zondag 29 augustus 2010

Knotsgekke Kaarten dag was geweldig!

Hallo,
wat was het gisteren in Den Bosch gezellig druk tijdens de laatste Knotsgekke Kaartendag. Op de stand van Creabest heb ik een aantal volgers kunnen begroeten, alhoewel ik er vast ook gemist heb. Het blijft heel moeilijk om precies te onthouden wie mijn volger is, bovendien heeft niet iedereen een foto bij zijn profiel staan. Mijn excuses dus als ik je niet herkend heb. Er zijn heel wat Precious Moments gekleurd, waarbij ik uitleg kon geven over de manier van kleuren en de plaatsing van de schaduw. Dat laatste blijft bij kleuren en schilderen altijd een uitdaging (zeg maar dat het lastig is) Van Elizabeth kreeg ik nog een mooie link, waar je veel bijzondere Precious Moment plaatjes kunt dowloaden. Die wil ik met jullie delen. Kijk eens HIER. Elizabeth bedankt hiervoor.

Dit is een kaart uit de serie die ik met het Oliver papier van Basic Grey gemaakt heb, op de beurs had ik ze staan en jullie vonden ze mooi. Daarom zal ik de komende dagen deze serie op mijn blog laten zien. Dit is een echte jongenskaart. De stempel is gekocht bij Funky Kits in Engeland. De muzieknoten en de tekst komen uit een set van High School musical van Plaid, ze zijn hier in Nederland nooit verkocht. Het is altijd moeilijk om materialen te kiezen voor het versieren van een jongenskaart, dit keer heb ik stoere hotfix metalen studs gebruikt.
Willen jullie de kaarten met de mooie Copic achtergronden zien en uitleg hierover hebben kijk dan op Agitte's blog.
Ik wil hierbij het team van Creabest bedanken voor de fijne dag op hun stand.
een fijne zondag , groet Diny

vrijdag 27 augustus 2010

Morgen naar de Knotsgekke Kaartendagen

Hallo, 
heb net de laatste spullen klaargezet voor mijn demonstratie morgen op de Knotsgekke dagen in Den Bosch, dat is bijna een thuiswedstrijd. Je vindt mij op de stand van Creabest.  Bezoekers kunnen, als er plaats is, een klein plaatje met me kleuren. Ik heb daarvoor een afbeelding van Precious Moments gekozen, waarin ik ook het gebruik van schaduw duidelijk uit kan leggen. Gelukkig kon ik er nog een kaart van maken, dat ziet er meteen gezelliger uit dan zo'n los plaatje. Hier is het, de foto is wat vaal, wan ik heb hem onder de lamp op de foto gezet.
Voor het kleuren zijn de kleuren uit de 36 set van mijn favorieten in Ciao gebruikt. Hebben jullie dat leuke tekststempeltje al gezien, zo leuk " heppie beursdee", als je toch zo de vreemde talen mocht schrijven, dan was het heel wat makkelijker dan het nu is. Verder een simpel kaartje, want het moest nog even snel klaar.
Ik hoop een aantal van jullie morgen in het echt te kunnen ontmoeten.
Hier nog even de gebruikte kleuren.
Groet en tot morgen, Diny


woensdag 25 augustus 2010

Eindelijk weer een kaart klaar

Hallo,
ja, het is wel nachtwerk geworden, maar ik heb gisteren na het inruimen van mijn hobbyplek, enkele kaarten gemaakt. Dit is de eerste uit een serie die ik met Basic Grey papier Oliver heb gemaakt. 
 
De Cheerleader is een stempel van Funky Kits. ze is erg leuk om te kleuren, ik heb er een lekkere rode meid van gemaakt. Deze haarkleur is bij veel mensen favoriet, als ik we tijdens de certificeringscursus in het techniekboekje haren gaan kleuren, valt deze bij veel deelnemers in de smaak. Dit keer is de swirl uitgesneden met de Cricut, hierop heb ik wat roosjes geplakt. De bloem is met de airbrush en Copic gekleurd. Langs het randje van de uitgestanste plaatje is heb ik met de airbrush een kleurtje aangebracht, daarom heb ik ook geen extra papier achter de label aangebracht. Hier nog even een close up van de cheerleader.
groet Diny


