woensdag 31 augustus 2011

Nog even geduld

Hallo lieve bloglezers,
nog even geduld hebben, ik geniet nog even van een blogbreak. We zijn lekker een paar weekjes op vakantie. Ik heb wel een set Copics bij me, maar heb ze nog niet aangeraakt. Lekker uitgaan, lezen en genieten van de zon, die hier volop schijnt. Ook ben ik wat aan het scrappen, er liggen nog dozen vol met foto's, die een plekje in het scrapalbum verdienen.
Zondag en maandag ben ik op de winkeliersbeurs Kreavak in Arnhem, daar zal op de stand van Papicolor demonstreren, hoe je met het prachtige Classic papier van hen kaarten maakt met stempelafdrukken. Ik kleur ze dan een keer in met kleurpotloden, ook leuk om te doen. Daarna ga ik weer volop aan de Copics op het Stempel Mekka in Hagen. Dit is een heel mooie stempelbeurs en Hagen is niet zo ver weg. Wij zijn er vanuit Brabant binnen 2 uur. Ik hoop dat er nog wat landgenoten naar toe gaan, als je gaat, kom dan bij ons op de stand. Annie heeft een leuke workshop en ik demonstreer weer de nieuwste technieken met Copic, o.a. wat je kunt doen met de nieuwe Copic Activator.
Het is hier dan wel heel stil op het blog, maar op het CME blog is elke dag een nieuwe kaart of tutorial te zien, vergeet niet daar een bezoekje te brengen. Ik laat hier de laatste kaart die ik er op heb gezet zien, anders is dit ook zo'n kaal bericht.

tot snel, groet Diny

dinsdag 16 augustus 2011

Creatief met Kaarten Kerstuitgave

Hallo, 
afgelopen vrijdag zijn we even naar de KGKD in Den Bosch geweest. het was er gezellig druk. Ik heb weer veel bekenden ontmoet en even gedag kunnen zeggen. Er was weer van alles te koop, we konden de verleiding niet weerstaan en hebben de economie op gang gehouden.
Bij een van de stands zag ik dat het kerstnummer van Creatief met Kaarten al uit was, daarvoor heb ik een aantal kaarten mogen maken met het mooie papier van Papicolor. Ik heb alleen effen en metaalkleurig karton gebruikt. 
 
Dat is wel  even wennen als je gewend bent aan bonte papiertjes.
De afbeeldingen zijn gekleurd op het stempelkarton van Papicolor, dit heb ik vaker genoemd hier. Als kleurmiddel heb ik dit keer kleurpotloden gebruikt. Wel leuk om eens als afwisseling eens hiermee te kleuren. 
Ik laat je hier nog twee afbeeldingen zien, voor de kaarten en tags wil ik je verwijzen naar het tijdschrift.

Het wordt de komende weken wat rustiger op dit blog, ik neem even een pauze.
Groet Diny



woensdag 10 augustus 2011

From the Heart

Hallo, 
zijn ze niet om te stelen, deze twee knuffelberen. Ik heb ze op een tag gezet, met daarboven de tekst.
Na het inkleuren van de gezichtjes heb ik deze een vachteffect gegeven. Daarvoor maak je een stukje badstof vochtig met blendervloeistof of met de inkt uit de blender. Druk dit natte stukje badstof enkele seconden op het gekleurde vlak en je krijgt een effect alsof het een vacht is. De alcohol uit de vloeistof duwt de kleurdeeltjes opzij, daardoor ontstaat het effect. Kleur daarna pas de rest van het plaatje in.
De rand langs de tag is gemaakt met een Tim Holtz stans, zo ook de twee radertjes rechts op de kaart. 
De gebruikte kleuren Copics:
E30-33-35-49
RV91-95-99
BG10-13-18
Groet Diny


dinsdag 9 augustus 2011

Birthday Wishes

Hallo,
deze koddige Teddy Bea brengt iemand een verjaardagsgroet.
Het papier op deze kaart s uit een Tilda blok Fruit Garden.  De gestanste rand is gemaakt met een stans van Whiff of Joy. 
De vacht van de beer heb ik na het kleuren met een stukje badstof met blendervloeistof erop bewerkt, zodat deze een harig effect krijgt.  De swirls zijn gestanst met een Doo-hickey en een MD stans.
De gebruikte Copic kleuren:
E41-42-44
B21
G20-24-28
RV10-63
Groet Diny

maandag 8 augustus 2011

Achtergrond techniek met Copic Markers

Hallo, 
vorige week heeft Lydia op het CopicMarkerEuropablog laten zien dat je met de Copics en de nieuwe Activator achtergronden en stempelafdrukken kunt maken. Als je het gemist hebt, hier is de link naar het bericht., ze laat het duidelijk zien in een video. Ik heb enkele voorbeeldkaarten met deze techniek gemaakt, die laat ik je hier zien.
Bij dit voorbeeld heb ik de volgende kleuren gebruikt: 
V01-04-06-09
YG 21-25

