maandag 24 oktober 2011

Goed nieuws

Hallo,
een nieuw Copic Blog voor de Benelux is online.


hier zien jullie header van het blog, als je er op klikt kom je direct op dit blog.

Ik heb jullie een tijdje gelden laten weten dat ons GekOpCopic blog om onverklaarbare reden
verdwenen is van het web. Achter de schermen hebben we er hard aan gewerkt om zoveel mogelijk te redden. We hebben alle berichten kunnen redden, maar de volgers zijn we kwijt. Geen probleem we verwachten jullie op het nieuwe Copic Marker Beneulux blog weer terug.
Binnenkort plaatsen we een geweldige openingscandy, dus houd het blog in de gaten. Tot aan 1 januari gaan we natuurlijk ook berichten posten en zullen we doorgaan met het plaatsen van de vertaalde tutorials van het Europa blog. 
We hebben meteen een DT-call uitgeschreven, als je graag met ons samen dit blog wilt vullen met je mooie creaties, meld je dan aan als DT-lid, we kiezen uit de aanmelding het nieuwe blog-team.
Ik hoop jullie snel als volger op dit nieuwe blog te zien.
groet Diny 

zaterdag 22 oktober 2011

The winner is en Annie in Belgie

Hallo,
 mijn laatste teken van leven is bijna een week geleden. Intussen zitten de gezellige dagen in Wenen er weer op, dit keer hebben we het vliegtuig genomen vanaf Düsseldorf. Dat scheelde wel heel veel tijd, dus waren we maandag na een reis van 5,5 uur weer thuis. 
Dinsdag ben ik meteen weer aan de slag gegaan voor de drie demodagen in Balen.  Morgen hebben we nog een dag te gaan en dan kijken we weer wat de volgende klus is. De afgelopen twee dagen veel Belgische en enkele Nederlandse dames gezien aan de demotafel, zoals gewoonlijk weer veel gelachen, maar ook goed uitleg gegeven. Annie demonstreert verschillende kaart-technieken met gebruik van Joy materialen. Ik zelf laat het gebruik van aquarelpotloden van Staedler voor het inkleuren van stempels zien, die ik daarna verwerk op vintage-labels en kersthangers. Die potloden werken geweldig, je kunt er echt gemakkelijk een mooi kleurverloop mee krijgen, ze zijn in 60 kleuren te krijgen en zijn bovendien niet zo duur, een euro per stuk.
Straks laat ik je nog wat foto's en projecten zien, maar eerst de verloting van PhotoFabric en het X Press It tape. Hier zie je de generator, er hebben 61 mensen meegedaan. Allemaal bedankt en hopelijk win jij de volgende keer .

Here are your random numbers:
26
Timestamp: 2011-10-22 21:10:42 UTC
Nummer 26 is Wilma. Mail me even je adres en ik stuur het op (even geduld want ik ben nog erg druk)
Er komen via de mail veel vragen binnen over de plaats waar het tape te koop is, enkele winkeliers zijn ermee bezig. Ik meld het als ik weet waar jullie het kunnen kopen.
*********************
Nu even enkele foto's van de labels die ik heb gemaakt met de gekleurde plaatjes voor de demo bij Hobbystock  in Balen. Ik had een groot aantal plaatjes bij me, die ik voor jullie hierboven onder het tabblad freebies heb gezet, je kunt ze daar en hier downloaden. 
P.s de foto's zijn binnen bij slecht licht genomen, excuses daarvoor. Ik heb ze op een gebreide tas gelegd .



Het eerste en het laatste label zijn hetzelfde, ik wilde je daarop de mooie stansen laten zien, die ik weer vond op het Internet, ze zijn van Memorybox. Ik heb ze nog niet in Nederland te koop gezien, jullie wel?
Op het eind van de middag werden we een beetje melig en kwam Annie ineens met een baret op haar hoofd terug uit de winkel, ik vroeg of ze weinig aandacht kreeg en hem daarom op had gezet. Op de tweede foto lijkt het net of zwarte Piet al in Nederland is.  Ik moet zeggen, ze kan het hebben, beoordeel zelf maar.
e


Dit was weer een lang bericht, bedankt voor het lezen en een fijne zondag.
Groet Diny

zondag 16 oktober 2011

Weer eens iets anders

Hallo,
 vandaag een ander project. Jullie hebben al gelezen dat we nieuw dubbelzijdig plakband hebben X-Press It.
Met dit dubbelzijdige plakband heb ik de laatste weken al heel veel papier projecten gemaakt. Ook heb ik er een broek mee omgezoomd en Annie heeft er een shirt mee gerepareerd. Vandaag laat ik jullie cadeau zakjes zien voor de Kerst. Er is geen naald en draad aan te pas gekomen, dus fijn voor degene die daar niet zo goed mee overweg kan, of voor degenen die lekker snel willen werken. Alles is aan en op elkaar geplakt met X-Press It. Ik heb het 3 mm en 6 mm brede plakband gebruikt.

