zondag 30 mei 2010

Copic Certificering Apeldoorn was een succes!

De eerste groep Copicgebruikers heeft de certificeringsdag er op zitten. Zaterdagmorgen om half tien stonden de eerste deelnemers al klaar voor de cursusdag, ze mochten onder het genot van een kop koffie nog even wachten tot wij klaar waren. Van 10.00 uur tot 17.15 uur hebben ze een vol programma afgewerkt, uitleg over de Copics, verschillende technieken en heel veel kleuren. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis met het bronzen certificaat Copic Designer. Hier zien jullie er een.


 Door het aantal lovende emails, dat ik' s'avonds kreeg, weet ik zeker dat het programma goed in elkaar zit en dat de dag zijn geld meer dan waard is. Agitte, Annie en Dorathe reuze bedankt, jullie waren klasse! Bovenstaande collage geeft een impressie van de dag. Ik heb de deelnemers niet gevraagd of ik de foto's mocht gebruiken, maar neem aan van wel. Lida bedankt voor het maken van de foto's.
 Toch nog even een gekleurde Magnolia. Ik heb deze gemaakt volgens de video van Suzan Dean. Maar heb voor een deel mijn eigen kleuren daarbij gekozen. De W3 gebruik je op het eind om de kleuren een wat doffer/ouder uiterlijk te geven.
groeten Diny

vrijdag 28 mei 2010

Wedstrijd aardbeienmeisje.

Hallo bloglezers,
Een tijdje geleden was ik zoek naar kleurplaten voor mijn kleinzoon en tijdens het zoeken kwam ik prachtige kleurplaten van Strawberry shortcake tegen. Een ontzettend leuk aardbeienmeisje met een boel vriendjes. Heb er toen meteen een aantal gedownload,in New York zag ik in een speelgoedwinkel een hele afdeling met poppetjes e.d. met dit figuurtje.  Het is nu aardbeientijd, dus moest ik er een paar gaan kleuren. Bovendien is dit weer lekker fel en helder kleurwerk, even wat anders dan het distressen.
 Ook in dit geval kan ik je geen complete kaart laten zien, maar ik zie op jullie blogs dat jullie dat zelf vaak veel beter doen dan ik. Mijn bijdrage naar jullie is vandaag een andere. Ik laat je de gekleurde plaatjes zien met de markers die ik heb gebruikt en ik heb een Worddocument gemaakt dat je hier kunt downloadenhttp://www.box.net/shared/8c5xnp8bb9
 Daarop staan 12 Strawberyy Shortcakes op maat gemaakt en zonder randjes of andere storende dingen die vaak op de kleurplaten staan. Je  kunt ze printen en zelf gaan kleuren. Ik heb er wat tips over vergroten en verkleinen bij gezet.
Ik zou het leuk vinden als je me in een reactie eens laat zien wat je ervan gemaakt hebt, zet dan even de link naar je bericht in het reactieblok bij dit bericht. Eind juni zoek ik de mooiste of origineelste uit en die krijgt van mij een leuke prijs, moet nog bedenken wat dat is, heb er vertrouwen in dat het een leuke prijs is.
Deze wedstrijd is alleen voor mijn blogvolgers. Ik wacht met spanning jullie prachtige creaties af.
groeten Diny

p.s ik kreeg een reactie dat de plaatjes door elkaar staan, dit is zo op de previeuw bij Box.net, maar als je ze dowlnoad moeten ze goed staan. Is dat niet zo dan ligt het aan de instelling van je computer. Ik heb er juist een Word 2003-2007 document van gemaakt voor degene die nog niet met de nieuwste Wordversie werken. Je kunt me altijd mailen voor het bestand, dan krijg je het als bijlag bij de mail.

