donderdag 30 september 2010

Blogcandy om nieuwe blog te vieren

Deze candy loopt door tot dat de AquaMarkers beschikbaar zijn, je kunt dus nog meedoen.Hallo trouwe bloglezers,
ik heb net een nieuw blog aangemaakt waarop van alles verschijnt over en met de nieuwe Aquamarkers. Wat en hoe dat ben ik nog aan het bedenken, zal aan een aantal mensen de medewerking hiervoor vragen. Om dit nieuwe blog te vieren geef ik ook hier een candy weg met een set met 12 Aquamarkers, zag pas later dat de naam van het blog niet juist is.. De candy loopt tot eind september, op het moment dat ik een set in handen heb, verloot ik deze.
Om mee te dingen naar de prijs vraag ik het volgende van je:
1. Je bent of je wordt volger van mijn blog.
2.Je schrijft hieronder een berichtje waarin je vertelt waarom je graag deze markers wilt hebben. (begin je bericht met het nummer van je bericht, dus de eerste die een bericht schrijft is nummer 1 en de volgende nummer 2. Berichten zonder nummer vallen buiten de prijs.)
3. Je zet deze candy zichtbaar op je blog.
4. Je plaatst een link naar dit blog in je side-bar.(Vergeet dit niet zoals ik nu al gezien heb bij sommigen)
n.b. Heb je geen blog, kun je gewoon meedoen door het plaatsen van een bericht met nummer ervoor.
 Natuurlijk ook weer even een kaart gemaakt met de Aquamarkers, heb om te oefenen een serie plaatjes ingekleurd, dit is er een van. Ik wilde proberen of ik er ook heel vaag mee kleuren kon, nou dat kan ook. Weinig inkt opnemen en goed uitwassen met een penseel met water. Eventueel van te voren je papier al een beetje vochtig maken. Op de plaatsen waar je meer kleur wilt even een puntje zetten met de fijne punt van de markers, ideaal dat inkt in een marker zit. De schaduw rondom Tilda heb ik gemaakt met een plat penseel, daarbij aan de ene punt wat inkt en aan de andere punt water opgenomen. Dit is een schildertechniek, waarbij in een beweging een verlopende schaduwrand om je afbeelding krijgt.
 

 Heb gisteren het watercolor papier binnen gekregen, ga dit vanavond testen en dan geef ik jullie het merk door.
Ik hoop op heel veel deelnemers.
groet Diny

The season is coming

Hallo,
sinds vanmorgen ben ik weer terug in Nederland. Na een heerlijke vakantie met man en zoon in Amerika. We hebben een mooie tocht langs de oostkust gemaakt, met de start in Boston en de finish in Washington. Geweldig om het Wiite Huis met zijn beroemde kerstboom in het echt te zien. Niet dat het zo'n bijzondere boom was, zonder kerstversiering,maar het idee dat je daar staat is geweldig. We hebben ook het Capitool van binnen gezien en in verschillende musea gekeken, die zijn daar erg mooi. Onder andere een tentoonstelling van de broches van Madeline Albright een vroegere minister van Buitenlandse Zaken. Zal in een volgend bericht een foto toevoegen van een broche en de betekenis hiervan. (zitten nog op de camera) Heb nu last van een jetlag, kon vandaag mijn ogen niet open houden en kan nu niet slapen. Daarom even dit blogbericht.

Overal in de Verenigde Staten was te zien dat de herfst, Halloween en de kerst er aan komt. Veel winkels verkochten de versieringen al volop. Vooral de "oude" Duitse glazen kerstversieringen, engeltjes, vogeltjes, kerkjes waren er in trek. Met prijzen van soms meer dan 50 dollar voor een enkele versiering. Als je dan ziet hoe vol de bomen hangen, dan weet je dat het een zeer kostbare geschiedenis moet zijn. Toch heeft zo'n volgehangen boom wel iets, de lichtjes zitten in het midden van de boom en op elk beschikbaar uiteinde van de takken hangen de versieringen. Hier een niet zo goede foto, maar je ziet een deel van een Coca Cola boom.
De kaart in dit bericht is er een die ik gemaakt heb voor iemand die dol op honden is, het papier is Oliver van BG, je kunt met deze kleuren ook goed uit de voeten voor een kerstkaart.
Zaterdag aanstaande mag ik weer een Copic Demonstratie geven en wel in Asten, tijdens de demonstratie dag bij Doe het Zelf Leenen, als je in buurt woont kom dan eens gezellig langs. Annie is er ook met een demonstratie van diverse stansmachines en mallen. Dat wordt zeker weer een gezellige boel.
Wie weet tot dan,
groet Diny