Het zijn zakjes van stof waarop ik een vintage afbeelding heb geprint. De stof , PhotoFabric, kan door de inktjet printer gevoerd worden. Je kunt de stof dus net als papier in de printer stoppen. Na het printen haal je de papierlaag weg en heb je een stuk stof met een afbeelding. Bovenaan dit blog vind je meerdere bestanden met kant en klare printbare afbeelding voor deze tasjes. Je kunt ze ook hier en hier gratis downloaden.


Het bijzondere aan deze tasjes is dat ik er lijnen op heb aangebracht met embossingpoeder in goud en zilver. Plak een of meerdere stroken X-Press It op de stof, strooi er embossingpoeder op, ik heb dat van Wow! gebruikt omdat het flexibel is. Daarna smelt je het poeder met een heatingtool. Ik kocht dit poeder ooit bij Papillon Hobby op een beurs, het werkt erg goed. 
Het kant is op een strook van 6 mm geplooid en vast gelijmd. De witte motieven zijn uit vilt gestanst. 


Haal de achterkant van de knopen af met een tang en lijm ze met de tape vast op de stof.


Als verrassing verloot ik een pak PhotoFabric met 6 vellen erin  en twee rollen X Press It (3 mm en6 mm) onder degene die een berichtje achter laten.

Ik zit op dit moment nog in Wenen, dus kan k het pas verloten als ik weer thuis ben.
Nog een fijne zondag, 
groet Diny

donderdag 13 oktober 2011

Lantaarntje met mini's

Hallo,
 ik heb nog even tijd gehad om een leuk project te maken. Tijdens de demo in Rijssen zag ik dat Femmie, die daar demonstreerde met de Creatables een heel grappig lantaarntje had staan. Toevallig (nou toevallig) had ik dat stansje ook gekocht. Dus ben ik er mee aan de slag gegaan en heb er mijn eigen draai aangegeven, met veel mini Tilda's en kleurwerk met mijn Copics.
Ik heb de stans vier keer uit SEI papier gestanst en vier keer uit goedkoper wit cardstock. Van een stansje heb ik het deurtje gerild, zodat het open kan. De rest heb ik aan de achterkant met plakband dicht geplakt, dit heb ik ook met de binnenkanten gedaan. De buitenste stansen zijn aan de achterkant met plakband aan elkaar geplakt. De binnenste vier stansen zijn er met dubbelzijdig plakband: X-Press-It tegenaan geplakt.
 Dit band werkt fantastisch, ik laat er morgen iets heel anders mee zien. Heb vanmorgen er een broek mee korter gemaakt, zonder strijken of naaien, is dat niet handig, gewoon alleen plakken. Annie heeft er gaatjes in haar trui mee dicht geplakt en deze trui is al gewassen en in de droger geweest, alles zit nog vast. Winkeliers, als jullie willen weten waar je het kunt inkopen, stuur me dan even een mailtje, ik kan je verder helpen. 
Tussen de binnen en buitenkant is een stuk blauw transparante sheet geplakt, de deurknop is een brad.Onder het lantaarntje heb ik een bakje van 7 bij 7 cm geplakt, de rand flink ingesmeerd met structuursneeuw, daarmee zit hij nu goed vast. Op de structuursneeuw heb ik wat stickles gedaan.

Acht mini Tilda's heb ik rondom de lantaarn geplakt. Ze zijn gekleurd met  B000-01-02-06, de haren met  E50 en 53.
Op de voorkant is een uitgestanst motief met vogels, ook een Creatable, geplakt.
Enkele nieuwe Tilda's versieren de achterkant.
De bovenkant zijn aan elkaar geplakt met het stukje dat uit de stans valt, dit heeft Femmie me even voorgedaan (nog bedankt Femmie voor het idee). Daarop heb ik eerst een hengsel geplakt en daarop een aantal bladeren uit de nieuwe Creatables serie. Deze heb ik ook met structuursneeuw bewerkt.
Als laatste een bloem erop uit een Crealies stans. Ik zie nu dat ik er nog iets bovenop had kunnen plakken, dat ga ik zo nog doen voordat ik hem inpak voor Wenen.
Groeten Diny
p.s.Iedereen erg bedankt voor de reacties op mijn vorige bericht.

