-11-R21
Haren:  E40-42-44
Kleding blauw B0000-000-01-02-C3
Grijs C0-1-3-5
Hartelijke groeten Diny

p.s. afgelopen zaterdag hadden we een heel leuke demodag bij Duymelot, ik mocht de Noor stempels met PanPastel laten zien. Ik heb de indruk dat er weer meer Panpastel-verslaafden bijgekomen zijn.





woensdag 12 juni 2013

Snow Kisses met Bestie

Hallo, 
ik geloof dat we met zijn allen nog niet aan "Snow Kisses"toe zijn, 
we willen liever eerst een tijdje gekust worden door de zon.Daar gaan we maar vanuit, de zomer komt er aan. 

Eind deze maand komt er van Noor!Design de eerste winterlijn met een mooie ijskristalrand en drie losse ijskristallen, zo fijntjes gemaakt. Dit zijn stansen.  Wij als design-team hebben al maanden ons geduld moeten bewaren, voordat we ze in handen kregen en toen moesten we wachten tot begin juni voor we ze mochten delen. Nu mogen we ze laten zien, want jullie kunnen ze al in hobbywinkels bestellen.

Naast deze stansen komt er een mooi blokje met bijpassend papier in ijsblauwe tinten uit. En alsof het nog niet genoeg was een leuke stempelset met hetzelfde model ijskristallen als in de stansen. Ook leuke en grappige winterteksten staan er op.

Voor deze kaart heb ik alle stansen een of meer keren op de kaart gebruikt. Verder zijn de tekstballon, het raam, hek, grasrand en koekoeksklok ook met Noorstansen gemaakt. Het hek heb ik met stukjes foamtape er op gezet. De grasrand en het hek heb ik met een beetje structuursneeeuw bedekt.


Het plaatje is een zogenaamde Bestie, figuren met hele grote ronde ogen. Ik vind ze zo leuk om te kleuren en  ze zijn 100% Copic-proof, je kunt ze daar toch zo mooi intens mee kleuren. Deze figuren vragen daar om, vind ik. Wie de Copics in de kast heeft staan, pak ze er toch weer eens bij.


Bijzonder aan het kleurwerk is het kleuren van de bontranden. Ik heb met een T0-1-3-5 stippen gezet, begon met de lichtste kleur en eindigde met de T5. Daarna heb ik het wat minder stippelig gemaakt door er met de T0 nogmaals overheen te gaan. Dit kan natuurlijk ook met een andere grijs of bruintint. 
B.v. C0-1-3-5
Gebruikte kleuren:
Huid E000-00-11-R21-R22
Haren, schoenen en strik E40-42-44
Kleding B0000-000-01-02-C3

Ik ben weer helemaal blij met deze kaart. Lekker tutterig met al die stansje, maar heel geinig.
Groet Diny
P.s. Ik wens dat je de komende tijd flink gekust wordt door de zon.

zondag 9 juni 2013

verloting Candy 1500 volgers

Hallo, 

zoals beloofd zou ik vandaag de candy verloten.

De Random Org heeft me geholpen om uit 186 deelenemers een winnaar te kiezen.
hier zien jullie waar hij mee uit de hoge hoed kwam

Random Integer Generator

Here are your random numbers:
114 
Timestamp: 2013-06-09 09:17:22 UTC

In mijn lijst gekeken en gezien dat
de winnaar is.

Proficiat Astrid, stuur je de gegevens naar: dsprakel@gmail.com

Iedereen bedankt voor de superlieve woorden, ik heb ervan genoten en ga nog lekker door.
Een fijne zonnige zondag,
groet Diny

zaterdag 8 juni 2013

Stipwerk op Besties

Hallo,

jullie zullen je afvragen, waar gaat dit in vredesnaam over. Ik zal het uitleggen. In mijn leeslijst kwam een kleurwerk met Copics voorbij van Alice Keegan uit Australie, zo ontzettend mooi, daar word ik zelfs stil van. We hebben dat ook met jullie gedeeld op onze Colourstock Facebook pagina, ga eens kijken op haar blog en verbaas je.

Nu wist ik dat we bij Colourstock markers van het merk Molotov hebben op acrylverf basis, met dunne punten. Die heb ik nu binnen gekregen en gebruikt voor dit stipwerk. Het is een marker met een punt van 2 mm, of een andere punt van 1,5 mm. De verf blijft heel gelijkmatig uit de punt komen. Ik heb hem nu een week in gebruik en kan direct beginnen als ik hem pak. 

Ik heb de kaarten nog niet klaar, je moet het hier even met foto's doen. 


Van beide afbeeldingen ben ik van plan een kaart te maken, dan vertel ik ook welke kleuren Copics ik heb gebruikt.


Hier zie een foto van deze markers, ze zijn in elk geval bij Doe@ding te koop. Als ze niet in de webwinkel staan even Marlous opbellen.


De plaatjes die ik heb gebruikt heten Besties, ze komen in clearstamps over enkele weken binnen, in elk geval bij GeWe, Doeading en Creashop Duymelot.


Op mijn Facebookprofiel loopt nog een raadsel over dit onderwerp.
Ik kom nog terug met veel meer leuke dingen met deze markers.
groet Diny

donderdag 6 juni 2013

Belofte maakt schuld: Candy-time 1500



Hallo,
eerst de verloting van de bloemenstempels bij mijn blogpost van 27 mei. Ik heb zo wie zo een mooie bloemenstempels klaarliggen voor Sonja van der Donk, als je haar reactie leest, begrijp je waarom.
Bij het loten is nr. 4 eruit gehaald:
Rian, gefeliciteerd, jij krijgt een A5 bloemenset.
Stuur me je gegevens en hij komt naar je toe.
Dsprakel@gmail.com

DE CANDY
 ik heb een week geleden beloofd dat ik een candy zou plaatsen, omdat ik 1500+ volgers heb bereikt.


Deze set met hobbyspullen ga ik verloten,onder degene die hieronder inschrijven bij Mr. Linky.
De candy bestaat uit:
mal Tim Holtz Labels
Embossingfolder Centralcrafts
stempel Saturated ACnaries
Stempel StudioLight
Vlinderstans Cheerylyn
Bloemenstans Olba
CraftablesHuis MD
Borduurmal Joy
Blauwe Doilymal Noor!Design
Niet op de foto een stempelset vlinders StudioLight.