zondag 26 september 2010

Kerstkaart uit de voorraad 2

Hallo,
het wordt tijd dat er weer een bericht verschijnt op mijn blog. Ik ben op dit moment niet in Nederland, maar in amerika. Op mijn USB-stick zag ik nog enkele kaarten staan die ik nog niet heb laten zien. Het zijn kerstkaaarten uit dezelfde serie als de vorige kaart. De kerstbomen heb ik vorig jaar in allerlei variaties gebruikt. Op deze kaart heb ik twee bomen verwerkt. Ik gebruik ze ook vaak om voor te doen op welke plekken je de schaduw moet aanbrengen, namelijk onder de overhangende takken. De eindpunten van de takken steken uit, dus laat die heel licht, je kunt als je dat wilt daarop wat sneeuwaccent aanbrengen.

Hier twee kleine kaarten, waarbij de basiskaart uitgesneden is met een Nestability.
De kerstster is gemaakt met een Bosskut stans.
Hier in Amerika, ik zit op dit moment in Pennsylvania, het land van de Amish people, staat alles al in het teken van de herfst en Halloween. Overal pompoenen, spinnen, spoken en ander griezelspul. In de supermarkten staan grote bakken met snoep die men in huis haalt om de rondgaande kinderen te trakteren. Hier een foto van mezelf in herfsttooi, vroeg in morgen genomen, gezien mijn dikke ogen.

tot een volgende keer, Diny

vrijdag 17 september 2010

Kerstkaart uit de voorraad

Hallo, 
ik heb de voorraad kaarten van vorig jaar kerst tevoorschijn gehaald voor de certificering in Duitsland. Daarin vond ik een aantal kaarten die ik jullie toch nog wil laten zien. Ze zijn allemaal met mijn Copic Markers gekleurd. Ik heb ze niet verstuurd omdat ik ze voor demo's etc.gebruik. Magnolia stempels verouderen niet heb ik het gevoel, de kerstman van twee jaar geleden is nog steeds dezelfde als die van dit jaar. Dat geldt ook voor de mooie Magnolia kerstboom, deze heb ik afgeknipt van de set van drie van 2 jaar geleden.
Dit is een kaartmodel dat openklapt is niet van mezelf, maar ik heb het ooit op het internet gezien. Als een van jullie weet van wie het ontwerp is dan zet ik graag de naam of link er bij. "Ere wie ere toekomt."
Je kunt in deze kaart veel gekleurde plaatjes kwijt en een aantal spreuken of wensen. Ik had toen nog geen airbrush en heb de randen met stempelinkt bewerkt, dat kan toch ook. zie wel dat ik ze niet zo gelijkmatig heb be-inkt, zal wel weer een spoedklus zijn geweest.
De decoraties zijn simpel gehouden, de ijskristal pons komt steeds goed van pas.
groet Diny