dinsdag 11 oktober 2011

Goed nieuws

Hallo, 
ik kreeg vanmiddag de uitslagen van de test over inkt-inhoud van de Copic Markers in vergelijking met de Flexmarker. Zoals jullie misschien wel hebben gelezen, werd op een ander blog aangegeven dat de nieuwe Flexmarker 78% meer inhoud heeft dan de Copic Ciao marker, je zou er 4 x zoveel mee kunnen kleuren. Dat kon ik echt niet geloven. Dus heb een set Flexmarkers gekocht en de inhoud laten testen. Ze zetten de markers in een klem en laten hem over papier lopen, dan wordt het aantal meters gemeten dat de marker aan inkt geeft. 

De uitslag is zeer gunstig voor de Copic Markers:
Flexmarker 650 meter inkt
Copic Ciao 790 meter inkt
Copic Sketch 830 meter inkt
Copic (Original) 1320 meter inkt.
Met deze resultaten zou ik niet meer weten, waarom ik over zou moeten gaan naar een andere marker.
Ik wil verder niets ten nadele andere markers zeggen, dat heeft een kwaliteitsproduct als Copic niet nodig. Dit zijn puur testgegevens, die voor zichzelf spreken. De grootte van de inkt-tampon, zegt dus niets over de hoeveelheid inkt, vergelijk het maar met een synthetische spons en een viscose- of  natuurspons, de ene houdt veel meer vocht vast dan de andere.
Lydia neemt op dit moment een flimpje op waarin ze de verschillen laat zien tussen allerlei alcoholmarkers, die op dit moment in de handel zijn, ik zet hier de link neer als de film online is.
Kijk eens op het Copic Europa blog, daar hebben we net een leuke challenge gestart, je kunt een kaart insturen waarbij je de informatie over het kleuren van donkere gezichten uit de video van Penni gebruikt. Kleur dus een plaatje met een donker snoetje in en stuur de gemaakte kaart in. Je kunt 3 Copic Sketch markers naar keuze winnen.
Met een heel prettig gevoel, ga ik zo weer lekker kleuren met mijn Copics. Annie en ik vertrekken vrijdag weer naar Wenen, voor een hele leuke hobbybeurs, we hopen er weer veel van onze Oostenrijkse vriendinnen te ontmoeten. Ik wil nog weer wat nieuws laten zien.
Ik pronk nu even met andermans veren, dit is de uitvoering van Annie van de vouwkaart uit het vorige bericht. Ze heeft hem prachtig gekleurd in de distress-techniek. Ik had beloofd deze uitvoering ook op het blog te zetten, dan hoefden de bezoekers hem niet zelf op de foto te zetten.
Ik wil jullie hartelijk bedanken voor de vele reacties op het vorige bericht, fijn dat jullie het model gedownload hebben. 
Hartelijke groet Diny

zondag 9 oktober 2011

Vouwkaart

Hallo, 
gisteren had ik een gezellige demo in Rijssen bij Hobbyvision. We waren met drie dames aan het demonstreren, inkleurtechnieken en werken met Creatables. Gelukkig hebben Jenine, haar zus en moeder deze demodag niet voor niets georganiseerd. Het was erg druk en de sfeer was gezellig, ik mocht veel mogelijkheden met Copic Markers laten zien. Naast inkleurtechnieken, vielen ook de landschappen en achtergrond technieken met Copics erg in de smaak. Toen de demo was afgelopen heb ik nog fijn even kunnen shoppen in de winkel, wat hebben ze daar veel in hun assortiment, bijna alle papiersoorten, mallen en stempels die op de markt zijn , vind je in deze ruime winkel. Maar ook trendy breiwol ( voor o.a. sjaaltjes)en borduurpakketten vind je daar. Ik ben er trots op dat mijn geliefde Twente zo'n hobby- en handwerkzaak  is. Ben je in de buurt neem eens een kijkje in de Bouwstraat 34 in Rijssen. Ik kom er zeker terug.
Op mijn demotafel stonden een paar vouwkaarten, zo noem ik ze maar, een zal ik er nu laten zien. Natuurlijk wilden de dames graag het model hebben, dat had ik al voorzien, dus het model had ik al gemaakt en op mijn  computer staan. Dit plaats ik onderaan dit bericht. 
Dit is de kaart, als hij open staat. Ik heb dessinpapier uit een blokje van Fancy Pants Saint Nick gebruikt,
de ijskristallen zijn gemaakt met creatables van vorige kerst.
Op dit plaatje is de voorkant open gezet, op een uitgestanst kader heb ik een kerstwens gestempeld, de andere kan gebruikt worden voor een handgeschreven tekst. 
Als de kaart dichtgevouwen is, past hij keurig in een enveloppe van 16 bij 16 cm.
De stempels die ik heb gebruikt zijn van Stampavie.