dinsdag 24 augustus 2010

Werk in uitvoering

Hallo bloglezers, 
dit keer een kaartje dat nog niet af is, ik heb het plaatje even op de onderkaart gelegd en toen op de foto gezet. De toeters en bellen ontbreken nog. Maar ik zelf vond dit er al weer aardig uitzien. Het leuke kleutertje is een digi van Phindy, zij heeft ook andere leuke afbeeldingen. De hoed vond ik zo leuk en kun je ook zo fijn inkleuren. 
Afgelopen dagen had ik andere leuke dingen, die mijn tijd in beslag namen. We hadden de kleinkinderen van vrijdag tot en met zondag hier. Vandaag en morgen hangen ze op mijn werkzolder een grote airco, kan ik eindelijk in de zomer ook daar werken. Ik moest ruimte maken voor de heren om te werken, daarbij kwam ik weer veel spullen tegen die ik op moest ruimen of sorteren en een aantal dingen heb ik apart gelegd voor leuke candies in de toekomst.
 Heb intussen wel weer heel veel plaatjes gekleurd, breng ze op de beurzen maar mee in een mapje, want als ik daar allemaal kaarten van moet maken en die meeneem, dan vul ik een rij van de Brabanthallen. Zaterdag a.s. ben ik op de Knotsgekke Kaartendagen in Den Bosch, heb er echt zin in. Zoals ik al eerder vertelde kun je dan met mij een kleine afbeelding kleuren, Berthine en Bouke van Creabest zorgen dat er stoelen staan dus kom langs en kleur mee. Ook voor vragen over Copic Markers en advies bij je kleurkeuze kun je op de stand van Creabest terecht.
groet Diny





vrijdag 20 augustus 2010

Prinses in distress

Hallo bloglezers,
gisteren heb ik een dag zitten kleuren met een paar vriendinnen. Gelukkig voor mij bracht Annie een bak met gemaakte kaarten mee, want ik heb nog geen tijd kunnen maken voor een nieuwe blogkaart. Vandaag pronk ik dus met andermans veren.
Voor het maken van deze mooie kaart heeft Annie de distres-techniek gebruikt, die ze goed onder de knie heeft  (wat wil je ook met zo'n lerares,hm,hm). Prinses Tilda is prachtig ingekleurd, de kleuren passen perfect bij het Kioshi blok van Basic Grey.  De easelkaart is gemaakt op een kant en klare easelkaart. De bladeren onder de roosjes zijn gemaakt met de kerstster Creatable.
 De gebruikte kleuren, in volgorde van opbrengen:
 Als afsluiting nog een mooi detail van de kaart.
Op ons gekopcopicblog is van alles te doen, er zijn weer nieuwe paarse kaarten te zien. Maandag komt er een challenge, waarmee je Copic Markers kunt winnen, word volger als je dat nog niet bent.
Groet Diny

maandag 16 augustus 2010

30.000 hits bereikt, prijzen van de wedstrijd worden getrokken.

Hallo,
ik zie net dat ik de 30.000 hits bereikt heb, dus ga ik zo meteen de prijzen trekken. Ik maak drie pakketten met verschillende dingen er in. Jullie allemaal bedankt voor het meedoen aan de wedstrijd,  ik heb met plezier jullie opmerkingen gelezen. 
Zijn jullie benieuwd wat het antwoord is? Grappig dat velen dachten dat kaart 2 met distress inkt gekleurd was, dat betekent dat ik de Copic distress-techniek toch onder de knie heb. Ik was zelf niet zo tevreden over dit plaatje, maak ze nu al veel mooier. 
 Degene die het Aquamarkers blog regelmatig bezoeken, hadden het gemakkelijker, want daar had ik al een deel van het antwoord opgezet. Dus word daar ook volger als je niets wilt missen over de nieuwe markers. Dit blog ga ik straks vullen samen met een aantal andere creatievelingen, die ook hun bijdrage gaan leveren. We gaan daar, naast informatie, ook wedstrijden etc.uitschrijven.
Dus kaart 1 is gekleurd met Aquamarkers, kaart 2 met Copic markers, hadden jullie iets anders van me verwacht?
Van de 90 inzendingen hebben 20 het goede antwoord gegeven, hieruit heb ik met de Random Generator drie personen gekozen.
Random Integer Generator
Here are your random integers, generated with replacement:
14  19  1 
Timestamp: 2010-08-16 20:34:53 UTC

De namen die erbij horen zijn:
nummer 1 is Bianca, hier haar blog
nummer 14 is Willie, hier haar blog
nummer 19 is Eline, hier haar blog
Winnaars gefeliciteerd, ik wil jullie graag je pakketje sturen, maar heb je adres nodig. Mail dit even naar Copic@telfort.nl.
Op het gekopcopicblog is weer van alles te doen, vandaag staat een website in de spotlights, binnenkort schrijven we een wedstrijd uit met bovenstaande DigiDiny-plaatje. Ook daar kun je natuurlijk volger worden om niets te missen.
Groet Diny

woensdag 11 augustus 2010

Wedstrijd: Waarmee zijn deze afbeelding gekleurd?

