vrijdag 30 maart 2012

Weer eens een kaart gemaakt

Hallo,


deze nieuwe stempel `HOPE` van Sylvia Zet had ik net voor ik naar Keulen ging al gekleurd en met papier erbij boven neergelegd. Gisteren heb ik toch enkele uurtjes gevonden om er een kaart mee te fabriceren.


Het dessinpapier heeft heel zacht koraalrood in zich en een licht groenblauw kleurtje. Voor koraalrood moet je in de R0 groep zijn, daarom koos ik daarin mijn kleuren. De groenen kwamen ook het beste overeen met een G0 groep. Wil je kleuren in je afbeelding even zwaar laten overkomen, kies dan ongeveer hetzelfde eerste cijfer van je marker. In dit geval de 0, zou ik voor het rood de 3 0f de 8 groep genomen hebben, dan zou het rood het groen volkomen wegdrukken. 

Ik heb weer een ezelcard gemaakt, omdat die altijd zo mooi blijft staan, 
zo ziet hij eruit als hij dicht geklapt is.

Bij de drogist heb ik ook maar eens een pakje zestientjes gehaald om achter mijn afbeelding te plakken, zag dat zo vaak bij anderen. De swirl met blad gebruik ik graag, omdat ik er kleine roosjes op kan plakken, trouwens de swirl is van Cheery Lynn, een van mijn veel gebruikte stansen. 


Achter de afbeelding zit een tag met een spreuk van Elke Verschooten. 


Alle roosjes zijn bewerkt met een klein beetje glitter, de tag is toepasselijk omdat  het plaatje ook Hope heet.


Al laatste de gebruikte Copic kleuren
Huid E0000/000/00/11
Haar E44/42/40
Rood R000/01/02/05
Groen G000/00/02
Bloemen B00/01
Spica Atyou in rood en lichtblauw


Ik wens jullie nog een fijne dag en een geweldig weekend. 
Ik ben zaterdag weer bij de zuiderburen voor een cursus
Groet Diny

woensdag 28 maart 2012

Even pronken met andermans veren

Hallo,
ik ben weer een beetje bijgekomen van de beurs in Keulen en het in orde maken van mijn belastingen. Dat laatste was een hele klus, vooral omdat ik een"stop het maar in een schoenendoos"type ben. Maar nu is klaar wat voor 1 april in orde moest zijn. 
Al met al heb ik nog geen tijd gehad voor een nieuwe kaart, daarom heb ik er een van Annie geleend, die nog op mijn computer stond, leuke verrassing voor haar.
Deze kaart heeft ze gemaakt voor de beurs in Apeldoorn en is gemaakt met cardstock hagelwit van Papicolor, echt een mooie wit-tint.
De stempel zullen jullie wel herkennen, deze is van Sylvia Zet en heet Sweet Blossom, verkrijgbaar in rubber en als digi, voor elk wat wils dus.
Ik moet de gebruikte Copic kleuren schuldig blijven, als Annie ze nog weet, zet ik ze er nog bij.
Deze kaart is helemaal in het wit gehouden, daardoor komt het kleurwerk super uit.
Het Papicolor Original cardstock is heeftg een kwaliteit , die mooi uitstanst en heel goed embost. Het karton is stevig, waardoor je kaart, ook met veel opsmuk aan de voorkant, altijd zal blijven staan. Annie heeft een ezelkaart gemaakt met geloof ik een MD stans voor de buitenkant. 
Voor de decoratie zijn mallen van MD en Joy gebruikt.

Hier nog even een detailopname van Sweet Blossom.

Dat is het voor nu, morgen of overmorgen zal ik wat plaatjes van de beurs laten zien, er komt weer heel mooi nieuw sjaaltjesgaren aan, ik heb gezien dat het door Nederlandse winkeliers werd ingekocht.

Groet Diny




zaterdag 24 maart 2012

My Angel



Hallo, 
(dit is de kaart van het CMB blog, maar ik heb even geen andere om te ,laten zien, groeten uit Keulen)

wat zijn ze weer mooi de Magnolias uit de serie met de prinsjes en princesjes. Deze vind ik zo leuk omdat ze heel andere haren heeft dan we van Tilda gewend zijn, ze heeft er een flink permanentje ingezet, zo te zien. Als je dat ziet, dan vraag je je af, hoe kleur ik krulhaartjes? Ik heb ze met drie kleurtjes E50-51 en 53 gekleurd en eigenlijk alleen met mijn markerpunt stippen gezet, beginnend met de donkerste. 
Daarna met de middelste er wat overheen en als laatst de lichtste, 
deze heb ik op de opstaande krulletjes gezet. Herhaal dit totdat je denkt dat haar kapsel okay is. 