zondag 12 september 2010

Terug uit Duitsland

Hallo,
we zijn terug uit Duitsland, daar had men mij al verteld dat mijn blog er zeer vreemd uitzag.Ik weet niet wat er gebeurd is, misschien weet een van jullie waarom ik ineens allemaal teksten van Photobucket over mijn blog had staan. Heb mijn bloglay-out eraf gehaald en laat het even zo.
Vrijdag hebben we 18 mensen in Hagen gecertificeerd, was wel spannend de hele cursus in het Duits te moeten geven, maar Annie en ik slaan ons met een grap er meestal wel doorheen. Na een drukke dag, hebben we 's avonds de demotafels klaar gezet voor het Stempelmekka. Zaterdag was het lekker druk, zondag wat minder, maar we hebben veel belangstelling gehad voor de Copic Markers. Vooral vandaag waren er veel Nederlandse bezoekers. Op de beurs stonden ook een aantal Nederlandse winkels o.a. Cute Cards en Stamps en Kreatheja, het voelde wel als een thuiswedstrijd. Magnolia had de nieuwste stempels bij zich, dus je voelt wel aan wat we weer gekocht hebben. Maar ook bij onze Nederlandse collega's hebben we wat stempels gescoord, binnenkort laten we de kaarten zien met de stempels die we daar kochten en soms kregen. Dank je wel Gert-Jan.Katherina van Whiff of Joy bracht ook haar nieuwste serie mee, zo leuk die kerstfiguren. Al met al weer enkele gezellige en enerverende dagen voor ons dames op leeftijd. Voor mijn Duitse lezers: Wir werden in Wiesbaden am 27 October wieder einen Copic Zertificierungs Kurs geben. Auskuenfte ueber der Kurs bekommen Sie bei: b.rumpf-burblies@holtz-gmbh.de
deze kaart heb ik gemaakt voor mijn Tobias, die in october 3 jaar wordt. Als hij bij ons is, wil hij timmeren en krijgt dan een lat met spijkers en een hamertje van opa. Dan speelt hij Bob de Bouwer en timmert voor oma een huis, ik ben dan Wendy en moet hem helpen.
Het dessinpapier is Oliver van Basic Grey, het kereltje is een digi afbeelding van Phindy's Place.Zij heeft meer van dit soort leuke afbeelding. Het is altijd moeilijk om de versiering van een jongenskaart te maken, je bent zo gewend om in je bak met bloemen te duiken. Dit touw en de grote knoop vond ik wel passend. De knoop is met de airbrush gekleurd. De tekststempel is uit een oude set van Marianne Design.
Dit was het weer voor vandaag, 
groet Diny

donderdag 9 september 2010

Voorbereiding Copic Event

Hallo,
afgelopen zaterdag heeft het designteam van Creabest in Ommen de hele dag hard gewerkt om het Copic Designer Certificaat te behalen. Op 16 en 17 october verzorgen zij samen met het Copic Beneluxteam de workshops tijdens het Copic Event. Jullie kunnen er dus van uit gaan dat je gecertificeerde workshopleidsters hebt, die je laten kennismaken met de veelzijdigheid van de Copic Markers.
Het was erg gezellig in de winkel en in het stadje, waar allerlei brassbands optraden in een fijn septemberzonnetje. Al met al een lange maar prettige dag voor Agitte en mij.
Op zondag en maandag was de beurs voor winkeliers in Arnhem, op zondag was het erg druk en was de dag voorbij voordat ik er erg in had. De nieuwe Aquamarkers zijn door heel veel winkeliers besteld, ze hebben een afdrukje ermee ingekleurd en waren meteen verkocht. Nu nog even geduld voor ons allemaal, want het duurt nog even voor ze er echt zijn. Ik laat het hier bij, want ik ben nog bezig me voor te bereiden op de certificering en beurs in het Duitse Hagen. Annie en ik vertrekken morgen, dus het zal even rustig zijn  op mijn blog.
groet Diny

donderdag 2 september 2010

Uitwerking tutorial Agitte

Hallo, op ons gekopcopicblog is veel nieuws te zien. Gisteren is er een filmpje geplaatst waarin Nicole  uitleg geeft over de 4 groepen grijstinten van Copic. 
Hebben jullie de tutorial van Agitte daar al gezien? Ze laat daar zien hoe je met de Copic Wide markers mooie achtergronden kan maken. Ik ben daar mee aan de slag gegaan, omdat ik het leuk vond om te proberen.
Het is zo leuk om te doen, dat ik hiermee een workshopje voor de winkeliers in Arnhem ga geven. Kunnen ze het zelf uitproberen. Het enge verschil is, dat ik geen gekleurde refills gebruik bij de eerste stap, maar het transparant meteen kleur met een Wide Marker. Voor deze blauwe serie heb drie tinten blauw gebruikt B21-B29 en B39. 
De bloemen heb ik zelf gemaakt, eerst een bloem ponsen met de Floriano pons of een andere blomenpons, deze uitgeponste bloem overtrekken op wit papier met een zwarte multiliner, dan streepjes langs de rand zetten. Dit scan je in en druk je in verschillende maten af op b.v. papier met een linnen structuur. Je kunt ze daarna inkleuren met je Copic Markers. De vlinder is ook een ingekleurd stansje.