Hallo,
vandaag wil ik een wedstrijd met jullie houden. Ik kleur zoals mijn blogvolgers wel weten, met verschillende kleurmediums: Copic Markers, Distress Inkt (van Angelique geleerd), met Derwents en de laatste weken met de Aquamarkers. Toen ik net deze foto opzocht op mijn computer, moest ik zelf even denken, waarmee heb ik deze twee kaarten ook al weer gekleurd.
Kaart 1
Kaart 2.
Deze wedstrijd loopt tot ik 600 volgers of 30.000 hits heb. Op dat moment trek ik de prijzen en kun je niet meer meedoen.
 Nu de wedstrijd: plaats een bericht waarin je me vertelt waarmee ik kaart 1 en waarmee kaart 2 gekleurd heb. Je kunt kiezen uit Copic, Derwent, Distress Inkt en Aquamarkers. Ik heb een aantal prijzen die ik onder de goede oplossingen verloot, hier zien jullie de prijzen:

Afhankelijk van het aantal deelnemers verloot ik 2 of 3 prijzen. Hierboven zien jullie een aantal dingen die in het prijzenpakket zitten, van Spellbinders is het een complete nieuwe set nestabilities Dus alleen raden en dit opschrijven, meer hoef je niet te doen.
Ik hoop op veel deelnemers.
groet  Diny

Hanglar Merry Christmas

Hallo, nog even weer een kerstkaart uit de "oude doos". Heb veel gekleurd, maar ben nog niet aan de kaarten toegekomen. We hebben vandaag het appartement van mijn moeder leeg geruimd, best heftig zoiets definitiefs. Je levert de sleutel in en het is niet meer de plek waar je moeder woonde.
Wisten jullie dat het Gekopcopic blog weer  ontwaakt is, ga er snel een kijkje nemen en doe mee aan de leuke challenges en andere dingen die we daar samen met jullie gaan doen.
Hier de kaart met een Hanglar meisje met haar kerstsok.

Het dessin-papier is van SEI van vorig jaar, de serie Wintersong. Ik blijf deze mooi vinden.  Bij het opzoeken van mijn kerstdessins zag ik dat ik nog wat voorraad heb, dus dit zul je hier nog vaker zien. Na het uitstansen heb ik een masker over het meisje geplakt en de hele buitenrand met de airbrush blauw gespoten. 
Hier de gebruikte kleuren.

Morgen wordt mijn kleinzoon Tobias van 2,5 jaar geopereerd, zijn keelamandelen moeten er uit. Wij zorgen dan twee dagen voor ons kleine, pittige meisje Hanna (17 maanden). Ze wil nu al met mijn Copics kleuren, ik stop haar dan maar een kinderstift in de hand, maar dat is meestal niet wat ze wil. Krijgt ze kans dan wringt ze tussen de stoelen door naar de Copickoffer, die ik wat verdekt heb opgesteld. Dit belooft nog wat voor de toekomst als ze al mijn hobbydingen ontdekt, ik verheug me er al op echt met haar aan de knutsel te gaan. Spullen genoeg in dit huis.
groet Diny

zondag 8 augustus 2010

Hanglar-girl : er is er een jarig

Hallo,
in mijn voorraad gestempelde afdrukken, kwam ik dit leuke Hanglarmeisje tegen. Jullie weten intussen dat ik dat te gekke stempels vind. Ik heb haar dan ook ingekleurd met kleurtjes die passen bij het Olivia papier van Basic Grey, dit is een kaartje uit serie die ik voor mijn komende demonstraties heb gemaakt.  Gelukkig kan ik laten zien dat ik eens een keer met andere kleuren werk.
De tekst komt uit een setje van Hobbystempels, leuke kleine Nederlandse wensteksten. Het label van Spellbinders is geairbrusht. De streepjes langs de papierstukken zijn getrokken met een Multiliner 1 mm breed. De parelstipjes maak ik met een flesje Fashion Fabric of Textiel Paint van Plaid. Dit bestaat al meer dan 10 jaar en ik zie nu allerlei parelpennen verschijnen , die hetzelfde effect hebben. Gelukkig heb ik nog voorraad van deze flesjes in allerlei kleuren. Ook de Tulip Dimensional Paint in parelmoer geeft hetzelfde effect, ook daar heb je de keuze uit erg veel kleuren. Bovendien zijn de hier genoemde merken wasecht, dus je kunt ze ook op kleding gebruiken.  Pas heeft hiermee in Mijn Creatieve Hobbies een leuk artikel gemaakt door Cindy van Mil, gestaan, zij versierde kinderkleding met stipwerk.
Hier de detailfoto met kleurnummers.