De stempel lag in mijn voorraad, merk onbekend bij mij. Voor de swirls en de bloem zijn Magnolia stansjes gebruikt. Het label is gemaakt met Go Kreate label-stansjes.
Bij deze kaart heb alleen met de paarse kleuren gewerkt, de tekststempel is van Inkadinkado een sheet met veel teksten in mooie lettertypes.
Ook dit zijn weer eens wat andere kaarten dan je van me gewend bent, maar ik wil je laten weten dat je met je Copics veel meer kunt dan alleen het inkleuren van een stempelafdruk. Je hebt geen aparte flesje met alcoholinkt nodig, alles doe je met je marker. Dit is een van de vele redenen waarom ik zo blij ben met mijn Copic Markers en ik ze dan ook iedereen kan aanbevelen. Ik wil jullie nog een keer op het hart drukken om series te kopen van drie markers uit een natuurlijke menggroep. B.v. R81-85-89. Je hoeft niet alle groepen te hebben, maak een keuze uit die kleurgroepen die je mooi vindt. Als je goed kijkt op de verschillende blogs, dan zie je dat blogeigenaar vaak dezelfde kleurgroepen gebruikt. Ieder heeft zo een aantal groepen die favoriet zijn. Investeer daar je geld in en koop niet uit elke groep een losse marker, daar kun je bij onze technieken niet veel mee.Genoeg wijze lessen.
Als jullie een kaart gemaakt hebben in deze techniek,zet dan een link naar die kaart in je reactie onder dit bericht, ik ben benieuwd naar jullie creaties.
Groet Diny

zondag 7 augustus 2011

This birthday

Hallo,
dit dametje van LOTV lag ook al even klaar om op een kaart gezet te worden. Ik herken me wel in deze dame, welke schoenen zal ik kiezen en in welke kleur. Je ziet haar nadenken. Meestal eindig ik dan met meer dan een paar. (Als je grote voeten hebt is de keus gelukkig vaak niet zo groot, maakt kiezen wat eenvoudiger)
Het blokje Lime Twist van MME was nog niet leeg, dus heb ik hier het felgroene papiertje uitgehaald. Dit is een blokje dat ik bijna helemaal gebruikt heb, dat komt niet zo vaak voor. De rand is dubbel geponst met een randpons van MS. Het tekstlabel heb ik gestanst met nieuwe stansjes van Go Kreate, een serie met drie kleine stansjes in een setje. Na het stansen van de tekst , leg ik de stans op gekleurd karton en teken de buitenrand na, die knip ik dan uit en plak er als mat onder. De volgende maat stans is vaak veel groter, daarom doe ik het op deze manier.



Rondom de dame heb ik met heel lichtblauw en de blender een schaduw aangebracht, het lijkt dan of ze wat van het papier omhoog komt.  Hierbij werk ik stukje voor stukje, maak het papier eerst vochtig met de blender, breng daarna kleur aan met de B000, in soort zwiepende beweging, in het Engels heet dat 'flicking" , wij hebben in onze taal daar eigenlijk geen fatsoenlijk woord voor, vandaar dat ik maar zwiepen noem. Ik zal vragen of we dit een keer op het Copiceuropa blog in een video kunnen laten zien. Je kunt daarna de kleur nog wat uitlaten lopen met de blender. 
Ik heb de volgende kleuren gebruikt:
E000-00-11
YG00-97
R81P (zelf gemaakt) 81-85-89
W00-2-4
B000-0
Groet Diny

zaterdag 6 augustus 2011

Relax


Hallo,
ik hoop dat jullie een beetje aan relaxen toekomen, of dat je dit in de afgelopen weken in je vakantie hebt kunnen doen.
Deze Teddy Bea vind ik echt een relax-type, lekker leunen en hangen tegen de zijkant van mijn plaatje.
Het scrappapier is van MME Lime Twist, mooie oudroze en blauwgroene kleuren. Dit keer heb ik maar eens mijn naaimachine gebruikt voor decoratie stiksels, ik vergeet dat vaak.
De swirls zijn gestanst met Doo-hickies, de roosjes zijn gemaakt met een Creatable, binnenin heb ik een parel gelijmd. De tekst komt van LOTV, je kunt de binnenste tekst variƫren.
Voor het kleuren gebruikte ik:
E40-43-44
RV91-95-99
BG70-72-75
Groet Diny