Fuer meine Deutsche Folger,
Sie koennen meine Seite uebersetzen lassen. Oben rechts steht einen Translater. Mein Deutsch ist nicht so gut das ich es selber ueberzetse, dann wuerden zu viel Fehler da stehen. Ich wurde nmich freuen wenn Sie auch mit meine Challenge mitmachen. Ueberrasche mich bitte. Grusse Diny

donderdag 27 mei 2010

Weer een Tilda in distress techniek

Hallo,
tijd om echt een kaart te maken, heb ik even niet. Maar kleuren doe ik elke dag(nacht), moet even ontstressen door te distressen met mijn Copic Markers.
Agitte Huberts en ik hebben gisteren de eerste designers certificeringsdag gehad. Er is goed geluisterd en heel hard gekleurd door Marianne Perlot en haar designteam. We konden het goed vol houden door de geweldige catering van Marianne's zoon Eric, die heeft ons de hele dag door verwend met drankjes en happen (jes). Eric namens onze allemaal bedankt.
Aan het eind van de dag hadden alle deelnemers hun certificaat behaald, ze krijgen het volgende week met
de post thuis, want er was nog iets mis met de lay-out. Zaterdag hopen we echt op het eind van de dag het certificaat aan de deelnemers te kunnen overhandigen.
Nu mijn kleurwerk, ik heb deze Tilda precies gekleurd met de aangegeven kleuren van Suzan Dean in deze video, kijk even bij mijn bericht hierover, enkele dagen geleden.
Heb haar toch maar even uitgestanst en op een mooi papiertje geplakt. Lijkt het tenminste nog ergens op. Deze techniek zullen we ook met de mensen oefenen die bij ons in Heesch op de workshop komen. Kijk voor informatie en data even rechts op mijn blog.
 
Dit was het even voor vandaag. Ben weer spulletjes aan het verzamelen voor een candy om jullie te bedanken voor het volgen van mijn blog en het geven van de leuke reacties.
 groet Diny

dinsdag 25 mei 2010

Hi, it's me

Hallo,
een leuk jongenskaartje, weer wat distress-achtig ingekleurd. Dit lieve jongetje van Bildmalarna kon ik niet weerstaan. Ik heb hier het gezicht wat lichter gehouden.
 
Het papier is uit hetzelfde Papermania blokje als de vorige kaart.
de pareldruppeltjes op de kaart zijn gemaakt met een parelpen.
gebruikte kleuren:
huid: E13-11-00 
wangen R21
broek B95-91-0000
hemd BG 10-72-0000
tak E47-25-53-41
haren C00- 1-3
blad YG91-93-000
Verder heb ik blender en W3 gebruikt.
de uitgestanste delen zijn aan de randen geairbrusht.
 

Ik hoop dat jullie dit kaartje bevalt.
groeten Diny

Distress-achtig kleuren met je Copic Markers

Hallo, het wordt tijd voor een nieuwe kaart.De laatste dagen ben ik erg druk geweest met de voorbereiding van een prachtig techniekenboekje voor de certificeringsdagen die volgende week beginnen. Op woensdag mogen we voor het design team van Marianne Design een workshopdag verzorgen. Leuk voor hen, zij zijn na afloop de eerste Nederandse Copic-designers. Kijk na woensdag maar eens op hun blogs. Zaterdag volgt een volle groep in Apeldoorn.
Tussendoor moest ik toch nog even wat anders doen, dus een aantal blogs gelezen. Op het blog van Suzanne J Dean doe ik altijd zoveel inspiratie op. Zij heeft ook heel goede video's gemaakt, toevallig klikte ik op deze video en was verbaasd over wat ik zag. Zij kleurt de afbeeldingen in Scandinavische stijl, alsof ze distress inkt gebruikt. Het ziet er echt geweldig uit, ze heeft 5 video's over dit thema op YouTube staan.
Dit moest ik natuurlijk ook proberen, zie hier het resultaat.

Zekere het gezicht mag wat mij betreft eigenlijk wat lichter gekleurd worden, daar ga ik nu aan werken.

Het papier komt uit een papierblok van Papermania
Ga echt eens kijken en probeer het eens.
groet Diny

maandag 17 mei 2010

Workshop: " Fijne kneepjes van het inkleuren met Copic Markers"


Hallo bloglezers,
ik zit hier met Annie lekker te kleuren en krijg weer een aantal emailtjes met vragen of ik zelf geen workshops geef over de fijne kneepjes van het inkleuren.