Zien jullie dat ik heel veel contrast in mijn afbeeldingen breng, van superlicht naar heel donker. Voor het lichtste deel gebruik ik de Copic markers 000 of 0000. Mensen vragen vaak waarvoor ik deze lichte markers gebruik, nu hiervoor en voor het distreskleuren. Tijdens het kleuren ga ik over het lichtste deel maar een keer met mijn markers, om te voorkomen dat alles dezelfde kleur krijgt. Ik vind het jammer als ik drie of meer markerkleuren gebruik en ik zie als eindeffect een plaatje dat weinig contrast heeft. Dit kun je voorkomen door de laatste lagen die je aanbreng met een heel lichte vegende streek op te brengen. dan niet drukken en rondjes draaien, maar zachtjes de kleur vegen.  De allerlichtste kleuren zijn in de Sketch markers verkrijgbaar, mensen kopen ze vaak als aanvulling op de Ciao-serie. Als je in Den Bosch komt of bij een andere demo wil ik het je graag laten zien, of zelf laten proberen.
groet Diny

vrijdag 6 augustus 2010

Knotsgekke Kaartendagen en kerst komt er aan!

Hallo,
hartje zomer en de echte doorgewinterde kaartenmaaksters zijn al met de kerstkaarten begonnen. De kerstlijnen in scrappapier verschijnen in de hobbywinkels. Of sterker nog in blogland zie ik blogs of clubs waar het hele jaar door kerstkaarten gemaakt worden. Zelf heb ik de werkstukken voor hobbybladen voor de kerst ook al gemaakt. Ik heb nog geen nieuwe kerstkaarten met Copics klaar, wel gekleurde plaatjes natuurlijk. Daarom dacht ik, laat toch gewoon een kaart van vorig jaar zien, als opwarmertje voor het komende seizoen, dat altijd het drukste is in hobbyland. We hebben als demonstratrices in het najaar ook het meeste werk, mijn agenda begint in de weekenden aardig vol te raken.
Het begint alweer in augustus, op zaterdag 28 augustus mag ik op de stand van Creabest tijdens de Knotsgekke Kaarten Dagen in Den Bosch een demonstratie/mini workshop geven met, jullie raden het al: Copic Markers. Ik hoop dat jullie als je die dag naar de beurs gaat, zeker bij ons komt. Stel je vragen of kom lekker even samen met mij kleuren. Berthine en Bauke van Creabest zetten daarvoor stoelen neer, dus je kunt wat tips en trucs bij me leren. Als je advies nodig hebt over de aanvulling van je Copic-collectie, vergeet dan niet een overzicht mee te brengen van de kleuren die je al hebt. Ik breng ook de kaarten met de distress-techniek mee, hierover krijg ik nog al wat vragen.
Voor deze kaart heb ik een stempel van Puddles of Paint, een website over decoratief schilderen gebruikt, kon net op de website geen stempels meer vinden van de ontwerpster. Ze had vorig jaar een serie sneeuwmannen, die ik besteld heb. Enkele jaren terug heb ik dit soort kerstmannen met FolkArt verf op houten panelen geschilderd, ze komen met kerst weer tevoorschijn. Toch was dat ook erg leuk om te doen. Op dit plaatje kun je goed zien dat zwart gemaakt wordt met een aantal grijstinten, hier heb ik C2-C4-C6 en C8 gebruikt. De sneeuwman zelf is alleen aan de randjes gekleurd met de blender met daarop wat B00of B000. Op de website van Marianne Walker staat een uitgelegd hoe je ze kunt kleuren. Neem hier eens een kijkje.
Het plaatje is uitgestanst, net als het tekstlabel, daarna geairbrusht. De stipjes rondom het plaatjes zijn met een dimensionale glitterverf  FolkArt Fashion Fabric  gezet.
Ik wens jullie nog een fijne dag, hier schijnt de zon. Groet Diny