Het achtergrondpapier van Pion heeft wat grijs en roze in zich, daarom heb ik haar een bleekroze dansjurk met tutu gegeven. Hanna heeft er ook een gekregen op haar 3e verjaardag, ze geeft hele uitvoeringen en denkt dat haar oma de pasjes na kan doen. Ze heeft intussen wel door dat het bij oma allemaal wat stijf geworden is. Maar ik krijg wel bemoediging van haar, ze zegt oma je kan het ; wel een pirouette maken. Je wilt niet weten hoe dat er uit ziet. 
Het effen papier dat ik voor de kaart heb gebruikt is roomkleur, bleekroze en grijs, dit komt van Papicolor, een mooie stabiele soort cardstock, van belang als je de kaart zwaar bewerkt. Is je cardstock te slap, dan zakt de kaart door zijn hoeven" en dat wil je niet.
Je ziet een doily achter het stempelafdrukje, deze is gemaakt met stans van Die-Version Ring of Hearts.
ik heb de randen van alle papierdelen even aangezet met stempelinkt, daarna op enkele plaatsen geembost met zilverkleurige embossingpoeder. Druk daarvoor het randje in een embossingkussen en duw hem daarna in een bergje embossingpoeder. Na verhitten heb je dan een heel chique zilveren randje.
De tekst naast de afbeelding komt van Whimpsy Stamps, tekst tabs, leuk om tegen de afbeelding aan de plakken. Verder heb een So Wrapped van Magnolia met een spreukje en een persoonlijke boodschap binnenin achter de afbeelding gestoken. 
Rondom de afbeelding heb ik een confetti-schaduw aangebracht. 

Dit keer heb ik als stempelpapier het Cyrogene White gebruikt, dit is roomkleurig met een glittertje, past erg goed bij het dessinpapier. Kleur hierop wat droger, want eht papier is zachter dan ons PCP.

Voor het inkleuren koos ik de volgende Copic markers:

huid E0000-000-21-YR02
haar E53-51-50
jurk R0000-00-01
balletschoentjes, strik C0-1
rondom de afbeelding: C0-1, R00, E000

Groet Diny


vrijdag 23 maart 2012

Non cute

Hallo, 
dit bericht verschijnt op het moment dat ik in de buurt van die grote zwarte Dom aan het werken ben.
Ik zag op een aantal blogs van die mooie "clean en simpel" kaarten voorbij komen. Al lang bewonder ik de minimaal gedecoreerde kaarten van Elke Verschooten. Als ik dat probeer dan plak ik toch weer alles vol, ik schijn niet van lege plekken te houden.  Bij Tinie zag ik deze kaart en las dat ze werkt met aquarelmarkers. Ik dacht, dit wil ik ook kunnen met mijn Copics, dus ben ik aan de slag gegaan. Ik denk dat ik het nu wel ongeveer onder de knie heb, ik zal er binnenkort een beschrijving van maken.
Hier nu even enkele kaarten, die ik in een vloek en een zucht in elkaar heb gezet. Excuses daarvoor.
Ik wilde het jullie toch laten zien. De gebruikte stempels zijn o.a. van Art Impressions, ik heb ook enkele uit de oude doos gebruikt.



hier is er nog een

de foto's zijn onscherp, dat is de haast , denk ik.
Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden, een andere mogelijkheid voor je Copics.
groet Diny

woensdag 21 maart 2012

Op de valreep

Hallo, 
nog even voor ik vertrek een kort berichtje van mij. Op ons Beneluxblog staan nog steeds 3 grote candies voor jullie klaar. Deze week komt er ook een op het Europablog. Wil je graag de 12 nieuwe sketch kleuren winnen, doe dan mee.
Vandaag laat ik je een net gekleurd plaatje zien, ik kreeg deze digi vanmorgen binnen. Hij is net nieuw op de site van Sylvia Zet. Tussen alle inpakwerk etc. door, moest ik haar even kleuren. volgende keer zal ik wat meer aandacht besteden aan de details. Ik heb haar geprint op Cryogen papier. 
hier zijn enkele foto's ervan.

Deze haren zijn weer echt een uitdaging, ik zie bij de uitvergroting dat de streepjes nog dunner moeten, dat is dan weer een opdracht voor de volgende keer als ik haar kleur.
Deze digi heet Hope en Sylvia heeft er ook Amy neergezet, die ik een tijdje geleden heb gekleurd. Hier zie je haar, met uitleg. Sylvia Zet verkoopt haar digi's echt goedkoop, iets meer dan 2 euro. Ze brengt een aantal ook ik rubber uit o.a. bij Whimpsy stamps
Dit was het voor vandaag,
nog even relaxen en dan naar bed. 
Tot een volgende keer,
Diny


zaterdag 17 maart 2012

Eat, sleep, breathe...DANCE!