 
Omdat ik de achtergrondjes ook op een kaart wilde verwerken en het al heel laat in de nacht was, heb ik snel enkele kant en klare kaarten en al gemaakt afdrukje gebruikt. De tekst heb ik aan de achterkant (niet met copic bewerkte kant) gestempeld met Stazon inkt, je moet wel een duidelijk stempel hebben, anders verdwijnt je tekst in de structuur van de achtergrond.
De vlinder is een digi plaatje dat ik gekleurd en in 3d aangebracht heb.
hier is dat beter te zien.
Nog even dit:
De Wide Marker is een hele brede Copic Marker met erg veel inkt erin, zeker 2 keer de hoeveelheid van de sketch marker. Meer informatie treffen jullie binnenkort op het Copicblog aan. Ik adviseer je om daar volger te worden, het blog is weer erg actief en we willen binnenkort onze volgers in het zonnetje zetten.
Dit was eens iets heel anders, maar wel weer leuk om te doen. Ben benieuwd of ik ook eens kaarten zie die jullie met deze techniek gemaakt hebben.
groet Diny

woensdag 1 september 2010

Is het te vroeg?

Hallo bloglezers,
deze vraag stel ik me wel eens als ik in augustus al kerstkaarten op de blogs zie verschijnen. Gisteren zag ik in een winkel al de eerst kerstspulletjes staan. Wij hobbyisten beginnen vaak vroeg met de kerstkaarten, omdat we er zoveel willen versturen en elke kaart een tijdvragend kunstwerkje op zich is. Ik weet dat er mensen zijn die het hele jaar kerstkaarten maken, ik zelf doe dat niet, maar wil rond deze tijd beginnen. Vaak lukt dat niet en moet ik voor mezelf in december nog aan de slag. Alleen de projecten, die ik voor de tijdschriften maak, die zijn al lang ingeleverd. Ik weet dat we in de tijd met de servettentechniek, vlak na pasen al de kerstballen decoreerden. Tegen de kerst waren de paaseieren aan de beurt, gekscherend zeiden we wel eens, zullen we de paaseieren maar in de boom hangen.
 Het stempeltje is er een uit de kerstcollectie van Lilly of the Valley, deze zijn zo lief, je kunt echt niet kiezen welke kopen moet. De kerstster is met een Bosskut stans uit glitterpapier gehaald. Bij dat stansset zitten ook de bladstansen.
De brad in het midden is met de donkerste marker kleur passend gemaakt. gewoon met de marker over het pareltje gaan en je hebt de goede kleur.
 Nog even dit:
Ik kreeg een vraag wat ik nu eigenlijk doe, mensen verwonderden zich dat ik nu met de AquaMarkers kleur, ik was toch van de Copics. Ik ben van de Copics, de AquaMarkers,de FolkArt verf, Mod Podge, het Photofabric en nog veel meer. (Het meest ben ik natuurlijk van mezelf) Beroepsmatig promoot ik allerlei producten in de hobby-branche, die ik zelf ook heel graag gebruik. Al jaren promoot ik voor een Amerikaanse firma hun producten in Europa, geef trainingen over die producten in allerlei landen. In oktober mag ik dat gaan doen in Moskou en St.Petersburg, spannend vind ik dat wel. Het allerbelangrijkste is dat ik dol ben op het werken met al die mooie producten, dat ik ze dan ook nog mag demonstreren is een plezierige bijkomstigheid. Ik hoop dat jullie nu begrijpen dat ik ook weer helemaal verslaafd ben aan de nieuwe markers. Het is niet goed voor mijn tijd dat er steeds zulke mooie nieuwe producten komen, ik wil met al deze dingen werken. Door het bloggen weet ik dat ik niet alleen deze" afwijking" heb. Ik bedank jullie daarvoor.
Dit was het weer voor vandaag.
groet Diny