dinsdag 3 augustus 2010

Weer aan de Copics; verjaardagkaart voor een jongetje

Hallo,
ik kleur nog steeds met mijn Copics. Daarom vandaag een jongenskaart met de Copcis gekleurd. Dit jongetje is een stempel van Hanglar. Ik heb hem na het kleuren uitgeknipt en op de ondergrond geplakt. Verder de kaart simpel gehouden. Ik zie dat ik weer problemen met de 3D-kit heb, moet toch van merk veranderen, of het bedrijf vragen hoe dit komt.
 Ben helemaal gek op bedeltjes, heb een hele serie gekocht, dus je ziet ze voortaan regelmatig op mijn kaarten.

Hier weer de gebruikte kleuren.
Nu moet ik weer aan het werk, moet nog een groot aantal afbeeldingen kleuren voor een tijdschriftartikel.
Groet Diny

maandag 2 augustus 2010

Lang zal ze leven met Aqua markers

Hallo,
zoals gisteren beloofd, laat ik vandaag weer een kaart zien, die ik met de Aquamarkers heb gemaakt. Nu een zomerse kaart voor een jarige in deze tijd van het jaar. Als ik kon zingen zou ik dat doen voor haar, maar ik laat dit liever aan Tilda over. Wie mijn stem kent, weet wel waarom.
Ik heb een aantal foto's van de kaart gemaakt, zodat je kunt zien hoe hij in elkaar zit.
Op You Tube vond ik deze video over het gebruik van de Aqua markers. Heb geprobeerd de video in dit bericht te krijgen, maar dat is nog een niveautje teveel voor mij. Vraag wel weer aan mijn persoonlijke helpdesk hoe dat moet. Als het lukt zie je hem dan ook hier.
Ik heb de afbeeldingen gestempeld met Archival inkt, je kunt bij rubberstempels ook Stazon gebruiken, dit raden ze af voor de clearstamps. Gebruik zwaar aquarelpapier met een fijne structuur. Op de achtergrond heb ik de inkt met de markers rechtstreeks aangebracht op de afbeelding en dan uitgewassen met een penseel met water, je kunt ook een waterbrush gebruiken. Zelf gebruik ik graag een penseel, omdat ik vaak te hard in de waterbrush knijp en ze dan te nat is. Bij het keuren van Tilda heb wat inkt op een schoteltje gedept en dit opgenomen met het penseel. Op de video zie je beide manieren.
Echt leuk weer wat anders, maar nu ga ik weer snel met mijn Copics aan de slag, voor een artikel voor Mijn Creatieve Hobbies nr. 7.
groet Diny

zondag 1 augustus 2010

Nieuwe markers

Hallo, zijn jullie al nieuwsgierig geworden naar het nieuwe product dat in september te koop is. Ik zal het jullie nu vertellen en laten zien.
Maar hier is eerst een kerstkaart met een Lilly of the Valley plaatje, dat ik ermee gekleurd heb.De kerstster en het takje is gestanst met een Creatabel .
Hier zie je de afbeelding nog groter.

Het nieuwe product is een serie Aquamarkers van Letraset. 
 
De serie bestaat uit 39 kleuren en een Aqua blender. In onderstaande folder kun je zien, wat je er mee kunt doen en op welke manier je er mee werkt. De kleurtechniek lijkt op die van het kleuren met distress inkt. Alleen heb je nu meer heldere kleuren tot je beschikking en kun je met de punten ook een lijn trekken, die je dan met een waterpenseel uitwast. Bovendien kun je marker gebruiken voor allerlei schrijf-en doodle-technieken in je scrapbook. Later deze week vertel ik nog meer over. Via deze link kun je zelf de folder downloaden, om hem groter te kunnen zien.




Hier nog een sneak peek (tip van de sluier) van een andere kaart hiermee, die post ik morgen in zijn geheel.
 
Je zult het niet geloven, maar ook aan deze markers ben ik intussen weer helemaal verslingerd. Geweldig om mee te werken, totaal anders dan met mijn Copic Markers. Gelukkig zijn er niet zoveel kleuren zoals bij Copic.
Op de Kreavak beurs in Arnhem zullen Angelique van Nuland en Annie Fransen, ze voor de winkeliers demonstreren. Ik doe daar weer mijn Copic-ding. Voor jullie nu maar hopen dat jullie hobbywinkel ze opneemt in haar/zijn assortiment, dan kunnen jullie ze daar over niet al te lange tijd kopen.
Groet Diny