Ja, ik ga daar samen met Annie aan beginnen.In deze workshops gaan we alleen stempelafdrukjes inkleuren, waarbij ik je dan de tips en trucs leer die ik zelf toepas bij het inkleuren met Copic Markers. Ook kan ik dan je vragen over het kiezen van kleuren e.d. beantwoorden. Let op dit een andere workshop dan de Copic-certificeringscursus, die is veel uitgebreider. Deze workshops worden gehouden in Heesch bij Oss. In de zijbalk staan de geplande data. (Deze gaan alleen door bij voldoende aanmelding) Heb je belangstelling, misschien met een groep vriendinnen , stuur even een mailtje naar anniefransen@gmail.com
We wachten jullie reacties af,
groet Diny en Annie
sorry, ik krijg geen afbeelding in dit bericht, mijn berichteneditor ziet er vandaag heel anders uit. Ik heb geen knop met afbeelding toevoegen, wie weet hoe ik die terug krijg.

zondag 16 mei 2010

Copicinformatie


Hallo, vandaag wat informatie over de Copics. Op onze blog www.gekopcopic.blogspot.com zal een verwijzing  naar dit bericht staan, zodat iedereen die daar kijkt ook deze informatie krijgt.
Als eerste wil jullie wijzen op een Copic stempelfolder die hier op de website van Colart Nederland staat, je kunt hem gratis downloaden.  In de folder staat heel veel informatie over het inkleuren van stempelafdrukken.
Kiezen voor Copic Ciao of Copic Sketch Markers
De eerste vraag die ik krijg, waar ik ook demonstreer is: “ Wat is het verschil tussen de Ciao en de Sketch Marker?” Daarom zal ik het hier in het kort uitleggen,  we gaan er in onze cursus veel uitgebreider op in.
Om dit uit te leggen begin ik altijd te vertellen wat de overeenkomsten zijn: dezelfde inkt (bij beide markers is een b.v. R20 hetzelfde van kleur), dezelfde punten ( penseelpunt en brede beitelpunt)  die te vervangen zijn. Beide markers zijn  na te vullen met de refill-inkt. Met beide markers kun je airbrushen, bij de Ciao moet je dan een stukje kneedgum achter in de houder stoppen en de beitelpunt precies op de goede plaats zetten, dat is iets meer werk. Tijdens het airbrushen moet je bij de Ciao soms even wachten tot er weer inkt in de punt zit.
 Er zijn vijf verschillen:
·         De Sketch Marker bevat 1,5 maal de hoeveelheid inkt die in de Ciao Marker zit.
·         De behuizing van de Sketch Marker is kostbaarder om te maken, dikkere kunststof, kleurnummer staan op de doppen.
·         De Sketch Marker heeft een ovale vorm, de Ciao Marker is rond van vorm
·         De Sketch Marker is in 334 kleuren te koop, de Ciao Marker in 144 kleuren.
·         Bovenstaande verschillen maken de Sketch marker duurder dan de Ciao Marker.
Ik hoop dat het voor jullie nu duidelijk wat de verschillen zijn en dat alle verhalen over het niet navulbaar zijn van de Ciao de wereld uit zijn. Dus gooi een lege marker nooit weg.  Ook de punten zijn vervangbaar,  dit betekent dat  je nooit afscheid hoeft te nemen van een marker die je eenmaal hebt gekocht  (let op de doppen zijn niet vervangbaar, verlies ze dus niet)
Ik kan je dan ook niet zeggen wat je moet kopen, dat hangt van je budget af en van het feit of je meteen voor meerdere kleuren gaat of langzaam aan je collectie wilt opbouwen.
Ik wens je veel succes met de keuze van je markers.
Groet Diny