Ik heb geen foto van de gebruikte markers gemaakt, wel weet ik dat beer met de E70 serie en de hond met de E30serie gekleurd zijn.
Annie had zo'n kaart gemaakt, ze vond hem op het internet, maar weet niet meer waar. Als dit model van iemand anders is, dan hoor ik het graag en zal ik die persoon en de link naar haar blog hier vermelden. Ik wil niet pronken met andermans veren. 


Hier is het patroon van de kaart, klik erop, dan opent hij in een nieuw scherm, klik dan nog een keer tot hij op A4 grootte is. Je kunt hem dan opslaan, uitprinten en namaken. Ik hoop dat jullie mij even laten weten of je hem hebt gedownload, dan weet ik of ik de moeite van het tekenen niet voor niets heb gedaan.
Een fijne zondag, Diny

vrijdag 7 oktober 2011

Snoezige snoesjes

Hallo, 
voor mijn demo met Copic Markers van a.s. zaterdag heb ik weer nieuwe kaarten gemaakt. Jenine van Hobbyvision stuurde me deze twee schatjes, ze horen bij de serie snoesjes van dit najaar. Ook zat er Tilda papier in het pakket voor de demo, eerst dacht ik, hoezo Tilda papier voor deze stempels. Maar zoals je kunt zien gaan snoesjes en Tilda papier goed samen.
Ik heb maar een dessinpapier gebruikt, omdat dit aan beide kanten een ander motief heeft. De aankleding heb ik rustig gehouden, enkele swirls en ijskristallen in bijpassende rustige kleuren. Achter het plaatje zit een aqua kleurige tag, waarop een leuke kerstspreuk staat, die heb ik vorige jaar gekocht en is van Inkerbell stempels.
Hier zie je het stapeltje Copic Markers die ik voor dit plaatje gebruikte.


donderdag 6 oktober 2011

Nieuwe tape met veel mogelijkheden

Hallo, 
bij Copic hebben ze nu ook dubbelzijdige tape, die niet alleen beresterk is, maar ook bestand tegen hitte en water. Het plakt op praktisch elke ondergrond, dus niet alleen op papier. Voor scrappers is van belang dat het zuurvrij is. Je kunt het gewoon met de hand afscheuren en de beschermlaag haal je er heel gemakkelijk van af. Kortom een ideaal hulpmiddel bij het scrappen en kaarten maken. 
Het is verkrijgbaar in 3 mm (25 meter rol), 6 mm (50 meter rol) en 12 mm (50 mmeter rol). Je kunt er zelfs zomen mee in textiel lijmen, zonder dat je hoeft te strijken of naaien, is dat niet handig?
Ik heb vandaag getest of het inderdaad hittebestendig is, door op de tape embossingpoeder te strooien en dit met de heattool te verhitten. Dat gaat perfect, je kunt nu strakke geemboste randjes in drie maten op je projecten maken. 
Voor dit tasje heb ik het gebruikt, ik heb twee goudrandjes geembost op de voorkant en  de omslag er mee vast geplakt.
De werkwijze heb ik stap voor stap op de foto gezet, heb mijn telefoon gebruikt, daarom zijn de foto's niet zo scherp, maar je kunt het wel goed zien, geloof ik.
Plak het tape op je voorwerp, hier zijn de 3 en de 6 mm gebruikt.
Haal de beschermlaag van de tape af, gebruik een priem, mes of de punt van een schaar.
Bestrooi de tape royaal met embossingpoeder.
Schud het poeder op een stuk dubbelgevouwen papier, of een embossing tray, strooi het overtollige terug in het potje.
Verhit het poeder met een heattool, je ziet het doffe poeder smelten en glanzend worden. 
Draai het papier om en plak een strook op de achterkant.
Verwijder weer de beschermlaag en plak je geponste rand hier op vast. 
Ik zal de komende dagen testen of deze tape inderdaad wasbestendig is, als dat zo is, dan zie ik weer mogelijkheden met textiel. Ik houd jullie op de hoogte. 
Groet Diny