donderdag 4 augustus 2011

Dikke knuffels

Hallo, 
vandaag geen Teddy, maar een Hanglar als cutie op mijn kaart.Deze had al lang gelden gekleurd, maar nog niet verwerkt. 
Afgelopen vrijdag waren Annie en ik een dagje gezellig op koopjesjacht. We vonden dat onze kledingkasten nog niet vol genoeg zaten (grapje, als je ze eens zou zien), daarom hebben we een bezoek gebracht aan mijn favoriete kledingwinkel Diva in mijn geboorteplaats Borne. De eigenares heeft altijd de dingen , die Annie en ik mooi vinden en ook passen, met als resultaat dat we meermaals als tweeling op een beurs kunnen staan. Omdat we vaak de vraag krijgen of we zussen zijn, kunnen we maar beter ons zo voordoen.
Op de terugweg zijn we via Raalte gereden, we wilden wel eens gaan kijken bij Duymelot, maar laat daarnaast ook weer een kledingwinkel voor onze maten zijn. Dus voor we in de hobbywinkel belanden, was onze beurs aardig leeg. Onder het genot van een kopje koffie (waren we weer aan toe) hebben we de goed gesorteerde winkel bekeken en een aantal dingen gekocht o.a dit papier van Pion design en wat bollen sjaaltjes wol, dat heeft ook en ook allerlei fournituren. We kregen van Astrid ook nog een mooi blokje van Maja-design mee, daar maak ik binnenkort ook nog kaarten mee. Wat zijn er veel scrappapieren in deze twee merken, prachtig gewoon.
Ik heb meteen het Pion papier gebruikt voor deze kaart, in werkelijkheid is het Hanglar meisje veel paarser, maar op de foto lijkt het wel blauw. 

Ik heb weer gebruik gemaakt van de distress techniek, die ik al vaker beschreven heb. Ik vind deze bij deze vintage papiersoorten het beste passen.  
Voor de decoraties heb ik weer eens royaal in de bloemenmand  getast. De tekststempel is van Marianne Design.
Ik heb de volgende Copic Markers gebruikt:
V000-95-99
YG00-95-99
E000-00-11-R20
E77-74-70-0000
groet Diny

woensdag 3 augustus 2011

Just Married


Hallo, 
dit is een heel andere huwelijkskaart dan die van enkele dagen geleden. Jullie zijn nog niet verlost van de Teddy Bo's en Bea's, want ik heb er nog een aantal gekleurd klaar liggen. 
Ik krijg een witte kaart nooit goed p de foto, misschien moet ik toch eens tijd investeren om mijn camera te leren kennen. Maar deze kaart is dus wit met zilver. Het jonge echtpaar is in een kleur gekleurd de grijzen uit de T-serie, er is geen zwart aan te pas gekomen. Zwart kleur je nu eenmaal het mooiste met de grijstinten, waarvan we er 4 hebben.Door de ene keer de lichte tinten en voor een ander deel de donkere kleuren te gebruiken, krijg met een kleur toch veel contrasten.
Het scrappapier is van SEI White Elegance, onder het middenstuk zit een zilverkleurig karton. Verder heb ik nog al wat mallen gebruikt, o.a. Spellbinders, de bloemen-en bladstansen zijn  van Magnolia en Die-namics
Voor het kleuren heb ik de volgende Copic Markers gebruikt:
T0-1-3-5-7-9en 10
E30-33-35
Groet Diny

maandag 1 augustus 2011

Hoera 950 volgers , Candy verloot

Hallo,
ik zag net dat ik 950 volgers op mijn blog heb, geweldig. Ook zie ik dat ik de 100.000 bezoekers al gepasseerd ben. Allemaal, hartelijk bedankt hiervoor. Ook bedankt voor jullie deelname aan deze candy (99 personen) Volgende keer beter, ik zet morgen een nieuwe candy voor 1000 volgers op het blog. 
 Ik heb deze candy verloot en nr. 76 heeft gewonnen, dit is Corry
Corry, proficiat met deze flinke candy. Ik zie dat je echt heel vaak mijn blog bezoekt en een reactie achterlaat, ook op het CopicEurope Blog, daarom ben ik blij dat ik de prijs naar jou mag sturen. Stuur even je adres naar Copic@telfort.nl en het pakje komt naar je toe.
Groet Diny