vrijdag 14 mei 2010

Lieve Bildmalarna meisjes

Hallo, ik moest vanavond nog even zitten kleuren, al was het al veel te laat. Maar ja, dan slapen ik morgen even uit. Heb geen tijd genomen om er kaarten van te maken, die zien jullie later wel. Digitaal heb ik er maar een randje en papiertje onder geplakt. De gebruikte markers dit keer ook op de foto gezet. Bij alle drie de afbeeldingen heb ik het licht van links boven laten komen, omdat de meisjes met het gezicht naar links op de stempel zitten. Je kunt zien dat het licht afneemt van links boven naar rechtsonder. Tijdens de certificeringscursus komt dit ook aan bod, dan kun jezelf oefenen met het aanbrengen van schaduwen, iets dat je echt niet in een half uurtje leert. Het vooral een kwestie van goed kijken en gebruik maken van van wat handigheidjes. Ik zit nog regelmatig te dubben waar moet ik het nu donker en waar licht maken, dat maakt het kleuren juist leuk. Het blijft een uitdaging om jezelf steeds te verbeteren. De kleuren zijn niet zo super, had geen zin meer om de lichttent op te zetten, dus gewoon even op tafel onder de lamp wat foto's gemaakt.Ik hoop dat jullie hier weer wat aan hebben. Groet Diny

woensdag 12 mei 2010

Vintagekaart met roos

Hallo,
weer enkele kaarten op mijn blog, het werd tijd. Ik wil jullie bedanken voor de lieve reacties op de ziekte van mijn moeder. Deze taaie 93-jarige dame is weer in haar appartement in het verzorgingshuis, ze voelt zich weer beter, gelukkig. Laten we hopen dat we zelf op zo'n manier oud worden. Helder van geest, bij de tijd, met natuurlijk wel wat lichamelijke klachten, maar toch.
Deze kaart is gemaakt in vintage stijl, dus lekker scheuren en schuren aan de papierranden. De stempel komt uit een grote stempellap die ik in Duitsland op de beurs kocht. Als ik de naam terug kan vinden zet ik hem er later bij. Hiermee wil ik je laten zien dat onze Copics ook heel geschikt zijn voor wat meer traditionele stempels.
Ik laat je twee uitwerkingen zien en blauwe en een rode.
bij de blauwe kaart heb ik de roos gekleurd met B000-B01-B02, bij de rode R30-R32-R35-R37
De bladeren zijn gekleurd met: YG91-YG93-YG95
Voor de achtergrond heb ik W0-W2 en W4 gebruikt, bij de rode gecombineerd met een van de rode tinten.
Het kant bij de blauwe kaart is met de airbrush gekleurd. Enkele bloemetjes en wat blaadjes eventueel eens tuk lint en je hebt je vintagekaart.
Groet Diny

dinsdag 11 mei 2010

Weer in het koude Holland

Hallo blogvolgers,
ik ben sinds gisteren weer terug in Nederland. Wat is het hier koud zeg, ik heb medelijden met de mensen die hun Meivakantie hier hebben doorgebracht. In de VS hadden we elke dag meer dan 22 graden, erg fijn om steden te bezoeken. Mijn zus en ik hebben een fantastische vakantie gehad, met natuurlijk als hoogtepunt de dagen samen met zoonlief. Maar we genoten ook van de mooie steden Boston en New York en de prachtige natuur op Cape Cod en Rode Island. Het was een heel afwisselende trip, we hebben veel gezien, veel gelachen en heel veel gewinkeld, zelfs zoveel dat we een goedkope koffer moesten kopen en met een extra koffer vol spullen terug kwamen. Wat hobbyspullen gekocht bij Michaels en verder veel leuke spulletjes in de outlet-centra die daar echt mega zijn. Heb mijn Copics nog niet aangeraakt, want we kregen na een veel te lange vliegreis(aswolken) op Schiphol bericht dat onze moeder was opgenomen op de hartbewaking, maar ze is weer stabiel op dit moment. Dus heb ik op dit moment even andere dingen aan mijn hoofd, dan het maken van een kaart. Dat komt wel weer.
 Hier enkele foto's.

De Copic certificeringscursus in Apeldoorn zit helemaal vol, die in Breda heeft nog een plekje en bij de anderen is nog wel meer plek.
 groet Diny