Hallo, 
gisteren had ik op het CME blog een tutorial over het kleuren met slechts een kleurgroep/familie. Ik heb in mijn boekje met gekleurde afbeeldingen een digi van Mo Manning zitten, die heet Mummu. Daar reageerde iedereen altijd op, ze vonden hem mooi door de eenvoud. Ik heb de afbeelding stap voor stap op de foto gezet tijdens het kleuren. Ik laat hier de kaart zien en geef wat uitleg. Zal de tutorial binnenkort wel in het Nederlands op heb CMB blog zetten. Deze kaart heb ik er mee gemaakt.
De kleuren van de kaart heb ik ook sober gehouden, allerlei tinten beige en roomwit, in combinatie met een dessinpapier van Pion, aan de achterkant van het papier zat een soort wijnlabel, die heb ik links boven onder het ticket geplakt. 
De randen wat bruin gemaakt met Brushed Corduroy van Ranger, het ene deel heb ik wat bruiner gemaakt, het nadere wat lichter gelaten, zo krijg je toch contrast op een beige kaart. 
Dit keer heb ik alleen stansen van Cheery Lynn gebruikt, ze gaan toch zo fijn uit de stans, even tikken en alle restjes  liggen in de prullenbak. Ik gebruik altijd het metalen plaatje tijdens het stansen. 
Beide teksten zijn op de computer gemaakt, het ticket is een digi die ik van het Internet heb. 

Het kleuren kun je dus stap voor stap volgen op ons Europese blog, neem daar eens een kijkje, ik kan geen link plaatsen, omdat ik dit bericht al op 15 maart schrijf. We zijn vandaag naar de gezellige" knotsdagen" in Den Bosch geweest, veel bekende gezien en gezellig bijgepraat. Natuurlijk ook weer spullen gekocht, we hadden nog geen papier, stempels en mallen. Als jullie dit lezen, geef waarschijnlijk weer een hele dag cursus in Elst. Het is zo fijn dat de mensen die de cursus(sen) hebben gevolgd zo enthousiast reageren, doet een mens goed, dames bedankt daarvoor.

Gebruikte kleuren W00-0-1-2-3-4-5
Huid E000-00
Haren E53-50
Dit was weer een heel verhaal. 
Volgende week zit ik vier dagen in Keulen in een prachtig luxe hotel, tegenover de Koelnmesse, waar de Hobby und Handarbeit beurs is. Daar werk ik voor een leverancier van knopen en andere kleinvakmaterialen. Dat is een beurs vooral voor handwerken, breien, haken, borduren enz. Leuk weer eens zien wat er allemaal voor moois aankomt. Een groot voordeel is, je kunt er niets kopen. 
Groet Diny

zondag 11 maart 2012

Puur Papier

Hallo, 
een week of wat geleden, schreef een volger als reactie of ik eens kaart kon maken zonder dessinpapier.
Okay, Wilma, hier komt die dan. 

Het is best fijn om alleen te werken met mooi cardstock. Ik heb gewerkt met Papicolor Original, dat in vele maten o.a. scrapformaat 30 bij 30 cm te koop is. Enkele jaren geleden hebben Annie en ik bij het maken van onze kaarten daarvan kilo's gebruikt, de laatste jaren hebben we vaak op de kaart dessinpapier als hoofdonderdeel gebruikt. Toen we echter ons aan het voorbereiden waren op de Kreavakbeurs, hebben we beiden weer kaarten met puur effen papier gemaakt. Papicolor original is al jaren een veel gebruikte papiersoort voor kaartenmaaksters, omdat het een mooie structuur heeft en prachtige kleuren.  Bovendien laat het zich heel mooi stansen en embossen, geen rafels of scheurtjes in het papier. Dit laatste krijg je wel eens bij wat goedkoper papier(cardstock). Ik merkte dat de uitgestanste delen veel meer naar voren kwamen, ze verdwenen niet in het dessinpapier. De komende periode zal ik vaker dit soort Puur Papier kaarten maken. 

Voor deze kaart heb ik anjerwit, grijs en paars gebruikt. 
Deze knuffelige Tilda met haar beer heb ik met mijn Copic gekleurd. Ik heb op de haren  en het gezicht na, maar twee groepen markers gebruikt, want ik wilde het rustig houden. De jurk is gekleurd met de donkerste markers uit de V90 groep en de strik met de allerlichtste, waarbij ik ook de V000 erbij heb genomen. Op deze kaart heb ik mijn nieuwste aanwinst aan mallen gebruikt, een Magnolia stans, een vierkante van Cheery Lynn en een vlinder en takje van Memorybox. De zilveren swirl in de hoek is een rub on. 
De gebruikte kleuren:
huid E0000-000-21
beertje C0-2
jurk V000-91-93-95-99
haren E44-43-42-40

Vandaag, of eigenlijk gisteren zie ik op mijn klok, had ik weer een cursusdag speciale technieken 1 in Rheden. Wat hebben ze ijverig geoefend op het kleuren van een heleboel verschillende soorten plooien. We moeten de volgende cursus snel gaan ontwikkelen, want er zijn al erg veel inschrijvingen voor.