woensdag 5 oktober 2011

Nog een met Don en Daisy

Hallo, 
voor de demo afgelopen week, had ik enkele kaarten gemaakt met de stempels van  Marianne Design Don en Daisy. Ik heb er in de vorige berichten al enkele laten zien. Hier volgt een kaart, die ik weer met mijn vertrouwde Copic Markers heb gekleurd.
Het dessinpapier is ook van MD, de randen heb ik gestanst met een randstans van Cheery Lynn, deze is zo uitgewerkt, dat het papier wel kant lijkt. Bovendien valt al het papier zo uit de stans, ik wrijf even met mijn vinger over de rand en zelfs de kleinste deeltjes vallen er uit, dat scheelt een heleboel tijd. Bij nog al wat stansen moet je de kleine stukjes er met een naald uitduwen. Bij het stansen gebruik ik wel altijd de metalen plaat, deze heeft twee voordelen; je motief stanst heel goed uit en je beschadigt je snijplaten niet.
Daisy is uitgestanst met een stans van Nellie Snellen, de kerstboom is weer van MD, je merkt ik gebruik alle merken door elkaar. De kleine ijskristallen zijn uit metaalpapier geponst met een Tonic pons, de grote komen uit een stans van MD. Voor de tekst heb ik weer een labelstans van MD gebruikt.
Je kunt op het volgende plaatje zien, dat ik de jurk weer een motief gegeven heb met een stukje handdoek en blendervloeistof, zo heeft ze een moderne gebreide kerstjurk aan. ( de waarheid is, dat mijn marker erg vet was en het kleurwerk niet naar mijn zin,daarom heb ik het zo opgelost)
Voor het kleuren heb ik de volgende markers gebruikt:
R81-85-89
E40-42-44
E50-53
YR23-24
E59-55-20
Ik lees wel wat jullie er van vinden.
Groet Diny

zondag 2 oktober 2011

Candy voor trouwe volgers

Hallo, 
zijn jullie aan het genieten van het mooie weer vandaag? Ik ben nog een beetje sloom aan het opstarten, dat mag op zondag. Gisteren een geweldig gezellige demonstratiedag gehad in Asten bij Leenen Hobby, wat geweldig dat al die mensen toch kwamen ondanks het mooie weer. Het was weer fijn een groot aantal bekenden en nog niet bekenden te ontmoeten. Ik werd door enkele mensen geweldig verwend met heerlijke bonbons in een prachtig gescrapte verpakking. Dank voor de belangstelling en de presentjes.  Ook namens Annie wil ik team van Leenen Hobby bedanken voor de goede organisatie en de verzorging. 

Nu is het tijd voor mij om mijn trouwe bloglezers, die altijd reageren, te bedanken. Ik heb de namen van deze mensen ( de laatste 5 berichten) geturfd en uit degene, die het vaakst gereageerd hebben een naam, getrokken van de winnaar. Het pakje bevat voor meer dan 60 euro aan Copic Markers en andere Copic producten.
Proficiat Corry, stuur me even je adresgegevens. Copic@telfort.nl
Alle mensen die reageren nogmaals mijn dank, ik lees met veel plezier jullie reacties en hoop dat jullie hiermee doorgaan. Over een tijdje verloot ik weer wat onder jullie, er liggen nog allerlei candies te wachten om verloot te worden.
Een bericht zonder een kaart kan eigenlijk niet, daarom hier een van de kaarten die ik gemaakt heb met de nieuwste Don en Daisy stempels. Ook deze heb ik ingekleurd met Derwents op stempelkarton van Papicolor, daarop krijg ik toch het beste resultaat als ik met Derwents en terpentine werk. Je kunt de kleur hierop beter losmaken en verder uitwrijven dan op correspondentiekaarten. 
Voor de aankleding van de kaart heb ik de nieuwste en een wat oudere (grote poinsetta) Creatable mallen gebruikt. Misschien wat ongebruikelijke kleuren voor een kerstkaart, maar deze pasten perfect bij het papier uit een pakket van Marianne Design. Ik ga nu maar weer eens kleuren, maak een aantal nieuwe kaarten voor mijn volgende demo, a.s. zaterdag ben ik bij Jenine van Hobbyvision in Rijssen. Heerlijk even terug naar mijn geboortegrond, mijn neven en nichten van mijn moeders kant komen uit Rijssen en de omgeving er van. Kan ik weer mijn tong laten vallen zoals die het liefste doet namelijk lekker de "e" op het eind van een woord inslikken.
"Leu oet Twente, leuke leu."
"Loat mer kuuln, ut lop wal los."
"Ik wens oe veule plezeer en bliefn lachn." 

Dit zijn niet mijn woorden, maar is een Twentse quote:
Uit de gouden korenaren,
schiep God de Twentenaren,
en uit het kaf en de resten,
de mensen uit het Westen.

Ik wens jullie nog een zonnig zondag en tot een volgende keer. 
Groet Diny