 Maar morgen eerst een fijne, rustige zondag vieren. Schaatsen kijken en haken aan mijn vierkantjes. Maar ik heb ook zoveel nieuwe afdrukje liggen, die ik graag wil kleuren.
Ik wens jullie een fijne zondag. 
Groet Diny

woensdag 7 maart 2012

Hier houd ik van !




Hallo,
ik heb jullie al vaker laten weten dat ik gek ben op de afbeeldingen van Saturated Canary
 (Krista Smith is de kunstenares). Het haar, die grote ogen en die kleren, helemaal te gek. Deze kaart heb ik al op het Copic Europa blog gehad, maar wil hem toch ook even aan jullie hier showen..


Ik kon mijn Copic kleuren goed matchen met het gebruikte Pion papier. Voor demonstraties is zo'n ezelkaart altijd handig, die valt tenminste niet om. De bodem is gemaakt met een stippeltjestechniek, die heb ik ook rondom aangebracht, maar dan heb ik de kleuren lichter gehouden. Ik gebruik meestal de lichtste kleuren van de gebruikte Copics.
Voor de decoraties zijn de stansen weer goed gebruikt. 

Wat kant en een rozenlint houden de kaart staande. 




Ik heb niet eens zoveel markers nodig gehad voor het kleuren, omdat ik uit een markergroep (zelfde letter en eerste cijfer) de ene keer de lichtste en de andere keer de donkerste serie neem. Jullie zien ook op dit plaatje, hoe mooi grijze kleuren zijn in een vintage afbeelding.
Voor het kleuren van deze schoonheid gebruikte ik:

huid E0000-000-21-11
kleding RV0000-91-93-95-99 en
N0-3-4-6 and  BG 93-96
Haar N0-3-4-6-8
C00

N.B. Ik heb een speciale follow knop van Mr. Linky toegevoegd voor degene die zich niet via een google- of bloggeraccount, als volger hebben aangemeld. Je schijnt dat te kunnen zien in je lijst met volgers, er staat dan een tekentje bij de foto (Wilma heeft me dit verteld)
Ik zou jullie niet graag als volger willen missen, dus als je twijfelt, meld je dan aan op dit nieuwe volgersysteem. 

Groet Diny

vrijdag 2 maart 2012

Waarvan droomt zij?

Hallo,
Omdat het zo'n lekker voorjaarsweer is, kom ik met een zomerse kaart. Deze dame droomt, maar waarvan? Ik denk van een lekkere zomer, waarin ze naar het strand kan gaan. Ik heb haar ook meteen maar een erg hoogzomerkapsel in groen gegeven. Ze zeiden vroeger altijd tegen een roodharige: "Mooi rood is niet lelijk` Jullie mogen beoordelen of dat ook voor dit groene kapsel geldt.


Jullie herkennen de afbeelding natuurlijk wel, het is er weer een van Krista Smith, een Saturated Canary. Kan het ook niet helpen, die haren die slaan echt alles. 
Ik heb weer eens gekleurd zonder een dessinpapiertje erbij te hebben, niet handig, want ik kon niets vinden dat zowel die felle groene als die cyclaamkleur bevatte. Daarom heb ik het felle groen ingebracht met een effen papier. Kon ik meteen mijn nieuwe hartjes border van Memorybox gebruiken. 
De haren zijn streng voor streng gekleurd, waardoor je dat luchtige effect krijgt.

Ik heb de afbeelding uitgeknipt, omdat mijn Perfect coloring papier te wit was bij de beige achtergrond van het dessinpapier. Dat is trouwens van My Minds Eye, een wat ouder papiertje uit mijn voorraad.


Voor het kleuren gebruikte ik:
Huid: E0000-000-21-11
Haar: YG00-03-17-67
Bikini : RV00-63-66
Tas: YR15-18

N.B.Nellie was erg blij met haar gewonnen Trouvaille, ik hoop binnenkort weer met wat leuke candies te komen.
Wisten jullie dat de nieuwe sketch markers al bij de winkeliers binnen zijn, bij de groothandel zijn ze weer in bestelling. Ik moet nog even een weekje op mijn extra bestelde set wachten. Dus als je erover denkt om ze te kopen, wacht dan niet te lang, om teleurstelling te voorkomen.
Morgen, zaterdag 3 maart, mag ik in de grote hobbywinkel van Anita. Do-It Creatief in Elst een demonstratie geven met mijn Copics, ik zou het leuk vinden om jullie daar te zien. Kom gerust met je vragen en opmerkingen, ik zal ze graag beantwoorden. 
Groet Diny